Tuesday, May 1, 2018

Selamat Hari Pekerja 2018

Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)



Gambar seorang Asyiqin tengah bekerja. 
Masa ni tengah tunggu peserta bengkel masuk kelas. 


Selamat hari pekerja bagi semua pekerja di Malaysia. 

Aku cuti sambil goyang kaki je dekat rumah ni. Suami pulak kena kerja walaupun harini hari cuti. Kerja shift memang tak boleh nak demand kan. Dulu pun aku pernah merasa juga kerja shift sampai 12 tengah malam. Best dan seronok kalau ingat balik. 

Tapi kerja sebagai penjawat awam sekarang ni pun seronok jugak. Cuma aku kena ambil masa je nak menjadikan kerja ni best untuk aku. Walaupun kerja yang aku buat sekarangni tak tergolong dalam minat dan apa yang aku suka buat, tapi InsyaAllah slow-slow aku akan cintakan kerjaya ni nanti.

Aku sentiasa percaya apa sahaja yang Allah kurniakan pada aku merupakan yang terbaik untuk aku. Lagipun baru 3 tahun lebih je kerja dekat sini, masih mentah sangat-sangat. Banyak lagi yang aku kena belajar dan ambil tahu.

Harini memang nak taip entri pendek je tau. So, jom layan lagu feveret iols ni. Kembalikan semula semangat yang hilang tu! 



Fight Song by Rachel Platten

Like a small boat

On the ocean

Sending big waves

Into motion

Like how a single word

Can make a heart open

I might only have one match

But I can make an explosion
And all those things I didn't say

Wrecking balls inside my brain

I will scream them loud tonight

Can you hear my voice this time?
This is my fight song

Take back my life song

Prove I'm alright song

My power's turned on

Starting right now I'll be strong

I'll play my fight song

And I don't really care if nobody else believes

'Cause I've still got a lot of fight left in me
Losing friends and I'm chasing sleep

Everybody's worried about me

In too deep

Say I'm in too deep (in too deep)

And it's been two years I miss my home

But there's a fire burning in my bones

Still believe

Yeah, I still believe

6 comments:

  1. assalamualaikum asyiqin. tq singgah blog aida. done follow u.
    semlm aida releks kat umah ajer.
    releks in the sense that tak kuar ke mana, tapi serabot kat umah :) dgn anak ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  2. amboiii goyang kaki gitu... dapur berasap x? hahahaha

    ReplyDelete
  3. Hana pun favourite gila lagu Fight Song tu T^T *sepp 5 kali! hehe :3

    ReplyDelete
  4. Samalah dengan Sha nie.. Walaupun minat buku gils-gila tapi bila kerja dalam library nie tak seindah mana.. Tapi sha pilih untuk gembira maka gembiralah sha dengan kerja ini.. Tiga tahun tu lama asyiqin.. Sha doakan semoga everything when smoothly for you..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi.. Amik masa jugalah sha untuk gembira..

      Delete