Thursday, September 12, 2019

You Don’t Know - Katelyn Tarver

September 12, 2019

You Don’t Know - Katelyn Tarver

Semalam sebenarnya aku dah post entri ni, tapi aku rasa ayat-ayat yang diluahkan terlalu kasar, jadi aku decide untuk edit semula.

Lirik lagu ni sama dengan apa yang aku rasakan semalam, tapi tidak untuk hari ini. Aku nak percaya yang semuanya akan baik-baik je, apa  yang jadi milik aku, tetap akan jadi milik aku andai di Izinkan Allah swt. Allah sebaik-baik perancang. 



I know you've got the best intentions
Just trying to find the right words to say
I promise, I've already learned my lesson
But right now I wanna be not okay
I'm so tired, sitting here waiting
If I hear one more "Just be patient"
It's always gonna stay the same

So let me just give up
So let me just let go
If this isn't good for me
Well I don't wanna know

Let me just stop trying
Let me just stop fighting
I don't want your good advice
Or reasons why I'm alright

You don't know what it's like
You don't know what it's like
Can't stop these feet from sinking

And it's starting to show on me
You're staring while I'm blinking
But just don't tell me what you see
I'm so over all this bad luck

Hearing one more "Keep your head up"
Is it ever gonna change?
So let me just give up

So let me just let go
If this isn't good for me
Well I don't wanna know
Let me just stop trying
Let me just stop fighting
I don't want your good advice
Or reasons why I'm alright
You don't know what it's like
Yeah, you don't know what it's like
Don't look at me like that

Just like you understand
Don't try to pull me back
Let me just give us
Let me just let go
If this isn't good for me 

Well I don't wanna know
Let me just stop trying
Let me just stop fighting
I don't want your good advice
Or reasons why I'm alright
You don't know what it's like
Yeah, you don't know what it's like

You don't know
You don't know
You don't know

Yeah, you don't know what it's like
You don't know what it's like
Yeah, You don't know
You don't know
You don't know what it's like

Yeah, you don't know what it's like

Friday, August 30, 2019

Akhirnya dapat kuarters Putrajaya!

August 30, 2019
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Alhamdulillah..



Petang tadi dalam jam 3.40 petang dapat panggilan daripada Bahagian Pengurusan Hartanah  (BPH) . Pegawai perempuan yang call. Hati dah berdebar-debar ni, dalam hati fikir mesti nak tawarkan kuarters sebab no giliran kuarters dah dekat.Hampir 5 tahun menunggu tau! Dan akhirnyaaaa..

" Kami nak buat penawaran kuarters pada puan, adakah puan masih berminat?'

"yes yes yes. haha"

Tapi aku dapat tawaran ni bersyarat tau, sebab rumah yang aku beli, walaupun berada di luiar Putrajaya, ia masih berada dalam linkungan radius 25KM, Puan tu beritahu bila dah dapat kunci nanti aku kena keluar dan beri peluang kepada orang lain pula untuk duduk kuarters. 

Tapi itu pun dah syukur sangat. Sebab sekarang ni aku menyewa di luar. Jadi boleh saving sikit untuk renovate rumah baru bila dah siap nanti. Rumah baru tu dijangka siap awal tahun 2022. 

Lokasi kuarters?
Dalam Putrajaya, tapi belum tahu lagi dapat di mana. Minggu depan baru pihak BPH emelkan surat tawaran tu. Harap-harap dapat berdekatan Office. Boleh aku merempit je pergi kerja nanti. yeay jimat minyak, jimat banyak tuu! 

So sekarang boleh slow-slow kemas barang-barang dalam rumah sewa ni. Duduk berdua je tapi barang banyak mengalahkan keluarga besar. haha!

