Thursday, November 30, 2017

Mengomel

November 30, 2017
Assalamualaikum
Salam sejahtera buat semua :)


Apa khabar sahabat blogger harini? Semoga sihat selalu hendaknya. Aku tengah bersuka ria ni. sebab apa? sebab esok cuti. haha! Hari isnin lepas baru perasan jumaat cuti. Itu pun sebab officemate inform, kalau tak sampai ke sudah taktau, datang je office esok buatlah kerja sorang-sorang. 

Eh tapi mana ade kerja dah sekarang ni, akhir tahun memang kurang sikit pressure dan workload. Tapi start je masuk tahun depan memang dah kena start terus. Memang tak terkejar la jawabnya, SKT yang bos bagi banyak oii. bertabahlah Asyiqin ye..

Azam 2017 yang kononnya nak kurus tu macam mana?

Ahaha.. failed! 

Tapi masih ade sebulan lagi start esok. so apalagi, kita pulun habis-habisan. Agak-agak diet dan exercise dalam masa sebulan ni boleh turun berapa kilo eh? jeng jeng jeng...kita tengok nanti.

Jumpa lagi next entri (: 

Monday, November 27, 2017

Ada apa dengan bloglist ?

November 27, 2017
Assalamualaikum
Salam sejahtera buat semua.

Macam mana dengan kehidupan harini?
semoga bertambah ceria selalu.

Aku ada satu habit bila blogwalking. selain baca entri tuan blog, perkara kedua yang aku pasti akan buat ialah buat some screening on bloglist dalam blog tersebut, dan mana-mana blog yang aku rasa kena dengan jiwa aku atau aku rasa suka bila baca entri-entri dalamnya, aku akan follow.

Tau tak kenapa? 

Sebab aku akan masukkan dalam bloglist untuk semua blog yang aku follow. Jadi nanti bila ada entri dan update terbaru yang tuan blog kongsikan, boleh la aku baca kan? Untuk pengetahuan semua juga, ada 2 jenis bloglist yang aku wujudkan untuk blog ni. Satu spesifik dan satu lagi general.



❤ TTC POWER ❤
Bloglist ni aku wujudkan untuk menambah bahan bacaan, ilmu pengetahuan dan info berkenaan fertiliti dan kesuburan, kaedah-kaedah rawatan kesuburan dan info mengenainya. Kalau ada yang  sedia maklum, aku sekarang sedang berusaha untuk mempunyai zuriat setelah 3 tahun mendirikan rumahtangga bersama suami tercinta. Jadi, bloglist ni sebagai salah satu medium usaha jugak. Please, doakan aku (:

❤ READ THEM ❤
Bloglist ni pula aku wujudkan untuk menghimpunkan semua blog-blog yang aku follow. Nanti kalau buka blog, pasti aku akan pergi kat list ni dan baca entri-entri baru yang diupdate oleh rakan-rakan blogger. Kadang-kadang jadi silent reader, kadang aku suka juga komen. ikut mood jugak tu. So kalau korang tergolong dalam bloglist ni, confirm sure aku akan buka blog korang dan baca entri dalam tu, cuma antara tinggal jejak atau tak je. jeng jeng jeng. haha!

Jadi korang punya bloglist pulak macam mana? Jom share dengan aku.


DUCK GIVEAWAY BY BLOG NADIAIZZATY.NIA

November 27, 2017
Assalamualaikum
Salam Sejahtera buat semua (:


Click banner to join :
25/11/2017 hingga 25/12/2017


So, the two lucky winners will be receiving :

1st winner: Brand New Duck Scarves Satin Silk - Rich Monaco colour. 



2nd winner: Brand New Duck Whenever Planner ( pink colour ) + New ' Tadabbur ' book.

Sunday, November 26, 2017

Saturday, November 25, 2017

Sis Gee First Giveaway

November 25, 2017
Assalamualaikum
Saam sejahtera buat semua pembaca (:


Nak join klik banner kat atas tu ye ! 

HADIAH-HADIAH :


1 x hadiah utama : 

1 Planner 2018 yang comel
1 fridge magnet 
1 keychain
Dimasukkan dalam bloglist


2 x hadiah ke dua
1 Fridge Magnet Penyu
1 Keychain 
Dimasukkan dalam bloglist

10 x blogger bertuah
Dimasukkan dalam bloglist Blog Sis Gee

TARIKH GIVEAWAY :

24 November 2017
hingga
12 Disember 2017

Friday, November 24, 2017

Yeay! Dah tukar header baru!

