Sunday, December 15, 2019

Southville City Fun Run 2019

December 15, 2019
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Tarikh: 15 Dec 2019
Tempat : Soutville City KL South Bangi
Jarak Larian : 5 KM


Fun Run terakhir untuk Tahun 2019! So last event ni kita lari dalam hujan, siap pakej tahi lembu lagi. huhu. Nasib baik masa tengah2 lari tu organizer bagi payung, tapi baju dan kasut tetap basah :p

 Hai.. selfie dgn medal wajib!


Dengan suami tercinta :p

Next event ialah pada pertengahan Januari 2020. So jumpa nanti! 



Saturday, December 7, 2019

International Songket Run 2019

December 07, 2019
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Event Name : International Songket Run 2019
Distance : 5KM
Tarikh : 7.12.2019
Tempat : MSU Shah Alam

Kami gerak dari rumah di Putrajaya ke MSU dalam jam 5.30 pagi sebab nak dapat parking dekat. Larian ni lebih kurang sama je macam event larian sebelum-sebelum ni, x banyak beza sangat pun, cuma yang menariknya ramai runner yang berlari sambil pakai fullset songket. Tak panas ke ea lari pakai macamtu? huhu nak letak gambar xde pulak.hehe.

Takpelah, jom lah tengok gambar (: 


 Selfie dengan medal memang wajib. hehe


 Dengan Husband. Susah nak bergambar sebab orang ramai sangat!



 Terjumpa kawan sekolah suami.. tak ingat nama dia :p


 Dengan Zizar dan Mira, kawan kerja suami.


 Selfie lah lagi

Medal close up.

So jumpa lagi next running event pula (: 

Friday, December 6, 2019

Doa yang boleh diamalkan untuk rumahtangga bahagia

December 06, 2019
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Hai semua. sekarang tengah panas kan tentang isu seorang ustaz selebriti. Isu jadi viral sebab uztaz selebriti tersebut menceraikan isteri yang sedang sarat hamil untuk bersama dengan isteri baru, seorang janda anak 8. Netizen marah sangat, lagi-lagi bila lafaz cerai hanya dibuat melalui rakaman voice note di applikasi Whatapps.

Entahlah, aku tak mahu sangat komen apa-apa pasal ni, cukup lah ambil kisah ni untuk dijadikan pedoman dan pengajaran. Aku seorang isteri, pastinya takde seorang pun isteri yang mahu diduga begitu. Allahu takutnya hati bila kisah-kisah penceraian disebabkan orang ketiga semakin lama semakin banyak dibualkan. Semoga semuanya baik-baik je. InsyaAllah lepas badai yang melanda, pasti ada pelangi yang indah di hadapan. Semoga aku dan suami tidak diduga begitu. Amin..

Kadang-kadang aku tertanya sendiri, kenapa perasaan cinta antara pasangan suami isteri tu boleh pudar, padahal awal perkahwinannya sangat bahagia? Macam mana hati manusia boleh berubah sekelip mata dan perasaan cinta dan sayang tu juga boleh padam begitu sahaja? Wallahualam.. Allah juga yang membolak balikkan hati manusia, pergantungan kita hanya pada Allah SWT. Jadi apa-apa pun masalah kita, hanya Allah lah tempat yang pantas untuk kita mengadu. Semoga Allah permudahkan urusan kita semua.

Jadi harini aku nak share, doa-doa yang boleh kita sama-sama amalkan untuk dapatkan keharmonian dalam rumahtangga masing-masing. InsyaAllah (:


Sekadar gambar hiasan (: 


DOA 1: MEMOHON KEBAIKAN DAN DIJAUHI KEJAHATAN

اللَّهُمَ حَبَّبْ إِلَيْنَا الْإِيمَانَ وَزَيِّنْهُ فِي قُلُوبِنَا، وَكَرِّهْ إِلَيْنَا الْكُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْيَانَ، وَاجْعَلْنَا مِنَ الرَّاشِدِينَ
“Allahumma habbib ilainal imaana wazayyinhu fi quluubinaa, wa karrih ilayyal kufro wal fusuuqo wal ‘isyaan, waj’alna minar raasyidiin.”
(Surah Al-Hujurah: 7)
Maksudnya: “Ya Allah, jadikanlah kami cinta kepada keimanan dan jadikanlah ia indah di hati kami, bencikanlah kami pada kekafiran, kefasikan, dan kedurhakaan, serta masukkanlah kami dalam golongan orang yang mendapat petunjuk.”

