Sunday, December 30, 2018

Lirik Lagu Anak - Achey

December 30, 2018

Lirik Lagu Anak - Achey


Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Sebak pula dengar lagu ni. Lagi-lagi bila tengok dekat youtube dan baca komen-komen dalam tu. Walaupun aku dan suami baru je 4 tahun berkahwin, tapi ujian zuriat ni kadang-kadang menganggu emosi dan perasaan juga. Walau apa pun, semua tu ketentuan Allah kan. Kita usaha..usaha..usaha.. selagi boleh. InsyaAllah satu hari nanti... siapa tahu kan?

Jom dengar lagu ni sambil hayati lirik dia:



Lirik Lagu Anak by ACHEY Lagu : Achey Lirik : Achey

-----------------------------------------------
Rasa ini
Kasih ini
Hanyalah untuk kamu seorang

Kesukaran
Kepayahan
Ku lakukan untuk mu wahai sayang

Kasih ku lama telah terpendam
Dan tiba masanya untuk aku luahkan

Oh Anakku
Dari dulu ku ingin bersamamu
Akhirnya kau muncul dalam hidupku
Menjadi penyeri
Menjadi penyuntik
Semangat dalam hidupku

Oh Anakku
Jagalah dirimu selalu
Hormati kedua ibu bapa mu
Dari dulu lagi
Hingga akhir nanti
Sehingga nafas pun terhenti

Dan tiba masanya
Untuk aku luahkan

Oh Anakku
Dari dulu ku ingin bersamamu
Akhirnya kau muncul dalam hidupku
Menjadi penyeri
Menjadi penyuntik
Semangat dalam hidupku

Oh Anakku
Jagalah dirimu selalu
Hormati kedua ibu bapa mu
Dari dulu lagi
Hingga akhir nanti
Sehingga nafas pun terhenti



Saturday, December 29, 2018

Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist X Titi Kamal - Bukan wangian biasa

December 29, 2018

Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist X Titi Kamal - Bukan wangian biasa


Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)


Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist

100 ml 
RM35.00
FREE SHIPPING USING CODE PBSHIP 


Siapa penggemar Body Mist? Yeay boleh geng dengan aku. Dekat rumah ni berlambak body mist, Tiap hari tukar bauan yang berbeza, kadang-kadang ikut mood jugak. So bila dapat tahu Althea ada keluarkan Body Mist baru, hati ni rasa teruja nak mencuba. Dan lagi excited sebab Althea bagi peluang cuba wangian ni dengan percuma. Waduh waduh.. bagai bulan jatuh ke riba! 

Actually, New baby Althea ni merupakan hasil koloborasi bersama Pelakon dan Penyanyi Terkenal Indonesia, iaitu Titi Kamal. Tipu lah kalau korang tak kenal kan.. Alaaaa. yang berlakon dalam tipu kanan tipu kiri tu. haha. best tau lagu-lagu dalam filem tu, lain dari yang lain. 

Titi Kamal sendiri yang pilih gabungan bunga dan buah yang dia suka untuk dijadikan sebagai haruman koloborasi ni. Harmoni bau Rose, Orange dan Peach ni memang best bagi aku.


Jom tengok jap video dekat bawah:

Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist X Titi Kamal - Interview


 KEY INGREDIENT

 Orange Flower extract - Refreshes the senses 
Damask rose water - Keeps the skin hydrated and gives a gentle fragrance 

Elder flower extract - Cools and soothes the skin, while giving out a feminine scent


Bukan wangian biasa



Kenapa aku cakap yang Mist ni bukan wangian biasa? Haa yang pertama, sebab bau dia bukan jenis bauan yang boleh buat kita pening macam sesetengah body mist yang lain. Yang kedua, bauan dia berasaskan bau floral dan fuity yang bergabung meletop kebabom. haha.. so terhasil lah satu haruman yang fresh.. rasa macam baru lepas mandi di tengah-tengah taman bunga gitu..

Dan.... paling best sekali, sebab dah obses sangat dengan bau ni, aku akan sembur je di mana-mana aku berada, bukan dekat badan je... tapi 

  • Dalam bilik - aku sembur di langsir,cadar, selimut. Bilik kekal harum 2-3 Hari!
  • Dalam kereta - Aku sembur dekat kusyen je pun, wangian lembut dia tahan dekat 3 hari tau.
  • Dekat Office - Aku sembur dekat kerusi dengan cubicles - Tahan 1-2 hari (sebab aku sembur sikit je. haha)


So kalau korang nak tau sendiri best ke tak best, memang wajib pergi ke Website Althea sekarang!