November 24, 2017
Assalamualaikum wbt
Salam sejahtera buat semua

Sekarang ni kat office tak banyak sangat kerja, so masa rest sekejap tadi aku pun try la buat header untuk blog ni supaya berwajah baru sikit. Sebabnya header yang dipakai dah terlalu lama dan aku rasa macam nak buat header lain yang simple tapi canti di pandangan mata aku. so ini lah hasilnya...

Header lama :



...........dan header baru kat bawah ni :


Untuk header blog yang baru ni, aku search freebies doodles kat internet dan kemudiannya edit guna Photoscape je. Untuk font pula aku cuma download di dafont.com. Senang dan mudah! credit untuk yang bagi freebies doodles ni, banyak membantu blogger-blogger macam aku yang tak berapa kreatif ni ^_^

errr... bila da siap pasang baru aku perasan ada satu kesilapan dekat header tu. url patutnya https://asyiqin89.blogspot.my bukannya .com! Tapi nak edit semula perlukan kerajinan balik sebab apps photoscape tadi dah buang dah. hehe...

Takpelah, tak perasan sangat kan? kan? kan?

Thursday, November 23, 2017

"Giveaway Photo Polaroid Azhafizah.Com"

November 23, 2017
Sempena buka kedai Print Photo Polaroid, Fiza nak buat satu "Giveaway Photo Polaroid azhafizah.com" untuk semua blogger. Syarat-syarat mudah sangat. Tak perlu nak tekan follow atau like dan sebagainya. Hanya perlu buat satu entri copy paste dan letakkan link entri dalam kotak komen. Senang kan? jomlah beramai-ramai meriahkan Giveaway yang mudah lagi simple ni.


Hadiah
20pcs photo polaroid saiz 3R x 1 pemenenang.
20pcs photo polaroid saiz 2R x 1 pemenenang.

Tarikh Tamat
30 November 2017, 23:59

Note : Pemilihan pemenang secara random.


Berminat untuk print photo polaroid murah, boleh terus email : azhafizahmdnor@gmail.com atau whatsapp terus >> http://azhafizah.wasap.my/

Read more: http://www.azhafizah.com/2017/11/giveaway-photo-polaroid-azhafizahcom.html#ixzz4zG522HEf

"GIVEAWAY SHFYQHAZHR x PRINTCIOUS"

November 23, 2017
Assalamualaikum
Salam Sejahtera buat semua pembaca (:


uolls nak join? klik je banner atas ni ^_^



Korang tau tak apa tu Printcious?

Kalau taktau, mulai harini kena dan wajib tahu tau! Buka je websitenya kat SINI.  

Untuk pengalaman membeli belah dengan Printcious ni memang takde lagi, tapi sebenarnya iols dah lama tahu dah pasal kewujudan kedai online ni. Korang boleh print muka korang dan tersayang dekat baju, mug, buat puzzle, fridge magnet, bantal dan macam-macam lagi lah! Tengok harga pun amatlah berpatutan sekali!

contoh servis yang printcious sediakan:

image   image  image

Menarik kan? iols pun ada bercita-cita juga nak beli something dari printcious ni untuk harijadi suami nanti. Apa dia? suprise!

Sehingga kita berjumpa lagi di next entri.

Tuesday, November 21, 2017

Kau takde anak, bestlah kan tak payah fikir apa pun..

November 21, 2017

" Kau takde anak, bestlah kan tak payah fikir apa.. "

" Suruh orang yang takde anak pergi buat kerja tu.. "

"Dia takde anak senangla, ada masa nak buat itu ini.."

" Aku nak tengok bila dia ada anak nanti, tenteram tak hidup dia? "


Guys,

Berdosa ke sebab aku takde anak lagi? Salah aku ke.. Ingat aku tak nak ke? kau ingat aku tak fikir apa? aku selalu fikir sampai sakit kepala,  kenapa orang lain senang, aku susah?. Hari-hari aku menangis dalam hati. kau tau ke?

Betapa beruntungnya kau ada zuriat sendiri, aku? belum ada... bukan aku tak nak, tapi Allah maha mengetahui.

Orang takde anak pun ade life sendiri, ada cabaran sendiri, ade dugaannya sendiri. Sama juga macam kau yang dah ade anak banyak. Tolong la jangan bandingkan lagi.

Jadi stop la bagi alasan suruh aku buat itu ini atas alasan ' kau takde anak lagi'.. sedangkan sebenarnya banyak lagi sebab lain yang kau boleh bagi.. bukan sebab tu yang kadang takde kena mengena pun.




