Dah makan ubat cacing ke belum ?

Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Harini nak cerita pasal ubat cacing.. haha.. lets check it out!


Kenapa perlu makan ubat cacing?
Mestilah sebab nak bunuh cacing yang ade dalam usus korang tu! Seeloknya makan selang 6 bulan untuk pastikan tiada masalah kecacingan. Aku pun dah start makan ubat cacing ni ikut jadual sejak tahun lepas lagi. Sayang oi usus tu!

Siapa perlu makan dan dos ubat cacing ?


sumber : google
geli pulak aku tengok..huhu

Untuk Roundworm, whipworm dan pinworm
Kanak-kanak berusia 12bulan - 24 bulan : 1 Tablet (200mg)
- dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu

Kanak-kanak/dewasa berusia 24 bulan dan ke atas  : 2 Tablet (400mg)

Untuk Threadworm dan Tapeworm (cacing degil ni..)
Kanak-kanak/dewasa berusia 24 bulan dan ke atas  : 2 Tablet (400mg), makan selama 3 hari berturut-turut dalam single dose.

2 comments:

  1. okay, rasanya dah lama tak makan ubat cacing.. nak kena cari ni..

    htpps://aerillhassan.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. alamak takot nak makan.. last time kecik2 dlu laaa alaaa =\

    ReplyDelete