Friday, December 17, 2010

aAhamdulillah..

December 17, 2010



Assalamualaikum.
Salam sejahtera


akhirnye ade masa untuk tulis entri lagi. hari ni sy off day. alhamdullillah, sy dapat smbung belajar lagi.

Ijazah sarjana muda pentadbiran korporat - uitm Shah Alam.
Tahniah buat diri sendiri..tapi rase nk nanges sbb 2 of ma best friend dapat kat melaka!! huhu.. tiqa amik BASS n intan amek HR.. sedih laa dorg xde.. sedih sgt tak terkata.. tapi da sy nak sgt amek course ni da mmng course ni ade kat s.alam je pon kan. Takpe, sy bole survive punye lahh.. insyaallah.

** intan n tiqa.. aku mesti rindu korang sgt2 pasni.. :(

Lastly, tetap rasa happy juge sbb ade seseorang kat sane yg bole temankan sy ^_^


Till next entry


Monday, December 13, 2010

Result akhir semester.. finally suda grad ;p

December 13, 2010

Assalamualaikum.
Salam sejahtera



Salam,hye. lambat tulis entry tentang result. Result kuar jumaat haritu bersamaan dgn 10 disember. sekarang ni sistem uitm da semakin baik, uitm hantar result final exam guna emel je. jadi xpyh da nk berebut2 n tggu lama2 depan lptop semata2 nk tgk result. dup dap dup dap.. finally... alhamduliiah.. walaupun keputusan bole dikategorikan sbgai ok je.. tp sy bersyukur sbb grad dgn cgpa 3 pointer dan keatas. Sekarang tgh tggu result untuk smbung degree pulak hari rabu nie. yg nie lagi lah berdebar2. doakan yg terbaik untuk sy k ;p

Monday, December 6, 2010

Bukit Gambang waterpark

December 06, 2010
Salam,hye. hari jumaat smpai la ke ahad hari tu, sy n family pergi bukit Gambang Waterpark. ade family day la tempat ayah bekerja. yg menarik dan tertariknya, ini kali pertama semenjak sy hidup selama 21 tahun ni menjejakkan kaki ke waterpark. haha. syahdu kan. rasenye lau xde family day ni, xkn sampai lah diri ni nak main2 air kat waterpark cmni.. huhu..

Mcm2 dugaan datang nak sampai kat bukit gambang. Dah la dlm pejalanan kiri kanan hutan je.. bosan betol. xde pemandangan warna warni pun. hijau je semua..x membangun lg ke pahang nie..ish2. marah org pahang nanti. pastu terpaksa menahan diri nak buang air sbb petrol station yg kami pergi semua takde air tuk 2 hari. gila!! Dalam perjalanan, sempatlah singgah di rumah sepupu ibu di Felda Lepar 2 kat mane tah. dalam pahang laa..kat kuantan kot.x dapat la nak dipastikan. ^_^. sbbnye nk chek in kat resort ne tggu kul 3 ptg.

Ni sepupu sy, Aina. sgt bising mulut die mengalahkan mak nenek.
asik tnye bile nk sampai. nape x sampai2 lg.
asik tnye jam kul bape je. geram betol melayan minah ni. aii..


Ok, da pukul 3, so pas makan2 kat umah sepupu ibu, kami gerak la p bukit gambang resort. pe eh namenye..carribean resort lau x silap. masing2 muke tensen je. penat2. x sabar2 nk cari katil dan tido dgn lenanya. huhu ;p bile da sampai, solat asar berjemaah dan pastu mate mmng xle tahan da. lelap2 smpai la ke mgrib.. Ibu kejut sbb nk pi dinner, so pas solat mgrib kami pun bersiap2 la. Bengang jugak rasenye sbb pihak resort tak sediakan iron/ seterika. haha. demand kau syu. yela, sbb dulu semua hotel n resort yg pena kami pegi semuanya lengkap. yg ni aje cmni. tp xpe la, sbb resort ni kan baru lg.dimaafkan.So, dgn baju yg nerkedut seribu sy melangkah dgn yakinnye p mkn tnpe menoleh kiri dan kanan. haha

ni maso ngah bersiap tuk makan mlm. dari kiri me, my sis n Aina.



Sempat lg tgk persembahan akrobat n magic show dr Atlet china.


Sampailah saat yg dinanti2. masa bermain air di waterpark!! haha. leceh betul la. nk kena p tuka tiket laa.. ne topap bagai, nak g sewa pelampung n sewa loker. Semua ni sy yg ne buat sbb ayah xmo ikut main2 air. huii lama sgt. sbb ramai sgt org yg dtg. mcm2 org, india, cina melayu ada. lengkap wakil 1 malaysia. xdpt snap pic byk kat cni sbb i guna kamera x cnggih.. x kalis air.. huhu.

ni si Aina n my sis. bdak 2 org ni x mengenal lapar n penat. puas la ibu n sy ajak balik, tp xmo, so terpksa la tunggu dorg puas main air. huhu

2 pic ni ihsan dr cik google.

Keychain

Ni masa annual grand dinner. pada malam kedua harinye di waterpark ballroom. temanye hijau. kami tak tau pun ne kai hijau. ayah tak bagi tau pun. huhu..xde sorang pun dlm famili kami pkai hijau. ayah kai cream color, ibu dgn maroon nye, si Aina dgn jubah merah, my sis kai purple n me kai oren. haha. lansung x ikut tema ^_^. oh, no 56 tu no meja kami.

budak 2 org ni mmng suke begambo.

okeh, time untuk pulang. balik ke tempat asal. di sini bukan tempat kami..

Bye2..jumpe lagi..insyaallah ;p

Post Pilihan

randomposts

Instagram

Followers