Showing posts with label Kecantikan. Show all posts
Showing posts with label Kecantikan. Show all posts

Tuesday, May 8, 2018

Aktifkan diri anda Bersama Safi Shayla - Pakar rambut wanita bertudung

May 08, 2018
Assalamualaikum
Salam sejahtera buat semua pembaca (:

RELAUNCH SAFI SHAYLA PADA 3 MEI 2018 DI DISTRICT 21 IOI MALL PUTRAJAYA

Alhamdulillah, pada khamis yang lepas aku berpeluang untuk menyertai majlis relaunch Safi Shayla di District 21. Seronok sebab dapat jumpa ramai blogger-blogger yang aku tak pernah jumpa lagi, plus dapat masuk free kat sini. Lepas ucapan dan gambit pelancaran, kami di bahagikan kepada beberapa kumpulan mengikut tag yang kami terima semasa pendaftaran. Aku dapat grouping dengan kumpulan BIRU. hehehe teringat pulak rumah sukan masa sekolah dulu dulu.

Seronok sangat ! Bermacam-macam aktiviti yang kami buat masa relaunch ni. We all have fun kat sini. Thanks safi shayla!



Gambit peancaran

Orang-orang kuat ni

Zumba dulu sebelum main games!


Geng rumah biru!

Rumah biru menang kategori Energetic dan Aktif


 Mula-mula fikir scary naik ni, tapi best rupanya! haha

Ni dekat trampoline yang boleh lompat-lompat tu. best!


ok, dah cuci mata dengan gambar games, jom kita baca pulak apa yang istimewanya Safi Shayla ni. Lets check it out!

AKTIFKAN DIRI ANDA BERSAMA SAFI SHAYLA - PAKAR RAMBUT WANITA BERTUDUNG

Pada era yang moden ini, masa merupakan sesuatu yang amatlah penting dan tidak boleh dijual beli. Oleh kerana dunia yang semakin pesat membangun dan masa tidak menunggu sesiapa pun, ramai diantara golongan wanita terutamanya yang bertudung sering menghadapi masalah rambut rapuh dan kegatalan kulit kepala. Ini boleh berpunca dari pelbagai faktor antaranya kekalutan dan tekanan bekerja mahupun kekotoran dan habuk akibat pencemaran.

Keyakinan diri adalah kunci utama bagi golongan wanita untuk menjalankan tugasan seharian dengan lebih berkualiti dan bertenaga. Oleh sebab itu, golongan  wanita yang bertudung mahupun tidak, kini usah risau, gentar mahupun kecewa kerana SAFI yang merupakan rangkaian produk Halal yang terbesar di dunia dalam produk penjagaan diri memahami masalah yang dihadapi oleh golongan tersebut. SAFI telah mengeluarkan rangkaian lengkap produk penjagaan rambut wanita bertudung – SAFI SHAYLA.  Produk ini bukan hanya ditambah baik di dalam variasi syampu tetapi SAFI SHAYLA kini memperkenalkan Mist 2 dalam 1 Rambut & Hijab, Serum Rambut dan Minyak Rambut yang membantu golongan wanita bertudung dengan penjagaan rambut yang rapi untuk memberikan rambut yang sihat dan bersinar.

FORMULASI BARU DARI SAFI SHAYLA


SAFI SHAYLA kini mempunyai formulasi baru yang mengandungi 1001 manfaat Habbatus Sauda dan kebaikan Micro Bamboo Charcoal. Habbatus Sauda merupakan ekstrak yang digunakan sejak zaman dahulu lagi dan dipercayai dapat memberikan manfaat kepada penggunanya. SAFI memperkenalkan Habbatus Sauda di dalam produknya kerana ia dapat membantu mengurangkan kegatalan kulit kepala dengan cara mencegah penghasilan bakteria. Tambahan pula, Habbatus Sauda dapat mengekalkan rambut sihat kerana ia dapat menghindari keguguran rambut dan membuat rambut lebih lembap dan bersinar. 

Micro Bamboo Charcoal membantu menghilangkan toksin daripada kulit kepala, mengurangkan rambut berminyak dan memberikan sinar kepada rambut. Dengan mengeluarkan minyak dan kotoran, Micro Bamboo Charcoal menjadikan rambut lebih lebat dan pada masa yang sama dapat mengawal bau rambut. Bau rambut merupakan sesuatu yang penting untuk golongan wanita bertudung kerana ia dapat meningkatkan keyakinan diri.