Jumpa lagi next entri!

Friday, December 28, 2018

TTC JOURNEY I PART 4 : KAUNSELING & SEMEN ANALYSIS (HSA)

December 28, 2018

TTC JOURNEY I PART 4 : KAUNSELING & SEMEN ANALYSIS (HSA)


Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Untuk Part 4 ni aku nak rangkumkan sekali dua appointment di Pusat Bersalin Berisiko Rendah (PBBR) Presint 8, Putrajaya. Untuk baca entri yang lepas, korang boleh klik link di bawah ni ye.




1. SESI KAUNSELING

Tarikh Appointment : 19 September 2018
Masa : 9.30 Pagi

Harini kali pertama aku dan suami menjejakkan kaki ke PBBR. Selalunya kami nampak sign board dia je kat tepi jalan. Rupanya klinik Infertility Hospital Putrajaya di letakkan di sini. Kami datang dengan kereta, tapi senang sangat cari parking sebab tak crowded macam Hospital Putrajaya. Sampai sana terus cari Blok F, Sebab Klinik Infertility ni terletak di Aras 5, Blok F PBBR.  Bila sampai di Blok F, Auntie Guard minta pergi daftar dulu di kaunter pendaftaran. Lepas siap daftar kena tulis nama dalam buku dan kemudian baru boleh naik ke atas.

Masuk je dalam klinik, nampak doktor-doktor pelatih tengah duduk dekat tempat menunggu, patient masa tu cuma aku sorang je. Bagi kad hospital dekat nurse dan nurse suruh duduk kejap. Masa tu datang 2 orang doktor pelatih perempuan minta izin untuk ikut serta masuk dalam bilik masa sesi kaunseling nanti, katanya nak belajar. Aku pun bagi je, suami pun tak kisah, sebab terlalu sopan dan lembut sangat minta izin tu.hehe..

Sesi kaunseling ni takdelah kaunseling macam dekat sekolah-sekolah tu tau. Haha.. Sesi kali ni aku dan suami tak jumpa doktor lagi, Nurse yang akan handle. Tapi nurse ni pun baik dan lembut sangat bercakap. Alahai bestnya buat rawatan dekat sini. hihi.

Mula-mula nurse tanya pengalaman aku di LPPKN. Aku beritahu yang dah on Clomid 2 cycle tapi masih belum ada rezeki. Lepastu nurse terangkan satu persatu prosedur yang akan dilakukan di PBBR ni. Alhamdulillah, aku faham semua yang nurse terangkan tu sebab aku pernah buat sebelum ni, Dari ujian darah, HSG, Semen Analysis, Clomid, IUI dan IVF. Nurse juga minta if suami merokok, mohon stop atau kurangkan kegiatan tu. Alhamdulillah, suami aku memang tak merokok. hehe..

So itu jelah untuk sesi kaunseling, lebih kepada sesi penerangan kepada pasangan mengenai prosedur yang akan dijalankan je.


2. SEMEN ANALYSIS (HSA)


Tarikh Appointment : 26 September 2018
Masa : 2.30 Petang

Sperm test

Harini aku ambil half day, manakala suami ambil cuti. Macam biasa, dah sampai PBBR kene pergi daftar dulu dan terus naik pergi lab. Masuk lab je nurse beri botol dan minta untuk keluarkan sperm dan masukkan dalam botol tu. Untuk keluarkan sperm kena buat di sebelah lab tu. PBBR ni dia macam rumah kuarter kerajaan, means yang jenis apartment tu. So kiranya lab tu rumah jiran A, tempat nak keluarkan sperm tu di rumah jiran B. Rumah lain-lain. Dalam rumah tu ade 3 bilik kalau tak silap. Satu bilik tu ade katil, ade aircond, ade bilik air semua lah so agak selesa, sebab kawan-kawan TTC di tempat lain ade cerita yang tempat mereka buat rawatan tu cuma ada toilet je.

Lepas selesai semuanya, hantar sample dekat nurse dan boleh balik.. Result segala ujian darah dan Sperm test akan diketahui bila jumpa doktor pada next appointment.


So, next entri aku akan cerita result dan apa yang akan doktor suggestkan okay. Stay tunned!



