Tuesday, March 13, 2018

Speechless.

Assalamualaikum 
salam sejahtera buat semua :) 



Pernah tak jumpa orang macam ni?

Cakap dia je betul, sibuk bercerita pasal orang itu tak betul, orang ini tak betul, seakan-akan nak suruh aku benci orang, hmm. kau dah kenapa wahai perempuan?

Sekali dua aku dengar jugak, percaya jugak, tapi bila jadi depan mata aku sendiri, cerita kecik diperbesarkan, benda remeh dihebohkan, seolah-olah saje nak mencari perhatian orang lain.

Memang aku pun dua kali lima je, kadang-kadang ade tersasar jugak, tapi bila aku cuba letakkan diri di dalam kasut empunya, entah la aku rasa sakit hati pulak. 

Tapi aku takde pulak nak perbesarkan dan menokok tambah cerita macam attention seekers. Tak pernah rasanya.Dan...aku nak berubah jugak. Tak seronok lah hidup macam ni. takde life kan?

Lets get a life, people!

8 comments:

  1. berubah ke arah lebih baik :)

    ReplyDelete
  2. Yah! let's get a life! haha ^^ hopefully kita sentiasa terdorong hati untuk jadi better day by day... ^_^

    ReplyDelete
  3. yuppp get a life! Be strong sis :D

    ReplyDelete