Tuesday, October 15, 2019

Trust Issue

Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)


Trust issue.
Aku rasa sekarang ni aku tengah ada trust issue ni.
Susah nak mempercayai seseorang. Susah.

Tapi perasaan ni datang mesti ada sebab kan? Dan aku pun bukannya perfect nak bersangka baik dengan orang setiap masa. Penat tau sebenarnya bila perlu jaga hati semua orang sampai hati aku sendiri terbiar terkontang kanting tak terjaga.

Dulu aku memang always positif. Sebab positif tu juga aku jadi kuat dan cekal. Tapi lama-lama bila terasa selalu dipijak-pijak, perasaan nak positif tu pun sekali sekala hilang entah ke mana.

Rindunya aku yang dulu.. serius, aku rindu pada diri aku yang positif dan selalu bersangka baik pada semua orang.Hurm..Semoga hari hari di depan nanti aku boleh jadi semula macam dulu.

Doakan aku ye.
InsyaAllah..


وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ
Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.” (QS. Al-Baqarah: 216).



No comments:

Post a Comment

❤ BLOG I LOVE ❤

Instagram