Thursday, December 27, 2018

Freebies : Kalendar Kuda 2019 dengan cuti sekolah

December 27, 2018

Freebies : Kalendar Kuda 2019 siap cuti sekolah


Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Kalender kuda ni dapat dari facebook. untuk download, korang boleh pergi ke link di bawah  ni atau pun klik save as je pada gambar tu ye.  Boleh print jadikan sebagai note book atau pun untuk ditampal di mana-mana.

LINK DOWNLOAD (SUMBER ASAL)


Atau right-click 'Save Image as' pada setiap gambar.















PENGGAL PERSEKOLAHAN TAHUN 2019

KUMPULAN A




KUMPULAN B


Sunday, December 23, 2018

TTC JOURNEY I PART 3 : UJIAN DARAH SUAMI ISTERI

December 23, 2018
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

TTC JOURNEY I PART 3 : UJIAN DARAH SUAMI ISTERI


Google image


Untuk Entri yang sebelum-sebelum ni korang boleh baca dekat link di bawah ni

KOS TTC DI LPPKN (OWN EXPERIENCE-2016/2017)



Dalam Part 2 aku ade inform yang step seterusnya ialah untuk ambil darah pada hari ke 2 dan 21 period. Tapi sebenanrnya ada lagi ujian  darah yang perlu di ambil oleh suami dan isteri. Ni aku dapat tahu kena ambil lepas sesi kaunseling di PBBR Presint 8. Tapi untuk penceritaan di blog aku akan rangkumkan kesemua ujian darah ni dalam satu entri je tau.

UJIAN DARAH YANG PERLU DI AMBIL



Ujian darah yang aku dan suami perlu ambil ialah :

Isteri

1 ) Hari ke 2 Haid - Hormon FSH dan Hormon LH
2) Hari ke 21 Period - Hormon Progesterone
3) Hep B Surface Antigen, Hep C, HIV,VDRL, Rubella Screening

Suami 

1) Hep B Surface Antigen, Hep C, HIV,VDRL  Screening


AMBIL DARAH DI UNIT DAY CARE HOSPITAL PUTRAJAYA


Ambil darah untuk CD2 dan CD21

Mula-mula nak cari pening jugak la sebab tak pernah pergi kan. Tapi rupanya dekat je, cuma bersebelahan je dari bangunan Utama. Masa nak ambil darah ni aku pergi dulu dekat kaunter pendaftaran untuk daftar, tapi nurse di kaunter tu cakap boleh terus pergi je untuk ambil darah dekat sana. So terus ke Unit Day care. 

Dekat Unit Day Care ni pun lengang sangat-sangat, masa aku datang tu cuma aku jelah patient yang nak ambil darah, so memang tak tunggu lama pun. Rasanya kurang dari 10 minit semua urusan dah selesai. Oh ya.. hari ke 2 period aku ambil waktu pagi, manakala hari ke 21 period pulak aku ambil lepas lunch. Nurse dekat sana cakap better ambil darah waktu pagi sebab hormon lebih senang nak detect katanya, So lepas ni untuk korang yang nak ambil darah CD2 dan CD21, better pergi pagi-pagi okey.

Ambil darah Suami dan Isteri

Ujian darah yang ni aku ambil lambat sikit sebab dapat tahu kena ambil pun masa dah pergi appointment di PBBR Presint 8 untuk sesi kaunseling. Nurse tu inform memang peru ambil dulu ujian darah ni sebelum jumpa doktor. Tarikh Appointment untuk jumpa doktor tu pun agak lama lagi, so kami tunggu hari cuti husband untuk pergi ambil. Memandangkan suami takde lagi kad hospital, so kena pergi daftar kad hospital dulu dekat kaunter pendaftaran sebelum boleh ambil ujian darah tu. Aku suka ambil darah dekat sini sebab nurse baik sangat dan tak perlu tunggu lama sangat pun.

Result ujian darah akan diketahui bila jumpa dengan doktor dekat PBBR nanti. Next Entri aku akan cerita berkaitan appointment seterusnya pulak ya.

Jumpa lagi!


Friday, December 21, 2018

Althea x Get It Beauty Real Fresh Skin Detoxer

December 21, 2018
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Althea x Get It Beauty Real Fresh Skin Detoxer 

Beberapa bulan yang lepas, Althea Korea telah berkoloborasi dengan Korean's Top Beauty Program iaitu 'Get It Beauty' dan terhasilah satu produk yang super duper awesome, iaitu..

Althea Real Fresh Skin Detoxer !