....dalam hati ni sakit sangat.. kau apa tau?


Tuesday, November 14, 2017

INSAN TERISTIMEWA

November 14, 2017
Assalamualaikum wbt
Salam sejahtera buat semua 

Tadi dengar lagu kat youtube, bila dengar lagu ni..rasa sayu je. Rindunya pada ayah dan ibu..



Ayah kau wira teragung
Inspirasi buatku
Menempuhi masa depan
Menjadi seorang insan yang berguna

Ibu kasih sayangmu terbukti
Mencorak akhlakku lebih tinggi
Sungguh ku ingin memelukmu
Tak ingin ku lepas buat selama-lamanya

Tuhan sayangi mereka 
Insan yang menemaniku seumur hidupku
Tanpa mereka ku takkan bisa 
Mengharungi onak yang berduri

Kini ku telah menyedari
Kasihmu tidak bertepi
Kamu kekasih terindah
Cinta yang terdalam 
Jauh di lubuk hatiku

Tuhan sayangi mereka 
Insan yang menemaniku seumur hidupku
Tanpa mereka ku takkan bisa 
Mengharungi onak yang berduri

Tuhan sayangi mereka 
Insan yang menemaniku seumur hidupku
Tanpa mereka ku takkan bisa 
Mengharungi onak yang berduri

Tanpa mereka ku tak bisa 
Mengharungi onak yang berduri

Lagu & Lirik: Masriezan Masri

Keputusan Peperiksaan Online PTD M41 _ Nov 2017

November 14, 2017
Assalamaualaikum 
Salam sejahtera buat semua pembaca.

Pada 3 November yang lepas, aku ada jawab online exam untuk jawatan PTD M41. Ini kali kedua aku jawab exam ni.

Soalan dia agak susah jugak sebenarnya , lagi-lagi yang part B tu, bahagian daya menyelesaikan masalah. Aku memang dah banyak lupa formula-formula matematik semua tu. So jawab mana yang boleh je haritu. Lepas jawab tu rasanya macam peluang untuk lulus sangat tipis. Tapi aku tawakkal je, yang dah lepas biarlah berlalu. So aku pun dah taknak ingat dah pasal exam ni.

Jadi, semalam keputusan dah pun diumumkan. Sebenarnya takut juga nak semak, tapi nak tak nak kena semak juga kan.. so tepat jam 5, aku pun buka link semakan tu.

so keputusannya ialah... jeng jeng jeng..



Alhamdulillah, 
LULUS!

Lepas ni ke next stage pula, Semoga mudah semuanya nanti..InsyaAllah. Sape yang sama-sama lulus tu, good luck diucapakan. Buat yang tak berjaya, jangan putus asa. Cuba lagi nanti tau!

Sunday, November 12, 2017

Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com

November 12, 2017




Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com bermula dari saat ini, 12.00 tengahari 9 November 2017 sehingga 11.59 malam 16 November 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput join. 13 pemenang bertuah dicari. Hadiah berupa ole-ole fridge magnet dan keychain di SINI.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.comAdd To Circle Google+ Mia LianaLike Fanpage Mialiana.com dan Follow Instagram @mialiana (jika ada)
  2. Buat entri bertajuk Giveaway Ole-Ole Brunei By Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Hantar URL entri anda ke dalam ruangan komen SINI
  5. Segmen akan tamat pada 11.59 malam 16 November 2017.

Pemenang akan dipilih melalui cabutan bertuah manual dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 November 2017.

** support Mia ya.....


Read more: http://www.mialiana.com/2017/11/giveaway-ole-ole-brunei-by-mialianacom.html#ixzz4yCxi2uRW

Friday, November 10, 2017

Tak Nak Sunyi Sepi Lagi GiveAway by ASTraveler

November 10, 2017
Assalamualaikum
Salam sejahtera buat semua (:


3x Pemenang, Topup RM10 setiap sorang
2x Pemenang, Topup RM5 setiap sorang
2x Pemenang, sebuah buku terpilih setiap sorang
2x Pemenang, **Tunggu 2 tambahan lagi hadiah!

Jom join GA ni!
Klik je banner kat atas tau.

Good luck! 
:

Friday, November 3, 2017

Bercuti bersama MAS dengan Traveloka!

November 03, 2017
Assalamualaikum
Salam Sejahtera buat semua (:

Apa khabar semua? Dah lama pulak rasanya tak update blog ni kan. Sorry la, kesibukan kerja yang terlampau mengakibatkan blog sedikit terabai. Harap semua sihat belaka ye..

