Thursday, December 24, 2020

TTC Journey : Group Support di Facebook untuk TTCians

December 24, 2020
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Sebagai seorang wanita yang sedang berusaha untuk hamil (trying to Conceive, atau singkatan TTC),  kita kadang-kala perlukan seseorang atau pun komuniti yang memahami dan boleh berkongsi apa sahaja mengenai perjalanan ttc masing-masing. Lain rasanya bila berbual dengan orang yang mudah memperolehi rezeki itu berbanding dengan orang yang mengalami perjalanan ujian yang sama dengan kita.

Orang lain yang tak pernah merasai perkara ni akan nasihatkan kita untuk usaha dan bersabar. Ya, memang itu yang kita sedang buat. Tapi bila kita jumpa dengan orang-orang yang senasib dengan kita, secara automatik kita akan rasa bersemangat dan taknak giveup. Such a warm feeling kan? sebab banyak yang kita boleh share dan bertukar pendapat.

Alhamdulillah, buat masa ni aku jumpa beberapa group di Facebook yang sangat supportive dan membantu memberikan sokongan moral kepada semua. korang boleh klik pada setiap gambar untuk direct ke FB Group tersebut. Ada yang private, so kena request join dulu tau.
 








Jumpa lagi di lain entri!


Post Pilihan

randomposts

Followers