DOA 2: MEMOHON DIBERI KECUKUPAN & MENGHADAPI KESULITAN

حَسْبِيَ اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ ۖ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ ۖ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ
(Surah At-Taubah: 129)
Maksudnya: “Cukupkanlah bagiku Allah (yang menolong dan memeliharaku), tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia; kepada-Nya aku berserah diri, dan Dialah yang mempunyai Arasy yang agung.”

DOA 3: MEMOHON DIJAUHI HASAD DENGKI & DENDAM DALAM KELUARGA

رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَلِإِخْوَانِنَا الَّذِينَ سَبَقُونَا بِالإِيمَانِ , وَلا تَجْعَلْ فِي قُلُوبِنَا غِلًّا لِّلَّذِينَ آمَنُوا رَبَّنَا إِنَّكَ رَؤُوفٌ رَّحِيمٌ
“Rabbanaghfirlanaa wali ikhwaanina, allaziina sabaquuna bil iimaan, walaa taj’al fii quluubinaa ghillal lillaziina aamanu, rabbanaa innaka rauufur rahiim.”
(Surah Al-Hashr: 10)
Maksudnya: “Wahai Tuhan Kami, ampunkanlah dosa kami dan dosa saudara-saudara kami yang mendahului kami dalam iman, dan janganlah Engkau jadikan dalam hati kami sebarang perasaan hasad dengki dan dendam terhadap mana-mana orang beriman. Wahai Tuhan kami! Sungguhnya Engkau amat Pelembut dan Pengasih.”

DOA 4: MEMOHON PASANGAN & ZURIAT YANG MENJADI PENYEJUK HATI

رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا
“Rabbana hablana min azwajina wa dzurriyyatina qurrata a’yun waj’alna lilmuttaqina imaama”
(Surah Al-Furqan: 74)
Maksudnya: “Wahai Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami isteri-isteri kami dan keturunan kami sebagai penyejuk hati (kami), dan jadikanlah kami imam bagi orang-orang yang bertakwa.”

DOA 5: DOA MEMOHON ZURIAT YANG RAJIN MENDIRIKAN SOLAT

رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلاَةِ وَمِن ذُرِّيَّتِي رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاء
“Rabbij ‘alni muqimas solati wa min dzurriyyati, rabbanaa wa taqabbal du’a”
(Surah Ibrahim: 40)
Maksudnya: “Ya Tuhanku, jadikanlah aku dan anak cucuku orang-orang yang tetap mendirikan salat, ya Tuhan kami, perkenankanlah doaku.” 

DOA 6: MEMOHON PERLINDUNGAN UNTUK ANAK DARI MATA JAHAT (‘AIN)

أُعِيْذُكُمَا بِكَلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّةِ، مِنْ كُلِّ شَيْطَانٍ وَهَامَّةٍ، وَمِنْ كُلِّ عَيْنٍ لاَمَّة
“U’izukuma bi kalimatillahit taammah min kulli shaytaniw wa haammah wa min kulli ‘aynil laammah”
(Hadis Sahih, Riwayat Al-Bukhari: 3371)
Maksudnya: “Aku memohon perlindungan dengan kalimat Allah yang sempurna untuk kalian (berdua), dari gangguan syaitan dan binatang berbisa, dan dari pandangan mata (‘ain) yang jahat.”

DOA 7: DOA MEMOHON CINTA & KASIH SAYANG

اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ حُبَّكَ وَحُبَّ مَنْ يُحِبُّكَ وَالْعَمَلَ الَّذِي يُبَلِّغُنِي حُبَّكَ
“Allahumma inni as-aluka hubbaka wa hubba man yuhibbuka wal ‘amala alladzi yubalighuni ilaa hubbika. 
(Hadis Hasan, Riwayat Tirmidzi)
Maksudnya: “Ya Allah, sesungguhnya aku memohon kepadaMu cintaMu dan cinta orang-orang yang mencintaiMu dan aku memohon kepadaMu amalan yang dapat menyampaikanku kepada cintaMu. ”

