Thursday, November 28, 2019

Dapat suprise Hello Kitty Carrier Limited Edition by Mc Donald

November 28, 2019
Assalamualaikum
Salam Sejahtera buat semua :)

Semalam, 27 November 2019 McDonald Malaysia ada keluarkan Limited Edition Hello Kitty Carrier dekat semua outlet. Memang ramai orang yang berpusu-pusu pergi McD untuk dapatkan set HK tu. Penuh timeline Facebook, instagram dan twitter bila ramai yang update. Dalam hati aku teringin juga sebab Hello Kitty tu cute sangat. Kebetulan malam sebelum tu ada tag husband dekat post Hello Kitty Carrier tu dekat Facebook, dia baca and pergi tinjau pagi tu katanya panjang sangat barisan, so aku kata takpelah, tak payah beli. haha anggap jelah takde rezeki.

Tapi balik kerja malam tu tiba-tiba dia suruh kurung kucing peliharaan kami, kiki sebab ade bawa naik kucing lain, sebab kadang2 husband memang suka bawa kucing dekat bawah tu naik rumah kejap bagi makan minum sebelum lepaskan balik dekat bawah. kita ingat pun betul lah, so kurung kiki kejap.. 

Tapi memang betul lah dia bawa balik kucing, tapi kucing lain. haha

jeng jeng jeng..


Bukan satu, tapi dua!

Thanks so much awak. So akan letak satu dekat dalam kereta, satu lagi nak letak dalam bilik, boleh letak mekap kan? haha suka sangat sebab cute! korang ade beli juga tak? ehehe.

ok tu je nak share, jumpa lagi next entri!






Wednesday, November 27, 2019

Planner 2020 Giveaway by Messarah

November 27, 2019
Assalamualaikum
 Salam Sejahtera buat semua :)


Hai semua, dah nak masuk tahun 2020 sebulan je lagi. Kalau time-time macam ni memang ramai orang yang akan cari planner, termasuk aku. So bila ada orang buat giveaway yang hadiahnya planner, memang aku suka sangat lah nak join. 

Untuk tuan Blog, Cik Sarah, Happy Birthday in advance, Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu serta sentiasa berada di bawah lindungan Allah SWT. Allah sayang awak (:

jom ramai-ramai masuk giveaway ni. klik je banner dekat atas tu (: 

Saturday, November 23, 2019

My New Reading ❤

November 23, 2019
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Hai semua, selamat Hari Sabtu dan selamat Bercuti!

Dah lama rasanya aku tak membaca buku atau novel, setakat baca artikel dekat blog atau facebook je. Rindunya masa zaman rajin membaca dulu.. Dekat rumah aku ada banyak buku dan novel yang aku atau suami beli, tapi masih belum sempat buka dan baca pun. So, rasa nak mencabar diri sendiri untuk habiskan 3 buah novel ni sebelum masuk tahun 2020. Chewah.


1. Saifudin Jalis
2. Kasyaf Ain
3. Mitos


Novel pilihan semestinya dari Novelis favorite, Ramlee Awang Murshid. Dan yang paling tak sabar nak baca ialah Novel Saifudin Jalis tu. Sebabnya tu  kesinambungan dari Trilogi Bagaikan Puteri. Thanks suami sebab belanja belikan novel ni. Nanti aku dah habis baca aku buat review ye. Stay Tunned, bagi aku habiskan dulu. 

Jumpa lagi next entri, bye!

Saturday, November 16, 2019

Dugaan berumahtangga

November 16, 2019
Assalamualaikum
Salam Sejahtera (: 


Hidup berumahtangga ni memang banyak dugaan dan ujian yang datang. Dulu aku ingat bila dah berkahwin ni, semuanya akan okey je, sebab kahwin pun atas dasar duka sama suka, mana mungkin nak bergaduh atau bertikam lidah kan? Tapi lumrah lah bila ada pasang surut dalam rumahtangga. Kadang baik, kadang bergaduh, kadang-kadang merajuk and the list goes on. Aku dan suami pun macam tu, semua orang yang berkahwin akan rasa pengalaman tu. 

Jenis aku akan cepat panas kalau ada yang tak kena. Jenis suami pula suka berdiam dan tunggu keadaan reda sebelum start berkomunikasi untuk selesaikan salah faham atau masalah antara kami. Sebab tu Allah ciptakan pasangan tu saling melengkapi antara satu sama lain. Sebab memang saling memerlukan antara satu sama lain, bila salah seorang tak ada, rasa sangat-sangat lain dan berbeza dan rasa tak best. Walaupun kadang bergaduh, tapi tetap rasa rindu setiap waktu.