Minsco, Beauty Influencer yang terkenal di Korea dan juga K-Pop Star, Jeonghwa dari EXID mencuba sendiri Althea Real Fresh Skin Detoxer ni dah mereka sangat berpuas hati dengan hasilnya. Meh tengok video kat bawah ni ha :


Kenapa Produk ni Super Duper Awesome? 

Mesti lah awesome sebab produk ni 2 in 1. Permbersih muka dan juga Mask! Dan yang lebih best lagi, untuk guna Real Fresh Skin Detoxer ni korang cuma perlukan masa selama 10 saat je! Cara guna dia senang dan simple sangat dimana korang cuma perlu applykan di seluruh muka, urut muka dengan sedikit air perlahan-lahan selama 10 saat jer, dan bilas! siap. cepat kan? Cepat dan best!


2 Variasi untuk pagi dan malam


1) Real Fresh Skin Detoxer - Rose
2) Real Fresh Skin Detoxer - Green Tea


Untuk waktu pagi, digalakkkan untuk menggunakan Rose, dan Green Tea pula digunakan pada waktu malam.Dalam mask ni ade pure kelopak mawar dan juga Daun Green Tea tau! Memang best sebab boleh membuang sel-sel kulit mati kat muka kita tu.


Boleh tengok gambar di bawah ni untuk kegunaan dia:




So jom cepat laju-laju dapatkan Althea Real Fresh Skin Detoxer
di bawah ni :

https://my.althea.kr/real-fresh-skin-detoxer-set
 Klik sini untuk dapatkan 20% Diskaun untuk shoping di Althea 




Saturday, December 15, 2018

10 Produk Best dari Althea Korea ❤

December 15, 2018
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)


10 Produk Pilihan dari Althea Korea ❤



Klik gambar di atas untuk terus terjah ke web Althea

Hai semua!

Tahu tak sekarang ni aku dah jatuh cinta dengan website Althea. Hari-hari buka dan belek produk yang ada dalam ni satu-satu sebab semua produk dia awesome gila! Memang sangat disarankan untuk korang yang nak try produk dari Korea sebab Althea ni jual 100% Original dari sana. Sekarang pun Korean skincare dah popular dekat Malaysia ni, dan antara faktor yang menyumbang kepopularan tu mestilah sebab keberkesanan dan harga yang super duper jimat kan?


20% DISKAUN UNTUK SHOPING DI ALTHEA. KLIK SINI 


Dan dekat sini aku dah listkan siap-siap apa 10 wishlist Korean Product dari Althea yang wajib aku ada di Tahun 2019 nanti.. Jeng jeng jeng... Untuk maklumat lanjut sila klik pada gambar setiap produk ye!


1. DEAR, KLAIRS : GENTLE BLACK DEEP CLEANSING OIL (150ML/ RM93.00 )

Cleansing oil ni adalah step pertama untuk buat double Cleansing pada wajah. Teknik double cleansing ni pun memang diamalkan oleh gadis-gadis di Korea untuk dapatkan kulit yang cantik. Aku mula amalkan double Cleansing ni tahun ni dan memang tak dinafikan perubahan yang ketara pada kulit muka sampaikan orang lain pun perasan, katanya kulit aku nampak lebih sihat berbanding sebeelum ni. Jadi aku pilih Brand Dear, Klairs ni untuk dicuba pada tahun 2019 selepas survey-survey review dari pengguna produk ni sendiri. Aihhh tak sabar..


2. ALTHEA : CONTOUR CLEANSER (150G/RM23.00)


Contour Cleanser ni pun aku mengidam sekarang sebab ramai sangat yang kata best ddan terbaik, Sampai ada yang dah repeat beli dua tiga kali. So memandangkan kulit muka aku ni boleh tolerate dengan mana-mana pencuci muka (based on yang aku pernah guna), so apa salahnya try yang ni pulak kan. Tak sabar nak test dan nak tahu sangat kenapa orang suka. 


3. DEAR, KLAIRS : GENTLE BLACK SUGAR FACIAL POLISH (110G)

Scrub muka memang sangat digalakkan untuk buang sel-sel kulit mati dan melembutkan kulit wajah. Dan scrub yang berasaskan Black Sugar memang menjadi pilihan aku, sebab sekarang pun memang aku tengah amalkan scrub jenis ini cuma dari Brand yang berlainan. So kalini nak try yang ni pulak. Harap-harap serasi dengan kulit wajah.

