Ada apa dengan bloglist ?

Assalamualaikum
Salam sejahtera buat semua.

Macam mana dengan kehidupan harini?
semoga bertambah ceria selalu.

Aku ada satu habit bila blogwalking. selain baca entri tuan blog, perkara kedua yang aku pasti akan buat ialah buat some screening on bloglist dalam blog tersebut, dan mana-mana blog yang aku rasa kena dengan jiwa aku atau aku rasa suka bila baca entri-entri dalamnya, aku akan follow.

Tau tak kenapa? 

Sebab aku akan masukkan dalam bloglist untuk semua blog yang aku follow. Jadi nanti bila ada entri dan update terbaru yang tuan blog kongsikan, boleh la aku baca kan? Untuk pengetahuan semua juga, ada 2 jenis bloglist yang aku wujudkan untuk blog ni. Satu spesifik dan satu lagi general.



❤ TTC POWER ❤
Bloglist ni aku wujudkan untuk menambah bahan bacaan, ilmu pengetahuan dan info berkenaan fertiliti dan kesuburan, kaedah-kaedah rawatan kesuburan dan info mengenainya. Kalau ada yang  sedia maklum, aku sekarang sedang berusaha untuk mempunyai zuriat setelah 3 tahun mendirikan rumahtangga bersama suami tercinta. Jadi, bloglist ni sebagai salah satu medium usaha jugak. Please, doakan aku (:

❤ READ THEM ❤
Bloglist ni pula aku wujudkan untuk menghimpunkan semua blog-blog yang aku follow. Nanti kalau buka blog, pasti aku akan pergi kat list ni dan baca entri-entri baru yang diupdate oleh rakan-rakan blogger. Kadang-kadang jadi silent reader, kadang aku suka juga komen. ikut mood jugak tu. So kalau korang tergolong dalam bloglist ni, confirm sure aku akan buka blog korang dan baca entri dalam tu, cuma antara tinggal jejak atau tak je. jeng jeng jeng. haha!

Jadi korang punya bloglist pulak macam mana? Jom share dengan aku.


12 comments:

  1. ada bloggers family untuk group blogger and beauties squad untuk blogger yang jenis selalu update pasal beauty ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah..lepasni boleh kin terjah jap ! :p

      Delete
  2. Hi! Syiqin ada dalam my bloglist too..hehe~ hari tu join Giveaway kann...
    Haaaa..tungguuu nanti nona buat giveaway lagiii~
    Thanks tau...Nona ada dalam ur bloglist noww~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Nona. nanti da buat GA lagi jgn lupa jemput ya :)

      Delete
  3. nice la. yours dah ade dalam my blog jugakkk. hehe

    ReplyDelete
  4. Sha doakan semoga Asyiqin diberi zuriat anak.. Aamiin.. Insya Allah..

    ReplyDelete
  5. wahh saya baru tahu pasal bloglist,tak pasang lagi kat blog saya
    semoga sis dapat zuriat ya,amin.
    btw jemput singgah and follow blog saya https://marblemomo.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn tq Amar :)
      nanti jgn lupa masukkan blog ni sbg bloglist tau!

      Delete
  6. sy baca kat dashboard then trs klik

    ReplyDelete