DOA 8: MEMOHON ZURIAT YANG BAIK

رَبِّ هَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً ۖ إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاءِ
“Rabbi habli min ladunka zurriyyatan toyyibah, innaka samii’ud duaa’.”
(Surah Al-Imran: 38)
Maksudnya: “Ya Tuhanku, berilah aku dari sisi Engkau seorang anak yang baik. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar doa”.
................................................................................
Semoga doa-doa ini bermanfaat untuk semua. Semoga rumahtangga kita semua sentiasa bahagia dan di bawah lindungan Allah swt selalu. InsyaAllah, amin..
SUMBER : Siraplimau

Monday, December 2, 2019

Sarah Suhairi menyanyi di Korea I Trail to Busan-Blimey

December 02, 2019
Assalamualaikum
Salam Sejahtera buat semua :)

Hai semua. 

Dari dulu lagi aku memang suka tengok channel youtubers dari Korea, Blimey. Blimey ni diterajui oleh 3 orang BFF iaitu Jade, Yerim dan Dasol. Rasanya beberapa tahun lepas lagi aku dah start minat dorang. Best tengok diorang buat reaction tentang lagu, makanan dan artis Malaysia. Beberapa kali jugalah diorang ni datang Malaysia, dan buat Fans Gathering untuk Blimers (Gelaran yang dorang bagi untuk Fans). 

Boleh klik gambar ni untuk direct ke Channel Youtube Blimey (:

Nak dipenddekkan cerita, Sarah Suhairi merupakan wakil Malaysia yang dijemput ke Busan International Film Festival dan Blimey ditugaskan untuk menjadi tour guide sepanjang Sarah di sana. So Blimey create video berepisod yang diberi nama Trail to Busan untuk berkongsi momen-momen bersama Sarah Suhairi untuk tontonan umum. 

Buat masa sekarang ada beberapa episod yang korang boleh tengok dalam Playlist Trail to Busan ni.

1. Malaysian star tries raw octopus for the first time in Korea
2. Malaysian star sings Dangdut in front of Korean Ajumma &Ajussis?!
3. Artis Malaysia di jemput ke Festival Filem terbesar di Asia
4. Malaysian star tries Spiciest tteokbokki in Korea for the first time 
5.Malaysian singer does busking in Korea?! - Preparation and The Stage



Antara video favorite aku ialah:

Video Sarah menyanyi lagu Mas Idayu. Comel sangat Sarah ni. Nyanyi dangdut pun comel je ha.



Yang ni pula video Sarah busking di Tepi Pantai. Dalam video ni dia persembahkan lagu Perfect by Ed sheeran, Eyes,Nose,Lips by Taeyang dan Rise and Fall yang diterjemahkan ke dalam bahasa Korea. Ada beberapa lagu lagi yang takde dalam video ni, mungkin akan diupload dalam episod seterusnya. Takpe, kita tunggu je nanti.

Trail to Busan ni Blimey akan upload ke ke dalam Youtube Channel pada setiap hari Sabtu, jam 6.00 petang. So, kalau korang nak tengok, boleh lah buka Youtube masa tu atau selepas pada waktu tersebut.

So, jumpa lagi next entri (: 

Thursday, November 28, 2019

Dapat suprise Hello Kitty Carrier Limited Edition by Mc Donald

November 28, 2019
Assalamualaikum
Salam Sejahtera buat semua :)

Semalam, 27 November 2019 McDonald Malaysia ada keluarkan Limited Edition Hello Kitty Carrier dekat semua outlet. Memang ramai orang yang berpusu-pusu pergi McD untuk dapatkan set HK tu. Penuh timeline Facebook, instagram dan twitter bila ramai yang update. Dalam hati aku teringin juga sebab Hello Kitty tu cute sangat. Kebetulan malam sebelum tu ada tag husband dekat post Hello Kitty Carrier tu dekat Facebook, dia baca and pergi tinjau pagi tu katanya panjang sangat barisan, so aku kata takpelah, tak payah beli. haha anggap jelah takde rezeki.

Tapi balik kerja malam tu tiba-tiba dia suruh kurung kucing peliharaan kami, kiki sebab ade bawa naik kucing lain, sebab kadang2 husband memang suka bawa kucing dekat bawah tu naik rumah kejap bagi makan minum sebelum lepaskan balik dekat bawah. kita ingat pun betul lah, so kurung kiki kejap.. 