SAFI SHAYLA kini mengeluarkan rangkaian produk syampu yang baru yang bukan sahaja mengandungi formulasi  Habbatus Sauda dan Micro Bamboo Charcoal tetapi ia juga disertakan dengan pembungkusan baru yang menarik di dalam pelbagai saiz dan disertakan juga dengan haruman yang menyegarkan. Menariknya, haruman ini, ia dapat dapat bertahan selama 48 jam.

Pakar dalam penjagaan diri, SAFI SHAYLA memahami masalah yang menghantui golongan wanita bertudung kerana sudah ramai wanita yang kecundang apabila berhadapan dengan soal penjagaan rambut. Dengan rangkaian produk terbaru ini, SAFI SHAYLA ingin membantu golongan wanita bertudung untuk merasa lebih yakin dengan diri bagi mengejar impian dan cita-cita setinggi gunung, tidak kira di dalam bidang apa sekalipun. Golongan wanita ini dapat mencapai impian bukan sekadar dengan menggunakan syampu yang baharu tetapi juga dengan bantuan rangkaian penjagaan rambut  syampu  Mist 2 dalam 1  Rambut & HIjab, Serum Rambut dan Minyak Rambut untuk mendapat rambut ikal mayang dan kulit kepala yang sihat.


2 IN 1 RAMBUT DAN HIJAB MIST LAIN DARI YANG LAIN



Mist 2 dalam 1 Rambut HIjab boleh disembur terus ke rambut atau hijab kerana sifatnya yang cepat kering. Berbeza dengan produk lain di pasaran yang meninggalkan kesan, jangan khuatir kerana produk ini tidak meninggalkan sebarang kesan ke atas rambut ataupun hijab. Bagi wanita moden, SAFI SHAYLA Mist 2 dalam 1  Rambut & HIjab sangat sesuai dalam kehidupan seharian kerana ia meninggalkan haruman yang menyegarkan di mana ia dapat bertahan selama 24 jam. Selain itu, ia juga dapat mengekalkan kelembapan rambut, mengembalikan sinar, memberikan lebih kelembutan, bermaya dan membuatkan rambut lebih ringan.

Hasil gabungan ramuan syampu dan serum SAFI SHAYLA ia dapat menghasilkan rambut lebih lembut dan ringan. SAFI SHAYLA Serum Rambut didatangi dengan 2 variasi iaitu – Licin Terurus dan Hitam Menawan.

Minyak rambut SAFI SHAYLA pula dapat memberikan rambut yang lembut serta licin sekaligus memberikan rambut kelihatan sihat serta memberikan keharuman yang berpanjangan.

Setiap variasi produk yang dihasilkan dan diformulasi oleh SAFI SHAYLA adalah untuk melengkapi satu sama lain. Dengan menggunakan variasi produk dalam rangkaian SAFI SHAYLA, ia dapat memastikan golongan wanita bertudung memperoleh lebih keyakinan diri dengan mempunyai rambut selembut sutera dan sihat.

Rangkaian produk SAFI SHAYLA boleh didapati dalam pelbagai saiz dengan harga mampu milik 

1.             Syampu – 160G (RM8.35) / 320G (RM13.65) (8 variasi)


a)  SAFI SHAYLA Syampu Segar & Bermaya – Mengandungi Nano Lipid Enhancer dimana ia dapat melindungi rambut dan mengeluarkan kekotoran minyak pada rambut. Selain itu, ia juga dapat membersihkan kulit kepala dengan lebih berkesan dan hasilnya memberikan rambut rasa segar dan bermaya.

b) SAFI SHAYLA Syampu Licin Terurus – Mengandungi Teknologi Perawatan Rambut Lembut yang dapat meluruskan, melembutkan, melindungi dan mengurangkan rambut kerinting. Ia dapat menjadikan rambut anda lebih
mudah untuk djaga/dimanja.