Harini aku nak cerita sikit tentang Malaysia Airlines.

Dekat Malaysia ni ada banyak airlines yang ada. Semuanya bermula dengan MAS, kemudian banyak airlines dekat Malaysia yang tumbuh bak cendawan selepas hujan. Semuanya hebat-hebat belaka. Tapi kali ni aku nak cerita sedikit yang paling tua sekali atau dikatakan otai atau pioneer dalam industri penerbangan Malaysia. Which is MAS, the greatest one (I think so ;).

MAS atau nama sebenarnya Malaysia Airlines, tapi rata-rata rakyat Malaysia lebih familiar dengan nama MAS di situ. Nama pun MAS mestilah dia pun berharga seperti emas. MAS sangat lah popular dikalangan masyarakat yang sentiasa terbang ke luar negara. Dan harga MAS sekarang sangatlah berpatutan untuk servis yang terbaik buatkan ramai jatuh cinta dengan MAS. Harganya berpatutan sangat, boleh buat orang pilih untuk terbang dari drive sendiri ke destinasi di dalam Malaysia.

Korang nak tahu tak, MAS juga sentiasa meraih anugerah terbaik di dunia! Wow! Terutamanya bagi kategori kabin krew. Baru tahu kan, kenapa orang sentiasa memilih MAS. Kabin krewnya yang sangat sopan, ramah dan senyuman yang menawan itulah yang menambat hati customer. Baju kabin krew juga sangat menarik, malah mencerminkan baju kebangsaan Malaysia. Memang selari dengan nama jenamanya MAS yang mewakili Malaysia di mata dunia.

Specialnya MAS ni, adalah kerana ia merupakan salah satu ahli One World di dunia ni. Dan bagi ahli-ahli One World yang sentiasa terbang ini akan lebih memilih untuk terbang dengan airlines One world juga dapatkan benefit yang sangat banyak! Salah satu benefitnya adalah penerbangan percuma dan dapat bersantai di lounge airport di seluruh dunia, ini termasuklah spa juga. Dan semuanya adalah tertakluk pada terma dan syarat.

Based on fakta yang diberi dekat korang tadi, rasa macam nak booking ticket Malaysia Airlines sekarang jugakan ? Before korang semua tengah excited buka kalender masing-masing and pilih tarikh minta cuti ni, haaa nak bagitahu korang.. nak tahu tak? Disebabkan demand untuk MAS yang tinggi ni lah, Traveloka menyediakan kemudahan untuk korang semua.. murah hati kan Traveloka ni.

Malaysia Airlines ni sangat lah penting kerana airlines ni lah yang akan mencerminkan negara kita juga, dan disebabkan itulah MAS sangat menitik beratkan servis mereka. Ini kerana dorang percaya yang, airlines ni merupakan pintu first impression tourist kepada Malaysia even sebelum tourist mendarat lagi di Malaysia. Airlines sudah pun mencerminkan keadaan sesebuah negara. Dan MAS ambil challenge ini untuk menjadi yang terbaik untuk mencerminkan negara Malaysia ke mata dunia.
MAS menawarkan the best way to fly dari mana ke mana dan seluruh Malaysia. Malaysia Airlines juga menawarkan penerbangan tanpa gangguan untuk penggunanya untuk pergi lebih dari 1000 destinasi dan 150 negara. Flight classes yang ditawarkan oleh Malaysia Airlines ada 3 jenis which is Economy class, Business class dan First class.

Terlalu banyak servis dan tawaran yang menarik oleh MAS. Maka marilah kita pergi bercuti dan terbang bersama MAS! Melalui apa? Melalui Traveloka lah! Haaa jom. weeee. Di Traveloka setiap info berkaitan Malaysia Airlines yang korang semua nak tahu semuanya ada di Traveloka dalam satu page sahaja. Tak perlu nak klik link banyak banyak lagi. Dalam satu page tu semua ada berkaitan Malaysia Airlines. Bukan itu sahaja, nak booking terus pun boleh!

So macam mana nak booking ticket flight MAS ataupun Malaysia airlines ni? Mudah sahaja buka sahaja website Traveloka atau aplikasi Traveloka atau nak lebih mudah klik sahaja MAS ataupun Malaysia airlines .Once dah buka link, just masukkan departure city, destinasi, tarikh, round trip atau tidak dan akhir sekali berapa passenger. Maka tersenarailah semua harga. Pilih sahaja..

Image result for traveloka mas airline




Post Pilihan

randomposts

Instagram

Followers