Yeay! Dah tukar header baru!

Assalamualaikum wbt
Salam sejahtera buat semua

Sekarang ni kat office tak banyak sangat kerja, so masa rest sekejap tadi aku pun try la buat header untuk blog ni supaya berwajah baru sikit. Sebabnya header yang dipakai dah terlalu lama dan aku rasa macam nak buat header lain yang simple tapi canti di pandangan mata aku. so ini lah hasilnya...

Header lama :



...........dan header baru kat bawah ni :


Untuk header blog yang baru ni, aku search freebies doodles kat internet dan kemudiannya edit guna Photoscape je. Untuk font pula aku cuma download di dafont.com. Senang dan mudah! credit untuk yang bagi freebies doodles ni, banyak membantu blogger-blogger macam aku yang tak berapa kreatif ni ^_^

errr... bila da siap pasang baru aku perasan ada satu kesilapan dekat header tu. url patutnya https://asyiqin89.blogspot.my bukannya .com! Tapi nak edit semula perlukan kerajinan balik sebab apps photoscape tadi dah buang dah. hehe...

Takpelah, tak perasan sangat kan? kan? kan?

8 comments:

  1. Pandainya buat header sendiri. Siqah lemah betul. Plan nak tukar jugak blog header. TQ bagitahu edit guna Photoscape. Siqah cuba nanti lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe, cuba je. try and error. nanti lama-lama dah pandai . hehe

      Delete
  2. Cantiknya header baru . CCL pun pakai apps photoscape juga untuk create header

    ReplyDelete