Tapi memang betul lah dia bawa balik kucing, tapi kucing lain. haha

jeng jeng jeng..


Bukan satu, tapi dua!

Thanks so much awak. So akan letak satu dekat dalam kereta, satu lagi nak letak dalam bilik, boleh letak mekap kan? haha suka sangat sebab cute! korang ade beli juga tak? ehehe.

ok tu je nak share, jumpa lagi next entri!






Wednesday, November 27, 2019

Planner 2020 Giveaway by Messarah

November 27, 2019
Assalamualaikum
 Salam Sejahtera buat semua :)


Hai semua, dah nak masuk tahun 2020 sebulan je lagi. Kalau time-time macam ni memang ramai orang yang akan cari planner, termasuk aku. So bila ada orang buat giveaway yang hadiahnya planner, memang aku suka sangat lah nak join. 

Untuk tuan Blog, Cik Sarah, Happy Birthday in advance, Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu serta sentiasa berada di bawah lindungan Allah SWT. Allah sayang awak (:

jom ramai-ramai masuk giveaway ni. klik je banner dekat atas tu (: 

Saturday, November 23, 2019

My New Reading ❤

November 23, 2019
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Hai semua, selamat Hari Sabtu dan selamat Bercuti!

Dah lama rasanya aku tak membaca buku atau novel, setakat baca artikel dekat blog atau facebook je. Rindunya masa zaman rajin membaca dulu.. Dekat rumah aku ada banyak buku dan novel yang aku atau suami beli, tapi masih belum sempat buka dan baca pun. So, rasa nak mencabar diri sendiri untuk habiskan 3 buah novel ni sebelum masuk tahun 2020. Chewah.


1. Saifudin Jalis
2. Kasyaf Ain
3. Mitos


Novel pilihan semestinya dari Novelis favorite, Ramlee Awang Murshid. Dan yang paling tak sabar nak baca ialah Novel Saifudin Jalis tu. Sebabnya tu  kesinambungan dari Trilogi Bagaikan Puteri. Thanks suami sebab belanja belikan novel ni. Nanti aku dah habis baca aku buat review ye. Stay Tunned, bagi aku habiskan dulu. 

Jumpa lagi next entri, bye!

Saturday, November 16, 2019

Dugaan berumahtangga

November 16, 2019
Assalamualaikum
Salam Sejahtera (: 


Hidup berumahtangga ni memang banyak dugaan dan ujian yang datang. Dulu aku ingat bila dah berkahwin ni, semuanya akan okey je, sebab kahwin pun atas dasar duka sama suka, mana mungkin nak bergaduh atau bertikam lidah kan? Tapi lumrah lah bila ada pasang surut dalam rumahtangga. Kadang baik, kadang bergaduh, kadang-kadang merajuk and the list goes on. Aku dan suami pun macam tu, semua orang yang berkahwin akan rasa pengalaman tu. 

Jenis aku akan cepat panas kalau ada yang tak kena. Jenis suami pula suka berdiam dan tunggu keadaan reda sebelum start berkomunikasi untuk selesaikan salah faham atau masalah antara kami. Sebab tu Allah ciptakan pasangan tu saling melengkapi antara satu sama lain. Sebab memang saling memerlukan antara satu sama lain, bila salah seorang tak ada, rasa sangat-sangat lain dan berbeza dan rasa tak best. Walaupun kadang bergaduh, tapi tetap rasa rindu setiap waktu.

Surat Ar-Ruum: 21
Dan di antara tanda-tanda kekuasaan-Nya ialah yang menciptakan istri-istrimu untukmu dari jenismu sendiri. Sesungguhnya kamu cendrung dan merasa tentram kepadanya. Dan dijadikannya  di antara kalian rasa kasih dan sayang. Karena sesungguhnya apa yang demikian itu benar-benar terdapat tanda bagi para kaum yang berfikir.”


Bila datangnya ujian namun bila dah ada persefahaman semula tu akan terasa manis sangat kan, rasa macam kembali masa zaman bercinta semula macam dulu - dulu pulak. Pasangan lain lagi hebat dugaannya dari kami. Siapa lah aku untuk terus mengeluh kan?