4. DEAR, KLAIRS : SUPPLE PREPARATION FACIAL TONER (180ML/ RM76.00)


Toner ni aku dah cuba yang travel set punya tu dan memang best. Im so in love wih this one! Bau essential oil dia lembut sangat dan buatkan muka aku lebih lembut dan tak terlalu berminyak macam dulu-dulu. Lagipun, ni lah satu-satunya toner yang tak buatkan kulit aku breakout. Ingatkan macam dah nak giveup cari toner, sebab bila test pakai mana-mana toner, kulit aku jadi merah dan macam pedih terbakar. So toner ni memang menjadi pilihan hatiku..Seriously best, silalah try.


5. MISSHA :  THE FIRST TREATMENT ESSENCE INTENSIVE MOIST (150ML/RM135)



Essence ni bukanlah termasuk dalam salah satu rutin harian aku sebenarnya, tapi bila aku google, sebenarnya essence ni sangat-sangat penting dan memang menjadi keutamaan dalam korea punya skincare step. Dari bacaan aku, essence ni dapat menjadikan tona kulit wajah sekata, kurangkan wrinkles dan garis-garis halus pada wajah, Kiranya sesuai untuk anti-aging! So aku pilih brand ni selepas penat membandingkan review dari bloggers, youtubers dan di Althea website sendiri.

6.INNISFREE GREEN TEA SEED EYE CREAM (3OML/RM78)

Aku memang takde mana-mana krim khas untuk kawasan sekeliling mata tu. Selaunya aku hentam pakai je pelembab untuk muka dekat kawasan tu. Kawasan area mata kan agak lembut sikit jadi sebenarnya ia perlukan penjagaan khas. Bila dah nak masuk 30-an ni baru nak menjaga kecantikan, beginilah jadinya. haha. So brand ni pun aku pilih berdasarkan review dari pengguna. Tak sabar to try this out!

7. ETUDE HOUSE : MOISTFULL COLLAGEN CREAM (75ML/RM63)

Krim muka is a must! Step ni memang aku jarang sangat tinggalkan dalam rutin harian aku. Krim muka atau pelembab menjadikan kulit muka kita lembut. Kulit muka aku jenis combination, tapi lebih kepada kering, sebab tu ianya wajib bagi aku. Aku pilih brand ni sebab well known brand selain ianya ada collagen. Wow, awet muda lah nanti. haha!

8. ALTHEA : PETAL VELVET SUNAWAY (55ML/RM43)

Sunblock pun aku dah amalkan sejak tahun ni. Kegunaan sunblock ialah unytuk menghalang sinaran UV dari kulit wajah, sebab kesan dia akan jadikan kulit kita berjeragat. Brand ni aku dah try sendiri dan best sebab tak melekit, cepat meresap. senang reapply sebab saiz dia kecil dan boleh dibawa kemana-mana sahaja. SPF 50 pulak boleh berkesan untuk melindungi kulit wajah selama 500 minit, which is dalam 8 jam 30 minit! So memang cukup bagi aku untuk kegunaan sehari-hari. 



9. POBLING PORE SONIC CLEANSER (RM88)


Selama ni aku cuci muka guna tapak tangan je. Rasanya macam dah bersih lah sangat tapi rupanya kurang bersih, sebab tu whitehead dengan blackhead masih banyak kat muka ni. Jadi memang teringin sangat-sangat nak try this one, sebab dapat membersihkan kulit wajah dengan lebih dalam. Tak sabar nk try dan review for this one.

10. ELIZAVECCA : SKIN LIAR PRIMER (30ML/RM23)


Actually aku jarang mekap, dan aku rasa lebih selesa keluar rumah tanpa sebarang solekan, just skincare, sunblock, bedak dan lipstick je. Tpi ade kawan beritahu yang primer ni sebenarnya penting sebagai alas bedak, means akan bantu kekalkan bedak lebih tahan lama dekat muka aku. Dan kalau aku pakai makeup semua tu akan lebih cantik dengan gunakan primer terlebih dahulu. Jadi tak salah untuk try kan?

So itulah dia 10 pilihan produk dari Althea. Ada sape-sape nak bagi free tak? Haha.. so korang macam mana agaknya ye, ada tak produk di atas yang menjadi wishlist korang jugak? kalau ada boleh drop komen tau.

Jumpa lagi di lain entri (:

Sunday, December 9, 2018

I’m One of Althea Angels and the Welcome Gift!

December 09, 2018
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua 


I’m One of Althea Angels!



Cerita bermula pada 23 Oktober 2018 yang lepas. Masa tengah buat kerja dekat office tiba-tiba dapat satu emel dari Althea. Bila buka je emel tu.. ha jeng jeng jeng...

