Saturday, October 19, 2019

Suby & Ina - Sakinah Bersamamu

October 19, 2019
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Mood jiwang.
Lagu ni ditujukan buat suami saya, Muhammad Nurhadi (: 
I love you.



Suby & Ina - Sakinah Bersamamu

Senandung rindu terukir
Sebagai tanda ikatan cinta yang suci
Penantian pun berakhir
Kala dua hati berikrar janji

Kuberikan hati ini
Walau kusadar ku bukanlah sempurna
Hadirmu telah melengkapi
Bersama berdua bahagia

Reff
Kubersyukur
Atas rasa cinta ini
Yang telah dia berikan       
Yang kan menuntunku tuk ke surganya

Kupercaya
Ku telah tercipta untukmu
Berdua bersauh mesra
Dan sakinah bersamamu

Tuesday, October 15, 2019

Trust Issue

October 15, 2019
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)


Trust issue.
Aku rasa sekarang ni aku tengah ada trust issue ni.
Susah nak mempercayai seseorang. Susah.

Tapi perasaan ni datang mesti ada sebab kan? Dan aku pun bukannya perfect nak bersangka baik dengan orang setiap masa. Penat tau sebenarnya bila perlu jaga hati semua orang sampai hati aku sendiri terbiar terkontang kanting tak terjaga.

Dulu aku memang always positif. Sebab positif tu juga aku jadi kuat dan cekal. Tapi lama-lama bila terasa selalu dipijak-pijak, perasaan nak positif tu pun sekali sekala hilang entah ke mana.

Rindunya aku yang dulu.. serius, aku rindu pada diri aku yang positif dan selalu bersangka baik pada semua orang.Hurm..Semoga hari hari di depan nanti aku boleh jadi semula macam dulu.

Doakan aku ye.
InsyaAllah..


وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ
Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.” (QS. Al-Baqarah: 216).



Sunday, October 13, 2019

Proton HSN 21KM 2019 Run

October 13, 2019
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Proton HSN 2019 21KM Run
13.10.2019 (Ahad)
Putrajaya

Ada 3 kategori, 5KM,10KM dan 21KM.
Aku join yang 5KM dan husband ambil yang 10KM.

Event ni banyak complaint dari runners, lagi-lagi yang join 21KM. Dari segi crew yang bertugas sampailah ke pembahagian medal, agak kelam kabut. Mungkin boleh perbaiki lagi in future.

Jomlah kita tengok gambar.


 Yeay! sis berjaya habiskan 5KM. Alaaaa 5KM je pun. jadilah kan.


Sebelum mulakan larian. Masa ni jam 6.00 pagi kot. 
Ambil wuduk siap-siap dari rumah dan solat dekat tempat event


Lepas habis lari. Muka sis masih maintain. haha


 Dengan kawan kerja suami


 With Sufia, kawan kerja suami.


 Lagi gambar dengan kawan kerja suami


Jam Running.
Husband belikan untuk birthday tahun ni. hehe


And the Medals!
Medal sama je, cuma lanyard je ade tulis berapa KM kita join

Next week ade running lagi. Tak sabar!
Jumpa lagi di lain entri (: 



Thursday, October 10, 2019

Alhamdulillah, genap 30 tahun ❤

October 10, 2019
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)



10.10.2019

Alhamdulillah, pada tarikh ini genaplah usia aku 30 tahun. Dah 30 tahun rupanya jantung ini berdegup, dan  pada 30 tahun lalu lah ibu kesakitan bila melahirkan aku ke dunia yang penuh pancaroba ni. Terima kasih buat ibu dan ayah, tanpa mereka tiadalah aku di sini, tiadalah aku menjadi seorang manusia pada hari ini. Semoga Allah panjangkan umur ibu dan ayahku, banyak lagi jasa mereka yang belum sempat aku balas, walaupun aku tahu tak kan mungkin aku dapat balas. Kakak rindu ibu dan ayah..hurm.