Aku bersyukur dikurniakan suami dan keluarga mertua yang sangat baik. Walaupun aku banyak kekurangan, tapi layanan mereka baik sangat pada aku sampaikan aku yang selalu segan dan malu sebab masih belum dapat bagi mama dan abah cucu baru. Tapi tak pernah sekali pun keluarga mertua perli, marah atau hina aku, tentang zuriat atau apa-apa pun. Terima kasih (:

Usia perkahwinan aku dan suami bakal menginjak ke 5 tahun pada bulan Januari 2020. Mohon doa kalian semoga ikatan ini sentiasa di bawah lindungan Allah SWT. Semoga kami dikurniakan zuriat pelengkap keluarga kecil kami ini. Semoga kami sama-sama kuat menempuh segala ujian dan dugaan yang datang singgah dalam rumahtangga kami. Dan semoga doa kalian akan berbalik juga pada kalian nanti. InsyaAllah.. amin..



Sunday, November 10, 2019

9 to 5 run 2019

November 10, 2019

gambar sebelum lari. Flag Off untuk 5KM jam 7.30 pagi
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

9 to 5 run 2019

11.10.2019
Dataran Putrajaya 
5KM

Macam biasa, jom tengok gambar :p



Dah sampai, nak pergi ambil medal, ada paparazzi :p


 Selfie dengan Medal..


Minta orang tolong tangkapkan gambar. suka pic ni sebab nampak kurus. haha , Ada stroller kat sebelah. InsyaAllah tahun depan lari bawa stroller pulak . Aminnn..

 Medal direka khas sempena Meraikan Pertabalan KDYMM Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong 


Our love will never end. Chewahhh :P

Jumpa lagi next running event!

Saturday, November 2, 2019

Garmin Marathon 2019

November 02, 2019
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Garmin Marathon 2019 


Tarikh : 2 November 2019

Tempat : Kompleks Sukan Air, Putrajaya
Jarak Larian : 42KM, 21KM,10KM,5KM

Untuk larian ni, aku join yang 5KM dan husband join yang 21KM. Half Marathon yang pertama untuk husband, dan aku masih 5KM lagi. Next year baru join yang 10KM pulak. Upgrade slowly :p

Flag Off untuk 21KM ialah jam 5.00 pagi dan Flag off untuk 5KM ialah 7.15 pagi. Biasanya kami gerak naik motor, yelah memandangkan sekarang dah duduk kurters dekat Putrajaya, memang dekat sangat dengan tempat event tu. Tapi disebabkan husband kesian tengok isteri dia ni yang kena tunggu lama, so kami gerak naik kereta je pagi tu, so boleh lah wife dia ni tido dulu dalam kereta sementara tunggu solat subuh dan Flag Off.  :p

Warna baju berbeza ikut jarak larian yang diambil. 42KM kelabu, 21KM biru, 10KM Purple dan 5KM Merah.So baju hubby biru, dan aku merah.

Jom tengok gambar macam biasa..

 Gambar selfie dengan medal wajiblah ada :p


 Husband dengan Finisher-T untuk 21KM


 The Medals, Cantik kan?


 Me!


Hubby!


Dengan kawan-kawan hubby. Berapa kali dah join dengan diorang ni. hehe

Next week ada lagi running, tak sabar pulak. Rasa macam ketagih je nak lari setiap minggu, hehe. Jom awak, lari sama-sama (:

Tuesday, October 29, 2019

Cut Zuhra - Mengalah

October 29, 2019
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)



CUT ZUHRA - MENGALAH


Kini tiada lagi yang dapat kurasakan
Tulus cinta dari dirimu, sayang
Aku telah kau sisihkan tanpa ada kesalahan
Dan terpaksa 'ku harus merelakan
Mungkinkah takdirku selalu dalam kesedihan
Yang kuharap menjadi kenyataan
Sia-sia kukorbankan cinta dengan perasaan
Tapi sakit kini yang engkau berikan
Cukuplah sudah aku ini kau sakiti
Biarkan kupergi
Agar tak menjadi duri di dalam cintamu
Harusnya aku dari mula dulu menyadari
Bahwa diriku bukanlah yang terbaik untukmu
Perihnya hati ini tiada siapa yang tahu
Cukuplah sudah aku ini kau sakiti
Biarkan kupergi
Agar tak menjadi duri di dalam cintamu
Harusnya aku dari mula dulu menyadari
Bahwa diriku bukanlah yang terbaik untukmu
Perihnya hati ini tiada siapa yang tahu
Takkan kusesali
Cintaku berakhir begini
Suatu saat nanti
Kau jua pasti merasai