We, from Althea Korea, would love to invite you to be an angel in our Althea Angels Community...

Happy gila! Sebab emel ni memang aku nanti-nantikan sejak apply dari bulan Julai lagi. Alhamdulillah, akhirnya dipilih juga dalam Batch kedua Althea Angels. 

Kelebihan Sebagai Althea Angels

  • Welcome Gift
  • Monthly K-Beauty Giveaway
  • Seasonal Annual Shopping Credits
  • Exclusive Discount Code
  • Birthday Credits
  • Exclusive Althea Reviews
  • Althea Studio Access
  • Many more fun activities

Welcome Gift

Welcome Gift fresh dari Korea selamat sampai ke tangan aku pada 12 November haritu. Excited punya pasal terus update dekat IG ni ha. haha




Apa yang aku dapat dalam Welcome Gift ni? Meh tengok dekat bawah. Best gila!



🌸 Althea Korea's Petal Velvet Sunaway *NEW LAUNCH*
🌸Althea Korea's Milk Peel Cream Mask *NEW LAUNCH*
🌸Althea Korea's Petal Velvet Powder in *0 Translucent
🌸Althea Korea's Petal Velvet Powder in *23 Warm Beige
🌸Althea Korea's Petal Velvet Powder in *Pink Lavender
🌸 Althea Angel's Pink Pouch
🌸 Althea Angel's Beauty Mirror


Tak sabar nak pakai semua ni. Thank you Again Althea!

Saturday, November 24, 2018

Complicated

November 24, 2018
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Hai, ade yang rindu tak?



Bukan sengaja tak nak update blog tau, sebab bagi aku, blog ni dah macam nyawa. Tapi hidup aku sejak dua tiga bulan kebelakangan ni sangat-sangat sibuk. Tiap hari bermain dengan emosi dan rasanya tak adil kalau aku  menaip entri blog ni dengan emosi yang macam ni, sebab secara tak langsung ianya akan memberi kesan terhadap jalan cerita tu nanti.

Cukup lah aku katakan aku agak tertekan cuma mungkin belum sampai tahap depression yang teramat, still boleh kawal lagi. Buat masa sekarang cukuplah Allah dan suami sebagai pendengar setia.

So, jumpa lagi nanti. Will update new entri next week. Insyallah. hehe (:


Sunday, October 28, 2018

Thursday, October 25, 2018

Applikasi Cannis akan disenaraikan di NASDAQ pada 2021

October 25, 2018
"Bintang Terhebat yang Akan Bersinar di Nasdaq ~ Cannis"

(Ahad, 21 Oktober 2018) Aplikasi mudah alih Cannis telah membentuk trend aplikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan. Cannis bakal menjadi bintang terhebat di Nasdaq, Amerika Syarikat.


Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.

Ketua Pegawai Eksekutif Dato 'Ching Eu Boon juga menyatakan semasa persidangan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" bersama 3000 peserta Cannis bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini, seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan  preventif dan industri kecantikan.

"Kami sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dalam memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O."

Muat turun Aplikasi dan Perbelanjaan Pengguna telah mencipta rekod baru dalam sejarah, Cannis dilahirkan pada era yang tepat dan terbaik.

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan untuk 'App Store' dimana jumlah muat turun aplikasi yang komprehensif pada musim tersebut di App Store dan Google Play telah melebihi 29 bilion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 bilion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.

Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori aplikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan aplikasi penyiaran video telah menjadi antara jenis aplikasi  yang paling banyak dimuat turun. 



Prestasi yang mengalakkan dari dua jenis Aplikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif  bagi memenuhi permintaan pasaran.

Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App, yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan pembelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.

Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi, mewujudkan fungsi 7-dalam-1 yang kuat.

Mod Maya-Realiti yang digabungkan dengan Mod O2O

App Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri tren luar talian, dengan  jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam talian dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.

Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata ganjaran dalam talian boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utama  melalui perkongsian.



Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam talian dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui mod Cannis e-commerce dan  keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.

Rakan Strategik Cannis

Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr. Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik Along; Pengarah Kreatif (凯 优 影视 控股 有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegawai Eksekutif (名 资 股份有限公司), Encik (蔡逸群) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.



Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, Persembahan mereka sangat luar biasa.

Cannis adalah aplikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan pelbagai aplikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang,  diskaun membeli belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App. Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis dari Asia Tenggara ke seluruh dunia.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app.

Post Pilihan

randomposts

Instagram

Followers