Surat Ar-Ruum: 21
Dan di antara tanda-tanda kekuasaan-Nya ialah yang menciptakan istri-istrimu untukmu dari jenismu sendiri. Sesungguhnya kamu cendrung dan merasa tentram kepadanya. Dan dijadikannya  di antara kalian rasa kasih dan sayang. Karena sesungguhnya apa yang demikian itu benar-benar terdapat tanda bagi para kaum yang berfikir.”


Bila datangnya ujian namun bila dah ada persefahaman semula tu akan terasa manis sangat kan, rasa macam kembali masa zaman bercinta semula macam dulu - dulu pulak. Pasangan lain lagi hebat dugaannya dari kami. Siapa lah aku untuk terus mengeluh kan?

Aku bersyukur dikurniakan suami dan keluarga mertua yang sangat baik. Walaupun aku banyak kekurangan, tapi layanan mereka baik sangat pada aku sampaikan aku yang selalu segan dan malu sebab masih belum dapat bagi mama dan abah cucu baru. Tapi tak pernah sekali pun keluarga mertua perli, marah atau hina aku, tentang zuriat atau apa-apa pun. Terima kasih (:

Usia perkahwinan aku dan suami bakal menginjak ke 5 tahun pada bulan Januari 2020. Mohon doa kalian semoga ikatan ini sentiasa di bawah lindungan Allah SWT. Semoga kami dikurniakan zuriat pelengkap keluarga kecil kami ini. Semoga kami sama-sama kuat menempuh segala ujian dan dugaan yang datang singgah dalam rumahtangga kami. Dan semoga doa kalian akan berbalik juga pada kalian nanti. InsyaAllah.. amin..



Sunday, November 10, 2019

9 to 5 run 2019

November 10, 2019

gambar sebelum lari. Flag Off untuk 5KM jam 7.30 pagi
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

9 to 5 run 2019

11.10.2019
Dataran Putrajaya 
5KM

Macam biasa, jom tengok gambar :p



Dah sampai, nak pergi ambil medal, ada paparazzi :p


 Selfie dengan Medal..


Minta orang tolong tangkapkan gambar. suka pic ni sebab nampak kurus. haha , Ada stroller kat sebelah. InsyaAllah tahun depan lari bawa stroller pulak . Aminnn..

 Medal direka khas sempena Meraikan Pertabalan KDYMM Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong 


Our love will never end. Chewahhh :P

Jumpa lagi next running event!

Saturday, November 2, 2019

Garmin Marathon 2019

November 02, 2019
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Garmin Marathon 2019 


Tarikh : 2 November 2019

Tempat : Kompleks Sukan Air, Putrajaya
Jarak Larian : 42KM, 21KM,10KM,5KM

Untuk larian ni, aku join yang 5KM dan husband join yang 21KM. Half Marathon yang pertama untuk husband, dan aku masih 5KM lagi. Next year baru join yang 10KM pulak. Upgrade slowly :p

Flag Off untuk 21KM ialah jam 5.00 pagi dan Flag off untuk 5KM ialah 7.15 pagi. Biasanya kami gerak naik motor, yelah memandangkan sekarang dah duduk kurters dekat Putrajaya, memang dekat sangat dengan tempat event tu. Tapi disebabkan husband kesian tengok isteri dia ni yang kena tunggu lama, so kami gerak naik kereta je pagi tu, so boleh lah wife dia ni tido dulu dalam kereta sementara tunggu solat subuh dan Flag Off.  :p

Warna baju berbeza ikut jarak larian yang diambil. 42KM kelabu, 21KM biru, 10KM Purple dan 5KM Merah.So baju hubby biru, dan aku merah.

Jom tengok gambar macam biasa..

 Gambar selfie dengan medal wajiblah ada :p


 Husband dengan Finisher-T untuk 21KM


 The Medals, Cantik kan?


 Me!


Hubby!


Dengan kawan-kawan hubby. Berapa kali dah join dengan diorang ni. hehe

Next week ada lagi running, tak sabar pulak. Rasa macam ketagih je nak lari setiap minggu, hehe. Jom awak, lari sama-sama (:

Post Pilihan

randomposts

Instagram

Followers