c)     SAFI SHAYLA Syampu Anti-Kelemumur – Mengandungi Micro ZPT Complex dimana ia dapat mengurangkan 99.9% kulat yang boleh menyebabkan kelemumur hanya dengan basuhan yang pertama.

d)   SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Rambut Gugur – Mengandungi Pro-Vitamin B5, protein gandum yang dapat mengukuhkan struktur rambut dan mengurangkan keguguran rambut.

e)   SAFI SHAYLA Syampu Hitam MenawanJuga mengandungi Sheen Lock yang merupakan ejen pengunci kilauan yang dapat membuat rambut hitam
berkilat, sihat, lembut dan mudah diurus.

f)    SAFI SHAYLA Syampu Itch-Kontrol– Mengandungi minyak argan dan mentol yang dapat menyegarkan dan menghapuskan bau di kulit kepala. Minyak Argan dan mentol akan membuatkan kulit kepala terasa sejuk dan segar seperti berada di awang-awangan.

g)  SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Minyak– Mengandungi citrus dan mentol dimana ia dapat membantu dalam pengawalan rambut berminyak dengan membersihkan liang-liang roma secara mendalam dan memusnahkan minyak yang berlebihan. Citrus dan mentol juga dapat menghilangkan kekotoran dan menyegarkan kulit kepala.

h)  SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Rambut Rosak – Mengandungi amino complex yang membantu dalam pemulihan rambut rosak dengan memelihara selaput rambut sekaligus memberikan kelembapan pada rambut.


2.       Syampu pouch – 480G (RM14.65) (5 Variasi)
a)  SAFI SHAYLA Syampu Kawalan  Rambut Gugur
b) SAFI SHAYLA Syampu Segar Bermaya
c) SAFI SHAYLA Syampu Itch-Kontrol
d) SAFI SHAYLA Syampu Anti-Kelemumur
e) SAFI SHAYLA Syampu Licin Terurus


3.       Syampu pump – 520G (RM19.90) (5 Variasi)
a) SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Rambut Gugur
b) SAFI SHAYLA Syampu Segar Bermaya
c) SAFI SHAYLA Syampu Itch-Kontrol
d) SAFI SHAYLA Syampu Anti-Kelemumur
e)  SAFI SHAYLA Syampu Licin Terurus


4.    SAFI SHAYLA Mist 2 dalam 1 Rambut dan Hijab – 100ML (RM17.90)

        Terdapat dua variasi iaitu Licin Terus dan Hitam Menawan. Kedua-dua variasi SAFI SHAYLA Mist 2 dalam 1 Rambut dan Hijab mengandungi Habbatus Sauda Organik, perapi asas semulajadi, Pro-Vit B5 dimana ia membekalkan rambut dengan nutrisi,anti-bakteria, perlindungan dari cahaya matahari, memberi kelembapan, mengembalikan sinar, menghindari rambut rosak dan pada masa yang sama ia membuatkan rambut lebih lebat dan sihat.


5.       SAFI SHAYLA Serum Rambut – 50ML (RM17.90)



Juga terdapat dalam dua variasi

Formulasi SAFI SHAYLA Serum Rambut mengandungi:

a)     Minyak organik Habbatus Sauda – Memberikan perlindungan UV, membekalkan nutrisi untuk rambut yang mengandungi anti-bakteria

b)    Minyak Moroccan Argan Organik – Kaya dengan vitamin, mineral dan anti-oxida yang dapat membantu dalam hidrasi rambut. Dengan itu ia dapat menghasilkan rambut yang lebih lembut dan mengurangkan kerosakan rambut rapuh dengan meningkatkan keanjalan rambut. Pada masa yang sama ianya dapat memulihkan kilauan rambut.

c)      Minyak Zaitun Asli – Menyegarkan kembali rambut kering, kusam dan kerinting.

d)     Minyak Vitamin E – Mengekalkan rambut yang kuat dan sihat kerana minyak vitamin E mengandungi anti-oxida yang dapat meneutralkan radikal di rambut.


