Saturday, December 15, 2018

10 Produk Best dari Althea Korea ❤

Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)


10 Produk Pilihan dari Althea Korea ❤



Klik gambar di atas untuk terus terjah ke web Althea

Hai semua!

Tahu tak sekarang ni aku dah jatuh cinta dengan website Althea. Hari-hari buka dan belek produk yang ada dalam ni satu-satu sebab semua produk dia awesome gila! Memang sangat disarankan untuk korang yang nak try produk dari Korea sebab Althea ni jual 100% Original dari sana. Sekarang pun Korean skincare dah popular dekat Malaysia ni, dan antara faktor yang menyumbang kepopularan tu mestilah sebab keberkesanan dan harga yang super duper jimat kan?


20% DISKAUN UNTUK SHOPING DI ALTHEA. KLIK SINI 


Dan dekat sini aku dah listkan siap-siap apa 10 wishlist Korean Product dari Althea yang wajib aku ada di Tahun 2019 nanti.. Jeng jeng jeng... Untuk maklumat lanjut sila klik pada gambar setiap produk ye!


1. DEAR, KLAIRS : GENTLE BLACK DEEP CLEANSING OIL (150ML/ RM93.00 )

Cleansing oil ni adalah step pertama untuk buat double Cleansing pada wajah. Teknik double cleansing ni pun memang diamalkan oleh gadis-gadis di Korea untuk dapatkan kulit yang cantik. Aku mula amalkan double Cleansing ni tahun ni dan memang tak dinafikan perubahan yang ketara pada kulit muka sampaikan orang lain pun perasan, katanya kulit aku nampak lebih sihat berbanding sebeelum ni. Jadi aku pilih Brand Dear, Klairs ni untuk dicuba pada tahun 2019 selepas survey-survey review dari pengguna produk ni sendiri. Aihhh tak sabar..


2. ALTHEA : CONTOUR CLEANSER (150G/RM23.00)


Contour Cleanser ni pun aku mengidam sekarang sebab ramai sangat yang kata best ddan terbaik, Sampai ada yang dah repeat beli dua tiga kali. So memandangkan kulit muka aku ni boleh tolerate dengan mana-mana pencuci muka (based on yang aku pernah guna), so apa salahnya try yang ni pulak kan. Tak sabar nak test dan nak tahu sangat kenapa orang suka. 


3. DEAR, KLAIRS : GENTLE BLACK SUGAR FACIAL POLISH (110G)

Scrub muka memang sangat digalakkan untuk buang sel-sel kulit mati dan melembutkan kulit wajah. Dan scrub yang berasaskan Black Sugar memang menjadi pilihan aku, sebab sekarang pun memang aku tengah amalkan scrub jenis ini cuma dari Brand yang berlainan. So kalini nak try yang ni pulak. Harap-harap serasi dengan kulit wajah.

4. DEAR, KLAIRS : SUPPLE PREPARATION FACIAL TONER (180ML/ RM76.00)


Toner ni aku dah cuba yang travel set punya tu dan memang best. Im so in love wih this one! Bau essential oil dia lembut sangat dan buatkan muka aku lebih lembut dan tak terlalu berminyak macam dulu-dulu. Lagipun, ni lah satu-satunya toner yang tak buatkan kulit aku breakout. Ingatkan macam dah nak giveup cari toner, sebab bila test pakai mana-mana toner, kulit aku jadi merah dan macam pedih terbakar. So toner ni memang menjadi pilihan hatiku..Seriously best, silalah try.


5. MISSHA :  THE FIRST TREATMENT ESSENCE INTENSIVE MOIST (150ML/RM135)



Essence ni bukanlah termasuk dalam salah satu rutin harian aku sebenarnya, tapi bila aku google, sebenarnya essence ni sangat-sangat penting dan memang menjadi keutamaan dalam korea punya skincare step. Dari bacaan aku, essence ni dapat menjadikan tona kulit wajah sekata, kurangkan wrinkles dan garis-garis halus pada wajah, Kiranya sesuai untuk anti-aging! So aku pilih brand ni selepas penat membandingkan review dari bloggers, youtubers dan di Althea website sendiri.

6.INNISFREE GREEN TEA SEED EYE CREAM (3OML/RM78)

Aku memang takde mana-mana krim khas untuk kawasan sekeliling mata tu. Selaunya aku hentam pakai je pelembab untuk muka dekat kawasan tu. Kawasan area mata kan agak lembut sikit jadi sebenarnya ia perlukan penjagaan khas. Bila dah nak masuk 30-an ni baru nak menjaga kecantikan, beginilah jadinya. haha. So brand ni pun aku pilih berdasarkan review dari pengguna. Tak sabar to try this out!

7. ETUDE HOUSE : MOISTFULL COLLAGEN CREAM (75ML/RM63)

Krim muka is a must! Step ni memang aku jarang sangat tinggalkan dalam rutin harian aku. Krim muka atau pelembab menjadikan kulit muka kita lembut. Kulit muka aku jenis combination, tapi lebih kepada kering, sebab tu ianya wajib bagi aku. Aku pilih brand ni sebab well known brand selain ianya ada collagen. Wow, awet muda lah nanti. haha!

8. ALTHEA : PETAL VELVET SUNAWAY (55ML/RM43)

Sunblock pun aku dah amalkan sejak tahun ni. Kegunaan sunblock ialah unytuk menghalang sinaran UV dari kulit wajah, sebab kesan dia akan jadikan kulit kita berjeragat. Brand ni aku dah try sendiri dan best sebab tak melekit, cepat meresap. senang reapply sebab saiz dia kecil dan boleh dibawa kemana-mana sahaja. SPF 50 pulak boleh berkesan untuk melindungi kulit wajah selama 500 minit, which is dalam 8 jam 30 minit! So memang cukup bagi aku untuk kegunaan sehari-hari. 



9. POBLING PORE SONIC CLEANSER (RM88)


Selama ni aku cuci muka guna tapak tangan je. Rasanya macam dah bersih lah sangat tapi rupanya kurang bersih, sebab tu whitehead dengan blackhead masih banyak kat muka ni. Jadi memang teringin sangat-sangat nak try this one, sebab dapat membersihkan kulit wajah dengan lebih dalam. Tak sabar nk try dan review for this one.

10. ELIZAVECCA : SKIN LIAR PRIMER (30ML/RM23)


Actually aku jarang mekap, dan aku rasa lebih selesa keluar rumah tanpa sebarang solekan, just skincare, sunblock, bedak dan lipstick je. Tpi ade kawan beritahu yang primer ni sebenarnya penting sebagai alas bedak, means akan bantu kekalkan bedak lebih tahan lama dekat muka aku. Dan kalau aku pakai makeup semua tu akan lebih cantik dengan gunakan primer terlebih dahulu. Jadi tak salah untuk try kan?

So itulah dia 10 pilihan produk dari Althea. Ada sape-sape nak bagi free tak? Haha.. so korang macam mana agaknya ye, ada tak produk di atas yang menjadi wishlist korang jugak? kalau ada boleh drop komen tau.

Jumpa lagi di lain entri (:

2 comments:

  1. Missha FTE tu memang best airah dah pernah pakai and buat review dekat blog hihi

    ReplyDelete

❤ BLOG I LOVE ❤

Instagram