Showing posts with label photo. Show all posts
Showing posts with label photo. Show all posts

Tuesday, October 25, 2011

Monday, September 26, 2011

Tuesday, August 2, 2011

Dialog di Bazaar ramadhan

August 02, 2011
Assalamualaikum.
Salam sejahtera buat semua ^_^

Hai semua. tengah buat persiapan untuk berbuka kan. so, berbuka dengan ape hari ini. Jangan gelojoh, jgn ikut nafsu. Jangan membazir k. Sebelum berbuka ni, nak share sikit2 lah ape yg slalu sy beli kalau p bazaar :)

Pak Mat: Nak beli ape ye maknye?
Mak Bedah : bla bla bala bla..



Kejadian biase ni :
        
  Syuhada   : abg, bagi saya kueh kasturi singgit 
Abg Kueh  : alahai dik, kueh tu xde la.sorry.

Da agak da. my feveret kueh ni memang selalu xde di pasaran. duk gigit jari je la slalu kalau mengidam.. huu :(

Hehe. okeh, malas nak letak gmbar lagi. Dulu, mase budak2 ayah sgt rajin bawa kami pergi bazaar ramadhan. Macam2 yg kami beli. Antara yg wajib, air tebu, air soya, kebab, nasi ayam, kueh mueh n lauk-pauk sikit. Ayah akan bg RM10 sorang. so..ape lagi kan. wang yg ada di tngan separuhnye dibuat beli mercun dan bunga api. haaa.. itu je yg paling menarik di bazaar ramadhan.. :) Dulu la. sekarang ade lg ke yg jual secara terbuka kat pasar ramadhan? mercun pop pop ade la kot kan.
hee

ok, dah nak masuk waktu berbuka sat g. selamat berbuka semua ^_^





Gambar ini memerlukan kesabaran!!

August 02, 2011
Assalamualaikum
Salam sejahtera semua dan selamat berpuasa :)

Bukak2 album2 tibe2 nampak satu pic yg menguji kesabaran di bulan puasa. Menguji nafsu. ishhh.. meh tengok meh..


sedap gile kek ni. lagi2 bulan puase ni kan.kalau dpt tuk buke t best nie. stat suke kek nie mase sem 1 diploma dulu. Kat pasar mlm uitm dulu ade sorg pakcik ni jual kek ni. murah tau.RM2 tuk satu polistrin. first rase memng tak boleh lupe. so setiap kali pasar malam slase dan kamis memang gerai pkcik tu yg akan sy singgah dulu. :)sekarang ni dah xstudy lg kat situ, so sekarang tgh cari resepi kek ni untuk dicuba. sape2 ade  resepi tak?? ^_^

ok, jumpe lagi di lain entry :)





❤ BLOG I LOVE ❤

Instagram