Monday, May 4, 2020

Kembali bekerja selepas PKP

Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

image from google

Sekarang dah masuk fasa ke 4 PKP ( Perintah Kawalan Pergerakan) bagi menangani wabak Covid-19. Hari ini kami semua diarahkan untuk kembali bekerja oleh ketua jabatan. Harini semua orang kerja macam biasa dan bermula esok kami akan amalkan sistem penggiliran bekerja. 

So ada hari yang perlu bekerja dan ada hari yang tidak perlu bekerja. Kelonggaran untuk work from home diberikan kepada kakitangan yang ada anak 12 tahun ke bawah dan anak oku. So kawan-kawan aku ramai jugak lah yang dapat work from home sepanjang masa PKP ni. Yang mana bujang dan takde anak bawah 12 tahun diperlukan untuk join sistem giliran ni. Aku? aku takde masalah pun sebab duduk rumah pun bosan sebab husband kena kerja.

korang cuti ke kerja? Apa-apa pun kena sentiasa jaga diri tau. Pakai mask dan hand sanitizer selalu. #kitajagakita


3 comments:

  1. nak kerja tapi xdpt sebab risau anta anak dekat taska. tak boleh letak risiko tinggi

    ReplyDelete
  2. take care yaa pergi kerja..
    may Allah lindung always =)

    ReplyDelete


Post Pilihan

randomposts

Instagram

Followers