[ttc][carousel][10]


Sunday, November 22, 2020

BTS (방탄소년단) 'Life Goes On - English Lyric

November 22, 2020
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Aku bukan peminat BTS, tapi aku suka lirik lagu ni. Sekali dengar terus suka. hehe.
Apa yang terjadi pun, hidup mesti diteruskan. Fighting!!

BTS (방탄소년단) 'Life Goes On' Official MV


BTS (방탄소년단) 'Life Goes On' English Lyric

One day, the world stopped
Without any warning

Spring didn't know to wait
Showed up not even a minute late

Streets erased of footprints
I lie here, fallen to the ground
Time goes by on its own
Without a single apology



It looks like rain again today
I'm soaked to the bone
Still won't stop
Running faster than that cloud of rain
Thought that'd be enough

Guess I'm only human after all
I'm in a world of pain
This cold that the world gave me
Prompts me to press the dust-covered rewind
Dancing off-beat lying on the ground

Once winter comes, let's exhale a warmer breath


There's no end in sight
Is there a way out?
My feet refuse to move, oh
Close your eyes for a moment
Hold my hand
To the future, let's run away


Wednesday, November 18, 2020

Entri dalam train

November 18, 2020
Assalamualaikum..
Salam sejahtera untuk semua.


Harini aku menaip dalam train dan dalam perjalanan ke tempat kerja. Agak terkial-kial juga sebab tak biasa kan. Nak adjust alignment camne pun aku pening ni. Haha. 
 

Putrajaya-KL 

Fuhh. Dari awal Julai aku dah merentasi daerah tau. Banyak belanja dan kos untuk pergi balik kerja sahaja.

Pass bulanan ERL : RM350.00
Pas bulanan Rapid : RM30.00

Dua-dua pas ni pun sempena harga promosi sampai hujung tahun je tau. So lepastu akan kembali ke harga asal yang tentunya lebih mahal lagi. Memang kena berjimat lah. 

Okay, dah nak sampai destinasi. Nanti aku mengarang lagi ye. Bai, Assalamualaikum.

Monday, November 16, 2020

Skim Wilayah bebas berniaga - Permohonan lesen online Putrajaya

November 16, 2020
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

PERMOHONAN PENJAJA SEMENTARA PUTRAJAYA 6 BULAN (NOV 2020 - APRIL 2021)


Selaras dengan pengumuman YB Menteri Wilayah Persekutuan Tan Sri TPr. Annuar Musa pada 10 November 2020 mengenai Wilayah Persekutuan Zon Bebas Berniaga, Perbadanan Putrajaya (PPj) dengan ini membuka permohonan kepada Penduduk Putrajaya khasnya yang terkesan dengan pandemik Covid-19 untuk memulakan perniagaan kecil-kecilan dengan mengisi Borang Permohonan Penjaja Kecil Sementara 6 Bulan (PKS6B).



DOWNLOAD BORANG PERMOHONAN DISINI  

Putrajaya         :  https://bit.ly/38AzkAI

Borang yang lengkap diisi bolehlah dihantar ATAU emel kepada :

Bahagian Komersial, Pembangunan Perniagaan dan Pelesenan, Blok B, Aras 5, Jabatan Perkhidmatan Bandar, Kompleks Perbadanan Putrajaya Persiaran Perdana, Presint 3, 62675, Wilayah Persekutuan Putrajaya atau EMEL : anita@ppj.gov.my

📞: 03-8887 7657 / 7265 / 7215 / 7231

➡️Perniagaan boleh  bermula mulai 15 November 2020 sebaik sahaja mendapat surat kelulusan PPj bagi tempoh masa 6 bulan berkaitan.

Thursday, November 12, 2020

Short Getaway : Melia Hotel KL

November 12, 2020
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

26-27 Julai 2020


Actually short getaway kami ni pada bulan Julai haritu lagi, cuma baru berkesempatan nak cerita. hehe. Asalnya cadang saje nak jalan-jalan makan angin dan tengok busking dekat Bukit Bintang, tapi busking takde sebab musim Pandemik kan, jadi kami pergi makan-makan je lah dan stay dekat hotel.




Hotel ni aku booking di Agoda. Harga satu malam dalam RM166, dapat diskaun So just bayar RM147 je. Agak berbaloi sebab bilik besar dan siap dengan breakfast. 


Kami book bilik Melia Guestroom. Bilik ni agak besar untuk kami berdua je. Cuma katil yang kami dapat ialah katil twin bed. 

Bilik air cantik. Nampak moden dan bersih.

Breakfast biasa-biasa je, standard hotel biasa.


Lif nak ke bilik boleh nampak luar tau. So boleh posing acah-acah tourist dekat sini. hihi

Tak banyak sangat pun aktiviti tempoh hari. Jalan pergi mall, makan dan stay dalam bilik tengok tv. Dah nama pun bercuti masa musim covid ni, kena jaga pergerakan juga. Semoga virus ni cepat berakhir dan kita semua boleh pergi travel macam selalu. InsyaAllah amin...




Wednesday, November 11, 2020

Meningkat Usia..31 tahun

November 11, 2020
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Hai apa khabar semua? sebulan lebih dah tak menaip dekat blog. Sebulan lebih juga entri ini tertunda. Alhamdulillah pada 10 Oktober yang lepas, genap usia aku 31 tahun. 

31 tahun?


Sekejap je rasanya dah 31 tahun. Masih terbayang-bayang lagi memori dan kenangan sewaktu kecil dulu. Allahu rindunya aku yang ketika itu. Zaman kanak-kanak, zaman remaja, zaman universiti dan semuanya. Kalau dapat diputarkan masa, aku nak kembali ke zaman-zaman tersebut dan hargai semuanya yang aku pernah take for granted.

Bukan aku tak gembira dengan kehidupan sekarang, malah aku bahagia. Cuma ada beberapa perkara di masa silam yang aku mahu perbetulkan, yang aku mahu perbaiki. Tapi itu tak kan terjadi lagi. Masa yang dah berlalu tak mungkin akan kembali lagi. noktah.

Tapi aku selalu bersyukur, sentiasa dikelilingi oleh orang-orang yang baik, suami yang baik, kerjaya yang baik dan semuanya baik-baik belaka. Hidup aku dah rasa sempurna sekarang. InsyaAllah leb ih sempurna lagi jika ada zuriat sebagai penyeri hidup. Doakan ye.. 



Hadiah hari jadi tahun ni dari suami. Terima kasih awak. Tak sangka dapat coco. hihi sebab mula-mula dia kata tahun ni takde hadiah, just belanja makan je. Dah siap makan, masuk dalam kereta tiba-tiba ade kotak atas seat. tengok-tengok ada hadiah. Pandai betul buat suprise :p

Alhamdulillah..semoga tahun-tahun kehadapan dapat masih dipanjangkan usia lagi untuk menyambut ulang tahun kelahiran yang seterusnya.. InsyaAllah..amin..





Post Pilihan

randomposts

Followers