Saturday, August 15, 2020

Kula Cakes, Kuantan.

Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Semalam aku ade meeting di Kuantan. Alang-alang dah ke sana, aku ajak suami singgah ke Kula Cakes. Dulu pernah viral kan Mango Cheese Cake dia tu. Masa aku sampai ramai juga la orang tengah que untuk order. Walaupun que panjang tapi turn menunggu tu tak la lama pun. masih boleh diterima. 


Kami beli 3 jenis kek kat sini :

Mango Cheese Cake 
Burn Cheese Cake 
Pandan Gula Melaka 

Rasa dia? 
Just okay bagi aku. Mango Cheese Cake paling sedap antara ketiga jenis tu dan Pandan Gula Melaka paling tak sedap. Takde rasa pandan dan takde pun rasa gula melaka. Entahlah, mungkin juga sebab aku tak berapa suka kek pandan. Tapi serius la kek ni takde rasa pandan, Mungkin ada tapi tertalu sedikit? Entahlah atau mungkin tekak aku je kot tak boleh terima. Tapi husband suka pulak. so memang bergantung pada citarasa masing-masing.


Masa kami datang sini, ramai yang take away je. Tak ramai yang makan dekat sini. so suasana dekat tempat makan dia agak lengang. Okay la kan tak bising, dapat makan dengan tenang dan tenteram. 


Thank you husband sebab bawa ke sini. Lain kali belanja lagi okay!

No comments:

Post a Comment


Post Pilihan

randomposts

Instagram

Followers