Friday, October 25, 2019

Tips kulit tidak berminyak,kusam dengan pencuci muka Aloe Vera l Hansaegee Nature

October 25, 2019
Assalamualaikum
Salam Sejahtera buat semua


Susah nak cari pencuci muka (face cleanser) yang bersesuaian

Kulit muka aku jenis kombinasi,jadi selalunya boleh menggunakan apa- apa jenis pencuci muka tanpa ada sebarang iritasi. Tapi yang selalu merunsingkan aku ialah bila selalunya muka ni rasa tak bersih dan masih berminyak selepas mencuci muka. Lagi merunsingkan bila masa datang bulan, jerawat tumbuh dengan jayanya. Haih memang rasa tak senang duduk je selalu. Kejap kejap pergi masuk bilik air cuci muka dan tak lama lepastu kulit muka kembali berminyak.

Banyak dah produk yang aku cuba. Dari semurah-murah produk sampai lah semahal-mahal produk, masih tak jumpa yang paling berkenan di hati. Runsing tau.  Yelah  dengan usia  dah menganjak  30  tahun ni, penjagaan wajah memang sangat penting bagi aku, kalau boleh nak lah kekal awet muda walaupun dah berusia nanti kan?

Satu hari tu aku cuba pula pencuci muka dari Hansaegee Nature. Ala, saja nak try and error jugak. Harap-harapnya kena dengan citarasa. Nama Pencuci muka ni ialah ALOE AC Clean Bubble Cleanser dan juga ialah pencuci muka Aloe Vera. First impression aku dengan produk ni mestilah pada packaging dia. Kotak warna hijau, tenang rasa hati. Lagi-lagi produk ni dibuat di Korea, so semoga wajah aku pun kekal cantik macam artis korea. Hehe. 

Packaging ALOE AC Clean Bubble Cleanser


Info berkenaan ALOE AC Clean Bubble Cleanser ada di belakang kotak packaging 


Kandungan Utama dalam ALOE AC Clean Bubble Cleanser

ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni sesuai untuk semua jenis kulit muka. Diasaskan daripada daun lidah buaya dan tea tree leaf oil yang sangat bagus untuk kulit wajah kita. Lidah buaya memang terkenal untuk melembabkan  dan  menyejukkan  kulit  wajah.  Kadang-kadang  kulit muka aku ni selalu jadi gatal dan merah-merah, so kandungan lidah buaya  ni  sangat  membantu  aku  untuk  buat  kulit  muka  kembali bertenang.

Tea Tree Leaf Oil pula sangat penting untuk menghindarkan jerawatdan memudarkan parut di wajah. So gabungan dua jenis kandungan bahan dalam ALOE AC Clean Bubble Cleanser memang sesuai untuk keadaan kulit muka aku sekarang ni

Bahan lain yang terkandung dalam ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Antara kebaikan dan keistimewaannya ialah :

-   Menghindarkan jerawat
-   Mengawal minyak pada wajah
-   Membuang lebihan minyak di wajah
-   Menanggalkan kotoran diwajah
-   Mencuci wajah dengan lebih mendalam ke dalam pori
-   Melembutkan dan meghaluskan kulit wajah


Cara Penggunaan ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Cara guna dia senang sangat. Syarat utama dia kita kena basahkan muka dan tapak tangan terlebih dahulu. Kemudian barulah pamkan di tapak tangan. Pencuci muka ni dia akan jadi buih buih halus tau, buih buih halus ni akan mebersihkan kulit wajah kita secara lebih mendalam untuk buang segala kotoran dan solekan di wajah. 


 First step, basahkan muka dan tangan


 Second step, pamkan pencuci muka di tangan 


Sapukan buih-buih halus di wajah dan kemudian bilas


Hasilnya sangat memuaskan hati



The best part tentang ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni ialah buih-buih halus dia. Korang boleh tengok dekat bawah ni.


Bila pegang dan goncang botol, kita akan dengar bunyi air tau. Tapi bila pump, magic sangat sebab air tu bertukar menjadi buih-buih air yang sangat halus dan lembut. Mesti korang pun akan teruja macam aku masa mula-mula pump pencuci muka ni. hehe



  
Buih-buih dia sangat lembut dan jenis yang water-moisture, so lepas guna kulit akan rasa lembut dan tak mengeringkan macam sesetengah pencuci muka jenis bubble yang lain.