Dalam kehidupan aku ni, banyak sangat perkara manis dan pahit yang aku lalui. Yang manis aku simpan dalam lipatan memori menjadi cerita untuk generasi akan datang. Yang pahit tetap aku akan simpan supaya menjadi peringatan dan pengajaran untuk diri sendiri di kemudian hari. Dugaan dan ujian tuhan silih berganti datang dan pergi. Ada ujian yang tak pernah aku duga akan terjadi dalam hidup aku, tapi terpaksa aku redha dan terima. Mungkin ini yang buatkan aku jadi lebih kuat dan cekal, mungkin ini ujian yang Allah beri pada aku supaya aku kembali dekat denganNYA? Siapa tahu kan.. Allah lebih mengetahui.

Selain dugaan yang satu tu, dugaan Anak juga selalu buatkan aku murung seketika. Dah nak masuk 5 tahun dan langsung tidak pernah mengandung, memang satu seksaan bagi kaum isteri. Sebab salah satunya tujuan berkahwin juga untuk menambahkan bilangan ahli keluarga, menambahkan bilangan keturunan kan? Tapi aku masih belum mampu pun nak bagi suami anak. Bila balik kampung memang akan rasa down. Lagi-lagi bila balik rumah mertua. Tahun ni mama dapat 3 orang cucu baru. 3 orang mengandung pada tahun yang sama dan aku? hanya mampu memandang dan terus rasa rendah diri. 

Suami beritahu jangan rasa macam tu, katanya tak kisah pun ada anak atau tak, sebab berkahwin ni bukan nak anak semata-mata. Katanya kawan dia kahwin lebih lama, tanpa anak, tetap bahagia.Tapi entahlah, yang orang salahkan tetap aku, bukan suami. Dan kalau satu hari nanti kalau hati suami beralih arah kepada yang lain, aku pun tak tahu apa yang akan jadi dengan diri aku lagi. Mampu ke aku kuat? Aku pun tak tahu. Allah sebaik-baik perancang. Allah tahu apa yang terbaik untuk kami.Semoga jodoh ini tetap bersatu kukuh hingga ke syurga. 

Okey, lupakan lah luahan perasaan aku yang emosi tu, bagi can je lah sekejap kan birthday girl nak emosi. 

Harini dapat suprise dari Encik Suami. Tengari tu, tiba-tiba dapat mesej dari nombor yang tak dikenali katanya suruh turun sebab nak bagi kek. Aku dalam kepelikkan tu pun turun lah ke lobi office. haha. tengok-tengok dapat suprise. tadaaa...!

Kita dapat bunga, kek dan belon sekali tau. haha

Much love katanya, Love you too.

 Velvet kek ni sedap giler. Kawan-kawan office yang cakap. hehe



Terima kasih buat encik suami sebab buatkan suprise untuk isteri dia ni. Perasaan terkejut campur happy sangat tau, rasa disayangi jer sepanjang hari tu. Chewahh. haha! Malam tu pula suami bawa makan makanan korea. Lagi lah bertambah sayang. Ececeh. Tahun ni pula tahun banyak sangat dapat hadiah dari dia. Mungkin sempena angka baru di hadapan kot. Yelah, tahun lepas masih 20an, tahun ni dah 30 an . haha


Thank you love!


Terima kasih juga untuk semua yang beri ucapan dan wish yang baik-baik belaka. Semoga apa yang didoakan untu aku bakal berbalik semula pada kamu semua. Semoga Allah SWT memberkati dan merahmati kita semua nya. Aminn..

Jumpa lagi next entri.. Much love, 
Asyiqin



Wednesday, October 9, 2019

Ali Gatie - Moonlight

October 09, 2019



Ali Gatie - Moonlight

I bought you things that I didn’t even have the money for

If I could make you feel so rich, I don’t mind feeling poor
There’s something about you so addictive, had me needing more
Yeah, I just wanna hold you
Baby, you the one I want



I know I’ve said this all before but I’ll say it again
You the only one I want and girl, I can’t pretend
I remember cloudy days we cuddled in my bed
The thought of losing you just makes no sense inside my head



You the reason I believe that love is real
Ain’t nobody make me feel the way you make me feel
Darling, tell me is it real?
Or was I lying to myself just to make it feel so real?