Nanti bila dah dapat surat tawaran tu, aku post lagi dekat sini ye (: 


Tyler Shaw - To The Man Who Let Her Go (Lyrics)

August 30, 2019
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)


Tyler Shaw - To The Man Who Let Her Go


Official Video

Audio with lyrics


Bring her flowers on a weekday
Run a bath just to let her know
Just to let her know she means the world to me
Make her dinner when she's home late
Pull her close when she's getting cold
Just to let her know she means the world to me
Tell me, how did I ever get so lucky
That she wasn't with somebody?
So I could have her for my own, my own, my own
Thinking, how could anyone pass the feeling
Of the sound of her footsteps leaving?
Walking all alone, alone, alone
Now she's beside me, can't stop thinking
Why did you ever think to let go?
Not complaining, I'm just saying
Your loss is mine to hold
So to the man who let her go
I'm thanking you the most, you the most
I would never wanna hurt her
I would never wanna make her cry
Now I got the chance to make it right, oh
She would never have to ask for
For me to make the time
The time to spend with her, and only her
So won't you tell me, how did I ever get so lucky
That she wasn't with somebody?
So I could have her for my own, my own, my own
Thinking, how could anyone pass the feeling
Of the sound of her footsteps leaving?
Walking all alone, alone, alone
Now she's beside me, can't stop thinking
Why did you ever think to let go?
Not complaining, I'm just saying
Your loss is mine to hold
So to the man who let her go
I'm thanking you the most, you the most
You the most, you the most, you the most
You the most, you the most, you the most (oh, oh)
Oh, oh, oh whoa
To the man who let her go
I want you to know
I'm thanking you the most, you the most

Tuesday, August 27, 2019

Blog berwajah baru

August 27, 2019
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Aku dah tukar template blog. Untuk tahun ni dah 2 kali kot tukar. Saje, mungkin sebab nak kan something fresh yang boleh buatkan aku lebih bersemangat untuk menulis di blog. Dah lama rasanya tak taip panjang-panjang. Dekat entri TTC yang lepas pun ada yang minta update Part 7. InsyaAllah by next week aku akan update. Tunggu tau!


ini Template lama


ni template baru

Aku gunakan konsep minimalis untuk template kali ni, tak serabut dan simple. Lebih kurang sama dengan personaliti aku. haha!

Jumpa lagi di next entry. Entri depan aku nak tulis panjang-panjang lagi.. sebab banyak sangat nak diceritakan. InsyaAllah



Thursday, August 15, 2019

Suaramu Syairku

August 15, 2019
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Suka pula aku dengar lagu ni sekarang.

Ori

cover


Suaramu Syairku- Harry Khalifah

Pandanglah aku
Hembuskan nafasmu
Kerana aku amat rindukanmu
Janganlah jangan kau jauh dariku
Tanpa wajahmu kelam duniaku

Bisikkan aku katakan cintamu
Kerna suaramu bersyair laguku
Dendangkan aku dengarkan padaku
Dakaplah aku wahai kekasihku

Bila bermimpi kamu
Jaga dari tidurku
Aku sebut namamu
Aku seru cintamu
Engkaulah kekasihku
Hanya engkau nyawaku
Akulah perindumu
Akulah pencintamu
Bawaku bersamamu
Agar hilang resahku
Eratkan dakapanmu
Dekatlah padaku
Cinta berpadu

Bila bermimpi kamu
Jaga dari tidurku
Aku sebut namamu
Aku seru cintamu
Engkaulah kekasihku
Hanya engkau nyawaku
Akulah perindumu
Akulah pencintamu
Bawaku bersamamu
Agar hilang resahku
Eratkan dakapanmu
Dekatlah padaku

Bisikkan aku katakan cintamu
Kerna suaramu bersyair laguku
Dendangkan aku dengarkan padaku
Dakaplah aku wahai kekasihku

Monday, August 5, 2019

Senang tak nak happy?

August 05, 2019
Assalamualaikum..
Salam Sejahtera buat semua


Hai hati. Ok ke? Happy ke?
Entahlah..

pic credit to google

Tak tahu apa yang aku rasakan sekarang. Mulut kata happy, kata okay, tapi dalam hati ni hanya tuhan yang tahu. Kadang aku rasa  diri ni tak berguna pun untuk sesiapa. Mulut dan hati nak meluahkan apa yang tersirat, tapi aku tak boleh. Aku tak percayakan sesiapa. Better diam daripada sakitkan sesiapa. Better bawa diri pergi jauh dari ada sekadar buat orang tak selesa.  

Aku rindukan diri aku yang dulu.