Adsense lulus selepas 2 minggu tukar domain

Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Alhamdulillah..
ada berita baik harini tau.

Lepas tukar domain pada 28 Mac yang lalu, aku tengok  iklan adsense dah tak ada menari-nari di blog ini. So aku pun godek dan cari apa yang tak kena. Bila refer pada google search, baru aku tau puncanya. Rupanya lepas tukar domain blog, kita wajib request semula untuk iklan adsense ni.


gambar : google


Cara-cara reapply adsense selepas tukar domain

1) Log masuk account Adsense anda
2) Klik My Ads
3) Klik Other Products
4) Copy code yang diberi dan paste dalam HTML Blog
5) Tick dalam kotak kecil
5) Send! 

Selepas lengkap step di atas, kita cuma perlu tunggu je emel dari pihak google Adsense. Paling cepat katanya 3 hari, paling lambat mungkin dalam sebulan. Untuk blog Asyiqin.com ni, aku cuma perlu tunggu dalam masa 14 hari je untuk iklan adsense ni diluluskan. Alhamdulillah, dua kali apply adsense, dua kali tak pernah direject lagi tau (:

Buat sahabat-sahabat blogger yang adsens nya masih belum di approve lagi, sabar tau. InsyaAllah, ada hasilnya nanti. Jangan lupa klik iklan dalam blog ni tau!

18 comments:

  1. Alhamdulillah. Tahniah Qin... Sama2 kita menjana pendapatan dari Adsense 😊

    ReplyDelete
  2. Hana dah lama give up dengan Google adsense ni haha ^^ apa2 pun tahniahh!! and good luck too :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala hana..jgn give up lagi. try lagi tau!

      Delete
  3. dah lama apply tapi asyik gagal je. Tahniah ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe, cuba je lagi. InsyaAllah lulus nanti tu (:

      Delete