Buffet Ramadhan 2018 yang sedap dan murah di RHR HOTEL, UNITEN!

Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Blogger #KBBA9 yang hadir

Pada 18 April 2018 yang lalu, beberapa orang blogger #KBBA9 telah diundang oleh Hotel RHR Bangi untuk merasai sendiri keenakan dan keistimewaan hidangan berbuka puasa yang disediakan oleh mereka sempena Ramadhan yang akan tiba tak berapa lama sahaja lagi.

Berkonsepkan 'Semarak Ramadhan' RHR Hotel menyajikan lebih 200 pilihan makanan serta lebih 20 buah gerai istimewa. Lokasi ini strategik buat para tetamu kerana bersebelahan dengan Masjid UNITEN di samping pemandangan tasik yang cantik, jadi pengunjung dapat berbuka puasa dengan lebih santai bertemankan tiupan bayu tasik gitu. hehe..


Sajian Istimewa Melayu yang halal dengan resepi asli

Antara hidangan yang sidajikan ialah Kambing Panggang, Kambing dan daging gulai kawah, Laksa Buyung, Mee ketam, Masak lemak telur itik, Roti awang, Sup Aneka "GEARBOX", Serawa Durian, Pop Corn, Ais krim, Bubur Lambok, Onde-onde Coklat yang dimasak secara 'live' dan pelbagai lagi juadah serta minuman istimewa.

Selain kambing panggang yang menjadi kesukaan tetamu, Jupiter Coffee House akan menyajikan Nasi Beriyani Roket yang agak unik dengan peralatan yang ditempah khas. Menu yang baru diperkenalkan pada tahun ini ialah Roti Awang, iaitu menu yang dicipta khas oleh Chef Suhaimi untuk ramadhan tahun ini. 

Jupiter Coffe House ini boleh menampung dari 500 hingga 700 tetamu dalam satu masa. 

Antara gerai-gerai yang disediakan ialah : 

 Kambing Panggang...nyum nyum! pic credit to UmmiNani


Roti Awang hasil ciptaan Chef Suhaimi. pic credit to UmmiNani


 Gerai ABC yang manis dan sedap!


 Aneka jenis jeruk dan sambal.


 Kebab yang menyelerakan!


 Gerai Nasi Beriyani roket yang sentiasa full


 Mee Ketam yang makan sekali tambah berkali-kali! haha


 Laksa Buyong


 Gerai Aiskrim. Suka adik ni, senyummm je. hehe


 Aiskrim letak toping sendiri. walau tak cantik, tapi sedappp!


Nasi campur! Pic credit to Mohaszue


Pic credit to Mohaszue


Pic credit to Mohaszue


Pic credit to Mohaszue

pic credit to Anazarin

Gerai Nasi Ayam. Pic credit to Mohaszue


Aneka jenis minuman. Pic credit to Mohaszue


 Sedap kek ni





 Aneka kuih muih, kek dan puding


 Puding! sedap seperti rupanya.


 Full House!


 Emcee pada hari tersebut.


Harga berpatutan!

Berminat untuk berbuka puasa di RHR Hotel? Jangan risau sebab harganya sangat-sangat berpatutan tau!

  • RM69.00 nett bagi orang dewasa
  • RM35.00 nett bagi seorang kanak-kanak (5-12 tahun)
  • 30% diskaun bagi tetamu yang berusia 60 tahun ke atas


Tapi ada berita baik tau! kalau korang booking awal, ada diskaun lagi!
  • Early Bird April : RM55.00 nett
  • Early Bird May (1-16 Mei) : RM60.00 nett


Tempahan boleh dibuat menerusi:

Talian telefon : 03-8922 2088 sambungan 8036/8013
Email : dahlia@rhrhotel.com
Website : https://www.rhrhotel.com
Alamat : RHR Hotel, Kampus Putrajaya, Universiti Tenaga Nasional, KM7, Jalan IKRAM-UNITEN, 43009 kajang, Selangor.


Pandangan peribadi : 
Makanan sedap, layanan staff terbaik, parking pun banyak. Recommended. Akan datang lagi untuk berbuka puasa nanti.


40 comments

Auni Sofea said...

Sedapnya lauk-pauk dia, harga early bird tu pun best aih..

Asyiqin said...

betul tu kak, sedap dan murah. memang berbaloi

Blogger Hanafi said...

Fuh!..

amat meyelerakan..

memang terbaik untuk dijadikan acara berbuka puasa bagi yang mampu

cik kaella said...

tengok gambar jer rasa macam nak makan semua menu yang ada. sedap sangat!

Normi Nieza said...

mak aii..sdapnya..:)

Nina Mirza said...

Meriahnya. ..!! Early bird dia murah laa... Kena grab cepat ni

YB Shehan said...

mee ketam tu menarik arr

Aku Penghibur said...

lapar !! lapar banyaknya makanan yang sedap..teringin jgk

Lisa Nurulain said...

murah jugak rm65 tu

mas saari said...

Berpatutan harga bufet dia, boleh pi nanti!

TATI MANSUR - WIFE SOSAB MAMA SAZSO said...

Nampak sedap-sedap semua menu-menu dia. nampak menarik sebab siap ada gerai-gerai..

Julia Johari said...

Roti awang tu satu inovasi baru...hebat ye tgk kambing panggang tu gebus elok je hehehe.

Mohaz Sue said...

Mee ketam dia best

Eyqa Hasnan said...

Tengok hidangan makanan pun dah menarik weyy!

Eiza GreenAppleKu said...

Mee ketam! Jarang ada dalam menu Ramadhan.

Asyiqin said...

betul..semua pun sedap

Asyiqin said...

betul tu kaella.. mmng semua sedap!

Asyiqin said...

mmng sedap kak..hehe

Asyiqin said...

murah kan? boleh contact hotel untuk booking

Asyiqin said...

menarik dan sedap!

Asyiqin said...

haha.. lapar gak nii

Asyiqin said...

murah kan compare tempat lain?

Asyiqin said...

mmng berpatutan. sedap pulak tu

Asyiqin said...

betull.. gerai2 tu buatkan dia unik

Asyiqin said...

tulah... roti awang pun sedap. kambing lg sedap!

Asyiqin said...

kan kak moha.. semua best

Asyiqin said...

betul..unik lain dr yg lain

Asyiqin said...

tulah. sedap tau

Shahida Dzulkafli said...

Alahai.. salah masa lak tengokentry ini.. dah lah tengah lapar.. kambing yang sangat menggoda.. kikiki..

dear anies said...

rambang mata tgk mcm2 mknn

Hana Chie said...

Segar terus mata tengok gambar makanan haha! :3 nice review kak! ^^

Izyan Balqis said...

harga berbaloi, best2!

Blogger Hanafi said...

alhamdulillah..

itu yang terbaik

Asyiqin said...

Betul. kambing always sedap

Asyiqin said...

betul tu anis, kene kawal nafsu je ni. hehe

Asyiqin said...

haha ni semua dunia je ni Hana. hehe

Asyiqin said...

memang berbaloi sangat!

farhanna jafri said...

selera tengok juadah dia. harga pun murah

Asyiqin said...

betul..murah sangat!

Nadia Johari said...

ya ampun..sedap-sedap semuanya..murah pulak tu..berbaloi la