Bercuti bersama MAS dengan Traveloka!

Assalamualaikum
Salam Sejahtera buat semua (:

Apa khabar semua? Dah lama pulak rasanya tak update blog ni kan. Sorry la, kesibukan kerja yang terlampau mengakibatkan blog sedikit terabai. Harap semua sihat belaka ye..

Harini aku nak cerita sikit tentang Malaysia Airlines.

Dekat Malaysia ni ada banyak airlines yang ada. Semuanya bermula dengan MAS, kemudian banyak airlines dekat Malaysia yang tumbuh bak cendawan selepas hujan. Semuanya hebat-hebat belaka. Tapi kali ni aku nak cerita sedikit yang paling tua sekali atau dikatakan otai atau pioneer dalam industri penerbangan Malaysia. Which is MAS, the greatest one (I think so ;).

MAS atau nama sebenarnya Malaysia Airlines, tapi rata-rata rakyat Malaysia lebih familiar dengan nama MAS di situ. Nama pun MAS mestilah dia pun berharga seperti emas. MAS sangat lah popular dikalangan masyarakat yang sentiasa terbang ke luar negara. Dan harga MAS sekarang sangatlah berpatutan untuk servis yang terbaik buatkan ramai jatuh cinta dengan MAS. Harganya berpatutan sangat, boleh buat orang pilih untuk terbang dari drive sendiri ke destinasi di dalam Malaysia.

Korang nak tahu tak, MAS juga sentiasa meraih anugerah terbaik di dunia! Wow! Terutamanya bagi kategori kabin krew. Baru tahu kan, kenapa orang sentiasa memilih MAS. Kabin krewnya yang sangat sopan, ramah dan senyuman yang menawan itulah yang menambat hati customer. Baju kabin krew juga sangat menarik, malah mencerminkan baju kebangsaan Malaysia. Memang selari dengan nama jenamanya MAS yang mewakili Malaysia di mata dunia.

Specialnya MAS ni, adalah kerana ia merupakan salah satu ahli One World di dunia ni. Dan bagi ahli-ahli One World yang sentiasa terbang ini akan lebih memilih untuk terbang dengan airlines One world juga dapatkan benefit yang sangat banyak! Salah satu benefitnya adalah penerbangan percuma dan dapat bersantai di lounge airport di seluruh dunia, ini termasuklah spa juga. Dan semuanya adalah tertakluk pada terma dan syarat.

Based on fakta yang diberi dekat korang tadi, rasa macam nak booking ticket Malaysia Airlines sekarang jugakan ? Before korang semua tengah excited buka kalender masing-masing and pilih tarikh minta cuti ni, haaa nak bagitahu korang.. nak tahu tak? Disebabkan demand untuk MAS yang tinggi ni lah, Traveloka menyediakan kemudahan untuk korang semua.. murah hati kan Traveloka ni.

Malaysia Airlines ni sangat lah penting kerana airlines ni lah yang akan mencerminkan negara kita juga, dan disebabkan itulah MAS sangat menitik beratkan servis mereka. Ini kerana dorang percaya yang, airlines ni merupakan pintu first impression tourist kepada Malaysia even sebelum tourist mendarat lagi di Malaysia. Airlines sudah pun mencerminkan keadaan sesebuah negara. Dan MAS ambil challenge ini untuk menjadi yang terbaik untuk mencerminkan negara Malaysia ke mata dunia.
MAS menawarkan the best way to fly dari mana ke mana dan seluruh Malaysia. Malaysia Airlines juga menawarkan penerbangan tanpa gangguan untuk penggunanya untuk pergi lebih dari 1000 destinasi dan 150 negara. Flight classes yang ditawarkan oleh Malaysia Airlines ada 3 jenis which is Economy class, Business class dan First class.

Terlalu banyak servis dan tawaran yang menarik oleh MAS. Maka marilah kita pergi bercuti dan terbang bersama MAS! Melalui apa? Melalui Traveloka lah! Haaa jom. weeee. Di Traveloka setiap info berkaitan Malaysia Airlines yang korang semua nak tahu semuanya ada di Traveloka dalam satu page sahaja. Tak perlu nak klik link banyak banyak lagi. Dalam satu page tu semua ada berkaitan Malaysia Airlines. Bukan itu sahaja, nak booking terus pun boleh!

So macam mana nak booking ticket flight MAS ataupun Malaysia airlines ni? Mudah sahaja buka sahaja website Traveloka atau aplikasi Traveloka atau nak lebih mudah klik sahaja MAS ataupun Malaysia airlines .Once dah buka link, just masukkan departure city, destinasi, tarikh, round trip atau tidak dan akhir sekali berapa passenger. Maka tersenarailah semua harga. Pilih sahaja..

Image result for traveloka mas airline



1 comment:

  1. saya pun dah try beli dengan traveloka..memang best :)

    ReplyDelete