Sunday, April 22, 2018

Buffet Ramadhan 2018 yang sedap dan murah di RHR HOTEL, UNITEN!

Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Blogger #KBBA9 yang hadir

Pada 18 April 2018 yang lalu, beberapa orang blogger #KBBA9 telah diundang oleh Hotel RHR Bangi untuk merasai sendiri keenakan dan keistimewaan hidangan berbuka puasa yang disediakan oleh mereka sempena Ramadhan yang akan tiba tak berapa lama sahaja lagi.

Berkonsepkan 'Semarak Ramadhan' RHR Hotel menyajikan lebih 200 pilihan makanan serta lebih 20 buah gerai istimewa. Lokasi ini strategik buat para tetamu kerana bersebelahan dengan Masjid UNITEN di samping pemandangan tasik yang cantik, jadi pengunjung dapat berbuka puasa dengan lebih santai bertemankan tiupan bayu tasik gitu. hehe..


Sajian Istimewa Melayu yang halal dengan resepi asli

Antara hidangan yang sidajikan ialah Kambing Panggang, Kambing dan daging gulai kawah, Laksa Buyung, Mee ketam, Masak lemak telur itik, Roti awang, Sup Aneka "GEARBOX", Serawa Durian, Pop Corn, Ais krim, Bubur Lambok, Onde-onde Coklat yang dimasak secara 'live' dan pelbagai lagi juadah serta minuman istimewa.

Selain kambing panggang yang menjadi kesukaan tetamu, Jupiter Coffee House akan menyajikan Nasi Beriyani Roket yang agak unik dengan peralatan yang ditempah khas. Menu yang baru diperkenalkan pada tahun ini ialah Roti Awang, iaitu menu yang dicipta khas oleh Chef Suhaimi untuk ramadhan tahun ini. 

Jupiter Coffe House ini boleh menampung dari 500 hingga 700 tetamu dalam satu masa. 

Antara gerai-gerai yang disediakan ialah : 

 Kambing Panggang...nyum nyum! pic credit to UmmiNani


Roti Awang hasil ciptaan Chef Suhaimi. pic credit to UmmiNani


 Gerai ABC yang manis dan sedap!


 Aneka jenis jeruk dan sambal.


 Kebab yang menyelerakan!


 Gerai Nasi Beriyani roket yang sentiasa full


 Mee Ketam yang makan sekali tambah berkali-kali! haha


 Laksa Buyong


 Gerai Aiskrim. Suka adik ni, senyummm je. hehe


 Aiskrim letak toping sendiri. walau tak cantik, tapi sedappp!


Nasi campur! Pic credit to Mohaszue


Pic credit to Mohaszue


Pic credit to Mohaszue


Pic credit to Mohaszue

pic credit to Anazarin

Gerai Nasi Ayam. Pic credit to Mohaszue


Aneka jenis minuman. Pic credit to Mohaszue


 Sedap kek ni





 Aneka kuih muih, kek dan puding


 Puding! sedap seperti rupanya.


 Full House!


 Emcee pada hari tersebut.


Harga berpatutan!

Berminat untuk berbuka puasa di RHR Hotel? Jangan risau sebab harganya sangat-sangat berpatutan tau!

  • RM69.00 nett bagi orang dewasa
  • RM35.00 nett bagi seorang kanak-kanak (5-12 tahun)
  • 30% diskaun bagi tetamu yang berusia 60 tahun ke atas


Tapi ada berita baik tau! kalau korang booking awal, ada diskaun lagi!
  • Early Bird April : RM55.00 nett
  • Early Bird May (1-16 Mei) : RM60.00 nett


Tempahan boleh dibuat menerusi:

Talian telefon : 03-8922 2088 sambungan 8036/8013
Email : dahlia@rhrhotel.com
Website : https://www.rhrhotel.com
Alamat : RHR Hotel, Kampus Putrajaya, Universiti Tenaga Nasional, KM7, Jalan IKRAM-UNITEN, 43009 kajang, Selangor.


Pandangan peribadi : 
Makanan sedap, layanan staff terbaik, parking pun banyak. Recommended. Akan datang lagi untuk berbuka puasa nanti.


40 comments:

  1. Sedapnya lauk-pauk dia, harga early bird tu pun best aih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak, sedap dan murah. memang berbaloi

      Delete
  2. Fuh!..

    amat meyelerakan..

    memang terbaik untuk dijadikan acara berbuka puasa bagi yang mampu

    ReplyDelete
  3. tengok gambar jer rasa macam nak makan semua menu yang ada. sedap sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kaella.. mmng semua sedap!

      Delete
  4. Meriahnya. ..!! Early bird dia murah laa... Kena grab cepat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah kan? boleh contact hotel untuk booking

      Delete
  5. lapar !! lapar banyaknya makanan yang sedap..teringin jgk

    ReplyDelete
  6. Berpatutan harga bufet dia, boleh pi nanti!

    ReplyDelete
  7. Nampak sedap-sedap semua menu-menu dia. nampak menarik sebab siap ada gerai-gerai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betull.. gerai2 tu buatkan dia unik

      Delete
  8. Roti awang tu satu inovasi baru...hebat ye tgk kambing panggang tu gebus elok je hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah... roti awang pun sedap. kambing lg sedap!

      Delete
  9. Tengok hidangan makanan pun dah menarik weyy!

    ReplyDelete
  10. Mee ketam! Jarang ada dalam menu Ramadhan.

    ReplyDelete
  11. Alahai.. salah masa lak tengokentry ini.. dah lah tengah lapar.. kambing yang sangat menggoda.. kikiki..

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. betul tu anis, kene kawal nafsu je ni. hehe

      Delete
  13. Segar terus mata tengok gambar makanan haha! :3 nice review kak! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ni semua dunia je ni Hana. hehe

      Delete
  14. selera tengok juadah dia. harga pun murah

    ReplyDelete
  15. ya ampun..sedap-sedap semuanya..murah pulak tu..berbaloi la

    ReplyDelete