Gambar di bawah ni  pula  aku try cuba  pada lipstick jenis  matte yang memang susah nak tanggal kalua guna pencuci muka biasa je, biasanya aku kena gunakan baby oil atau oil cleanser untuk buang kesan lipstick ni. Tapi sekarang bila guna ALOE AC Clean Bubble Cleanser, rasa seronok sangat. tengok tu betapa halusnya buih-buih tu, cuci dan bilas sikit je terus hilang kesan lipstick tu tau. Disebabkan ianya membersihkan kulit wajah secara mendalam ke dalam liang pori dan buang sel-sel kulit mati, kulit wajah akan rasa lebih bersih dan nampak semakin cerah tau. Kulit tak kusam lagi dah. Senang dan best kan? 




Pandangan Peribadi selepas menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Selepas menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser ni selama lebih kurang 3 minggu, aku perasan beberapa perubahan pada kulit wajah. Muka lebih lembab, tapi dah kurang berminyak. Jerawat pun dah malu- malu nak tunjukkan diri tau. Bila cuci muka sekali je dah rasa bersih sangat.  Hilang  segala  mekap  yang  aku  pakai  dan  muka  jadi  lebih bersih sebab dia cuci hingga ke dalam. Jadi tak payah dah nak cuci muka berkali-kali lagi dah sekarang ni.  Inilah  pencuci  muka  yang terbaik untuk kulit berminyak. So aku bagi 5 bintang! Korang wajib try tau.


Di mana nak dapatkan ALOE AC Clean Bubble Cleanser?

Untuk dapatkan produk ni, korang boleh terus ke website Hansaegee atau klik je link di bawah. Selamat mencuba!



Brand:HansaegeeNature

Harga : RM65 / 150 ml




 Youtube page:




Monday, October 21, 2019

I Will Be Loving You - Chester See

October 21, 2019



I Will Be Loving You (Original) - Chester See

Your eyes, speak the words you won't. tell the truths you don't On how to leave behind. Your love as honest as your soul For someone else to hold Is he holding you tonight? Your Reckless heart has crashed into mine. Now I need all you are and you need time So I will be loving you no matter what you do If you end up in someone else's arms I will still love you from a far If I have to count the years I'll still be standing here If it turns out I'm not the one you kiss I love just knowing you exist. I will love you for the rest of my life cause I will be yours even when you're not mine. Your kiss, only few have known I wish, that I was told that now it's just for me And your smile makes me do the same I'll dream about the day it's always there to see Your Reckless heart has crashed into mine Now I need all you are and you need time So I will be loving you, no matter what you do If you end up in someone else's arms I will still love you from afar. If I have to count the years I'll still be standing here If it turns out I'm not the one you kiss I love just knowing you exist I will love you for the rest of my life Cause I will be yours even when you're not mine. Wherever you go Whatever you do As long as you're smiling I'll be smiling too. So I'll be loving you No matter what you do If you end up in someone else's arms I will still love you from afar If I have to count the years I'll still be standing here If it turns out I'm not the one you kiss I'll love just knowing you exist I will love you for the rest of my life Cause I will be yours even if you're not mine. Ooooo.....ooohhhhh

Sunday, October 20, 2019

Pinktober Run 2019

October 20, 2019
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Pinktober Run 2019

Tarikh : 20 Oktober 2019
Tempat : IOI Mall Putrajaya
Jarak : 5KM

Oktober adalah bulan Breast Cancer Awareness, so medal dia berbentuk Bra.
Comel nau. hehe. Jom tengok gambar (:


Medal dia. Cantik kan?


Baru nak lari masa ni. 5KM je, so kita lari sama-sama dengan husband (:


Kena tarik sebab kita jalan lambat. Haha, tapi rasa romantik pula, so sis biarkan je :p

 Dah habis lari, tapi muka kami maintain je. hihik

 The medalss

 Pinktober - You Go Girl 2019

Dapat Cabutan bertuah The Body Shop. Hehe, thanks!

Best sebenarnya join run ni. Selain dapat kumpul medal dan baju, dapat juga exercise untuk sihatkan badan. So, jom kita lari sama-sama nanti (:

Post Pilihan

randomposts

Instagram

Followers