Saturday, October 8, 2011

Rase mcm nak kawen~

Assalamualaikum.
salam sejahtera buat semua.

Sekarang ni tiap2 hujung minggu banyak betul undangan perkahwinan untuk dihadiri. Seronok tengok orang bina masjid. Gembira bayangkan pegantin bahagia membina masa depan bersama si dia yg sudi bersama susah dan senang. Semoga ikatan itu tetap erat dan teguh hingga akhir usia. 

Dan bila melihat hiasan pelamin yg indah, mendengar lagu2 ceria yg berkumandang,  melihat ramainya orang sedang menjamu selera meraikan dua jiwa, terselit satu perasaan halus . Rasa seperti cemburu. rasa juga seperti angan2 paling indah.

Bila pula tiba masanya aku yg duduk di pelaminan, entah bila pula lagu2 yg berkumandang ditujukan khas untuk aku dan si dia, dan saat bila agaknya org ramai yg datang mendoakan kebahagian kami berdua. Bahagia ada. Gementar ada.Takut pun ada.

Bukan lah majlis serba mewah yg didamba, cukuplah sekadar majlis biasa menandakan aku sudah berpunya. Tanda si gadis sudah disunting oleh jejaka idaman hati. 

Tapi.... hati ini akui, masih banyak kelemahan dan kekurangan untuk diperbaiki, untuk menjadi isteri org bukan perkara yg senang. Dugaan cabaran dan rintangan pasti ada. Tanpa persediaan yg rapi mana mungkin ikatan bisa terus bertahan.Semoga hari2 yg berlalu mematangkan aku. Semoga aku dan si dia nanti dapat disatukan atas landasan ibadah kepada MU ya ALLAH.

No comments:

Post a Comment


Post Pilihan

randomposts

Followers