TTC Journey I Part 2: Appointment pertama di Hospital Putrajaya.

Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Hai semua! Dah lama aku tak kongsikan perjalanan TTC aku dalam Blog ni. Untuk kisah yang lepas, korang boleh baca dekat sini : TTC JOURNEY : SET APPOINTMENT DI HOSPITAL PUTRAJAYA


Gambar dari google 

APPOINTMENT YANG PERTAMA DI KLINIK O&G

Selepas 2 bulan menunggu, akhirnya pada bulan Mei yang lalu aku ke Klinik 0&G di Hospital Putrajaya untuk apointment yang pertama. Sebelum masuk berjumpa dengan doktor, kita perlu timbang berat badan sendiri di kaunter terlebih dahulu, dan nanti nurse akan isikan pada satu borang khas.

Lama juga menunggu sebelum dipanggil haritu, sebab orang pun ramai sangat. Sepatutnya perlu datang sejam lebih awal dari masa appointment tu, Ni tak, appointment jam 9.30. Tapi jam 9.15 baru aku pergi mendaftar. So padan muka kena tunggu lama. Asalnya aku ingatkan sistem dia sama macam LPPKN, appointment jam 10, datang jam 9.45 pun takpe, sebab nama akan dipanggil jam 10 jugak. Tapi dekat sini memang based on sape cepat, dia dapat. so aku jadikan ini sebagai satu pengajaran. Lain kali kena datang awal!


APA YANG DOKTOR CAKAP? 

Untuk appointment kali pertama ni, Doktor semak semula report-report ujian yang aku pernah buat semasa di LPPKN. Tapi memandangkan dekat setahun juga aku dah tak follow up dengan LPPKN, jadi doktor cadangkan agar aku melakukan semula semua ujian-ujian tersebut, sebab Dr. bimbang andai result-result tu dah tak valid lagi sebab dah lama sangat kan.. 

So maknanya aku kena ulang semula ujian blood test CD2, CD21 , HSG dan semua yang aku pernah buat semasa treatment di LPPKN dulu.


NEXT APPOINTMENT..

Next appointment adalah untuk ambil darah semasa hari ke 2 dan 21 kitaran haid. Nurse tak akan bagi tarikh sebab ianya bergantung kepada tarikh period aku. Nurse mana lah tahu kan. haha! So ujian ni pun aku dah ambil, aku akan cerita next entri nanti.

Stay tunned!
Untuk semua TTCians, fighting!


9 comments:

  1. banyak juga test untuk appointment kedua nanti. Semoga dipermudahkan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin.. InsyaAllah terima kasih atas doanya (:

      Delete
  2. Semoga urusan ikin dipermudahkan ye

    ReplyDelete
  3. moga segala urusan ikin dipermudahkan-Nya

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Saya pun dah lama tak check.. Last saya buat IUI masa dkt Hosp. Kuala Terengganu.. Lps tue doktor pakar buat surat untuk buat IVF tapi hingga skrg saya blum buat lagi..

    ReplyDelete
  6. Semoga semua urusan syiqin dipermudahkan.. aamiin.. aamiin..

    ReplyDelete