Showing posts with label diari. Show all posts
Showing posts with label diari. Show all posts

Monday, April 2, 2018

Adab letak kat mana?

April 02, 2018
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Selamat malam (:

Pernah tak jumpa seller yang tak beradab? Tak kisah la kat mana-mana pun, dari pada urusniaga online sampailah yang dekat kedai biasa tu. Apa nak buat ye kalau jumpa dengan seller yang macamni?

Situasi Pertama 

Al kisahnya hari jumaat lepas, aku dengan sorang lagi officemate ni makan dekat satu kedai berkonsepkan Korea dekat salah satu Mall dekat cyberjaya ni. Dia claim restoran dia tu No 1 in Malaysia. huh! Aku order satu lunch set , yang dalamnya patut ade nasi, sup dan air. Tapi sampai nasi aku dah nak habis, sup masih tak sampai lagi

Bila tanya kat pekerja dia, cakap sup on the way la apa la. Tapi lepas beberapa minit aku tunggu, sup kimchi aku tu masih tak sampai-sampai lagi,aku pun malas nak tunggu dan terus ke kaunter untuk buat bayaran. Masa inform pada cashier yang sup aku tak sampai lagi, dia terus buat muka tak bersalah dan cakap oh, sup dah habis, Dah la cashier tak reti cakap bahasa Malaysia! OMG dah kerja dekat Malaysia kot.. sepatah pun tak kan tak boleh cakap in BM? Kalau setakat staff di belakang tabir tak kisah la, ni cashier ! 

Bengang!

Aku bukan bengang pasal staff tak boleh cakap BM tu, tapi bengang sebab aku terpaksa buang masa menunggu dan dorang takde pulak inform yang sup tu dah habis masa aku order? Masa aku tanya kenapa sup tak sampai lagi pun dorang takde cakap sup dah habis tau tak. Sakit betul hati. Bila kita complaint dia bagi 10 percent diskaun je pun. Tak berbaloi langsung rasanya dengan masa yang terbuang tu.

Aku argue kanapa tak inform sup dah habis? Kenapa ambil order juga kalau tau sup dah habis? Tau pulak cuak tu. tapi langsung tak mintak maaf. Tapi disebabkan ramai orang nak bayar kat belakang, aku malas nak argue banyak-banyak. Tapi tahiah lah ye, korang dah hilang seorang customer dan memang aku tak kan recommend kedai tu  buat sesiapa pun. Bad customer service!

image: google

Situasi Kedua

Kejadian kedua ni pada hari sabtu. Lepas balik dari majlis tunang sepupu di Kg Labohan Daganng Bating, aku dan adik-adik aku singgah Nilai Square nak beli kain ela buat baju kurung. Bila sampai dekat salah satu kedai yang jual kain-kain tu, ade sorang lelaki cina ni (tokey kedai kot) approach kitorang dan ikut je mana kitorang pergi. Biasalah sambil tengok kain sambil tanya harga kan. 

Tapi muka dia memang masam mencuka la sejak kitorang masuk kedai tu. So mood pun macam ke laut je nak tengok kain-kain kat kedai tu.Bila takde yang berkenan di hati, kitorang nak pergilah survey kedai sebelah pulak. Boleh pulak dia cakap macam ni lepas kitorang pergi;

''Tanya harga tapi tak beli, takde duit tak payah la masuk''

Eh uncleeeee.. kau dah kenapa? Dia ingat aku tak dengar ke ape. Rasa nak pusing je pergi dekat dia balik dan sound, tapi malas nak gaduh depan adik-adik. So, aku biarkan je lah bagai angin yang lalu. Bila dah beli kain kat kedai sebelah, dengan bangganya aku lalu kat kedai uncle tu tadi dan angkat plastik-plastik tu tinggi-tinggi bagi uncle tu nampak. hahaha! 

Btw. kedai sebelah design lebih kurang sama je tau tapi disebabkan orang yang melayan kitorang tu senyum je , tu yang sampai 5 pasang duk borong tu. huhu.. see? Bila seller layan kita dengan baik, mood buyer pun berbunga-bunga tau. Dari niat nak beli sepasang je terus sambar 5 pasang. See? Betapa hebatnya kuasa sebuah senyuman. haha!


Berniaga lah dengan ikhlas..

Buat semua seller dekat luar sana, berniaga lah dengan ikhlas, tolong jaga adab dalam berniaga. Memang tak dinafikan yang 'customer not always right', tapi kalau dah terang-terang anda yang salah, please la minta maaf. Tak susah pun kan.. Kalau nak rezeki murah, tolong la jangan buruk sangka dengan customer, tak baik tau, nanti bila customer lari, korang jugak yang rugi nanti kan ? 

Sampai jumpa lagi di lain entri (: 

❤ BLOG I LOVE ❤

Instagram