Ain’t nobody gon' love you like I love you
Ain’t nobody gon' want you like I want you
Ain’t nobody gon' trust you like I trust you
Ain’t nobody gon' ain’t nobody gon'



Ain’t nobody gon' love you like I love you
Ain’t nobody gon' trust you like I trust you
Ain’t nobody gon' want you like I want you
Ain’t nobody gon' wanna no no no



I can’t love nobody anymore
You the only one that I ever want
I compare her to you, she has never won
Now I wanna just be all alone



Nobody love me like you
And I can’t love nobody back
You remind me of the moon
Cuz' every night you coming back



What am I supposed to do?
If I’m so in love with you
I cannot get over you
I cannot get over you



Since you left me every night I go stare at the moon
Wishing it was you and I that’s something we would do
Every Sunday morning I go watch the flowers bloom
I do things we used to do hoping I’ll run into you



What’s a lie and what’s the truth
I cannot get over you
Doesn’t matter what I do
Everyone just looks like you



Girl, I smell you everywhere
Smell your perfume and your hair
I try to act like I don’t care
Everyone knows that I care



You the reason I believe that love is real
Ain’t nobody make me feel the way you make me feel
Darling, tell me is it real?
Or was I lying to myself just to make it feel so real?



Ain’t nobody gon' love you like I love you
Ain’t nobody gon' want you like I want you
Ain’t nobody gon' trust you like I trust you
Ain’t nobody gon', ain’t nobody gon', no



Ain’t nobody gon' love you like I love you
Ain’t nobody gon' trust you like I trust you
Ain’t nobody gon' want you like I want you
Ain’t nobody gon' ain’t nobody gon'

Tuesday, October 8, 2019

Ali Gatie - It's You

October 08, 2019
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sekarang ni aku addicted pula dengar lagu Ali Gatie ni. Mungkin sebab trend, atau mungkin sebab lirik dia kot kena dengan taste aku. Bak kata suami, taste aku ni jenis lagu broken heart. haha

jom dengar sambil hayati lirik  (:


ALI GATIE - ITS YOU

Oh it’s you
If I’m ever gonna fall in love i know it’s gonna be you
It’s you

Chorus
It’s you, it’s always you
If I’m ever gonna fall in love I know it’s gonna be you
It’s you, it’s always you
Met a lot of people but nobody feels like you
So please don’t break my heart

Don’t tear me apart
I know how it starts, trust me I’ve been broken before
Don’t break me again
I am delicate
Please don’t break my heart
Trust me I’ve been broken before

Verse 1
I’ve been broken yeah I know how it feels
To be open and know that your love isn’t real
I’m still hurting yeah I’m hurting inside
I’m so scared to love but if it’s for you then i will try

Chorus
It’s you, it’s always you
If I’m ever gonna fall in love I know it’s gonna be you
It’s you, it’s always you
Met a lot of people but nobody feels like you
So please don’t break my heart

Don’t tear me apart
I know how it starts, trust me I’ve been broken before
Don’t break me again
I am delicate
Please don’t break my heart
Trust me I’ve been broken before

Verse 2
I know I’m not the best at choosing lovers
(Guys listen to this part)
We both know my past speaks for itself
If you don’t think that we’re right for each other
Please don’t let history repeat itself
Cause I want you yeah, I want you yeah
There’s nothing else I want
I want you, yeah I want you yeah
But I don’t wanna lose my heart

Chorus
It’s you, it’s always you
If I’m ever gonna fall in love I know it’s gonna be you
It’s you, it’s always you
Met a lot of people but nobody feels like you

So please don’t break my heart
Don’t tear me apart
I know how it starts, trust me I’ve been broken again

Monday, October 7, 2019

Ali Gatie - Used to You

October 07, 2019
Ali Gatie - Used to You


How am I supposed to be alright?
Ever since we split apart, no I'm not doin' fine
And I can't lie, my life's been really hard
It's difficult to see the light when life is feeling dark

[Chorus]
I got used to you
Yeah I got used to you
Yeah I got used to you
To you and I
I got used to you
Yeah I got used to you
Yeah I got used to you
So losin' you it hurts inside (It hurts inside)

[Verse 2]
There's nothing harder than-
Losing the one you love the most
But if I had a chance
I'd try again, I'd try some more
I feel it in my chest
I feel it in my bones
I know I'm used to pain, it just never hurts like this before

[Chorus]
I got used to you
Yeah I got used to you
Yeah I got used to you
To you and I
I got used to you
Yeah I got used to you
Yeah I got used to you
So losin' you it hurts inside

Sunday, October 6, 2019