6.       SAFI SHAYLA Minyak Rambut – 100ML (RM11.90)



         SAFI SHAYLA Minyak Rambut difomulasikan dengan Habbatus Sauda organik dan juga Minyak Zaitun asli. SAFI SHAYLA Minyak Rambut mempunyai 3 variasi iaitu:-

a)    SAFI SHAYLA Anti-Kekeringan – Mengandungi Vitamin E, A & C yang dapat menjadikan kulit kepala lebih sihat dan melindunginya daripada sinaran  cahaya matahari.

b)    SAFI SHAYLA Kawalan Rambut Gugur – Mengandungi minyak argan yang membantu memberikan rambut kelihatan lebih bersinar dan mengurangkan rambut rapuh.

c)    SAFI SHAYLA Anti-Kelemumur – Mengandungi ajen anti-kelemumur dan mentol di mana ia berkesan dalam mengurangkan kelemumur, kegatalan kulit kepala dan kulit kepala yang berminyak. Berbeza daripada 2 minyak rambut yang disebutkan di atas, minyak rambut SAFI Shayla Anti_Kelemumur dipakai sebelum mencuci rambut. Urutkan secara perlahan-lahan minyak rambut di permukaan kulit kepala hingga ke hujung rambut. Biarkan selama 3 – 5 minit, kemudian basuh dan bilas bersama rangkaian produk syampu SAFI SHAYLA.

Rangkaian penjagaan rambut SAFI SHAYLA melengkapi antara satu sama lain dan ia dapat membuahkan hasil yang baik bagi golongan wanita bertudung atau pun tidak.  SAFI SHAYLA ini sangatlah bersesuaian bagi semua golongan wanita daripada wanita bekerjaya sebagai pemain drum, pemain papan luncur, pengajar zumba ataupun penunggang jet-ski kerana SAFI SHAYLA mengurangkan kegatalan dan masalah kulit kepala berminyak sambil meninggalkan kesan haruman sepanjang hari.

Rangkaian produk SAFI SHAYLA adalah dalam lingkungan harga mampu milik dan memiliki sijil halal. SAFI SHAYLA boleh didapati di pasaraya besar, pasar raya dan juga di laman web dalam talian. Untuk keterangan lanjut mengenai produk SAFI, sila log masuk ke laman sesawang Facebook SAFI, www.facebook.com/SAFIMY , laman sesawang Instagram di SAFI@safimalaysia dan Chanel SAFI di Youtube iaitu www.youtube.com/safimalaysia

Sunday, March 18, 2018

Tips Muka bersih tanpa jerawat : Double cleansing!

March 18, 2018
Assalamualaikum
Salam sejahtera buat semua pembaca :)

Apa khabar hati hari ni?
harap terus sihat dan ceria :)

Untuk pos kali ni, aku nak cerita tentang rutin terbaru yang aku amalkan, iaitu double cleansing. Dah dekat sebulan jugak aku amalkan dan nampaknya perubahan pada kulit wajah agak positif dan memberansangkan, so why not tak share dekat blog ni kan, benda baik patut dikongsi :)

Double Cleansing ? Ape tu ?

Masa mula-mula dengar pun dah tertanya-tanya apebenda lah ni. Dengar bunyi macam kene cuci muka dua kali ke. Tapi kenapa kena cuci sampai dua kali? sekali tak cukup ke, Macam membazir je?

Ni lah yang berlegar-legar di fikiran aku masa mula-mula dengar terms ni. Gali punya gali , baca artikel semua baru faham yang double cleansing ni merupakan teknik paling utama yang diamalkan oleh wanita-wanita korea untuk penjagaan wajah. Sebabnya, bila mencuci muka dengan pencuci biasa sahaja, masih belum tentu lagi kotoran atau minyak di muka akan hilang sepenuhnya, lagi-lagi bagi mereka yang gemar menggunakan makeup. Jadi dengan penggunaan double cleansing, segala minyak, sebum dan kotoran dimuka dapat dicuci di tahap optimum.

Kotoran di wajah kita ade 2 jenis, iaitu minyak dan air. Kotoran minyak seperti sunscreen, sebum tu lebih efektif dengan menggunakan minyak. Pernah dengar kan yang minyak dan air tak boleh bergabung? Jadi sekiranya kita membersihkan wajah yang berminyak menggunakan pencuci water based semata-mata, walaupun kita rasa dah bersih, tapi sebenarnya tak. sebab tulah jerawat segala tumbuh balik dekat muka.


Step by Step double cleansing

STEP 1 : Gunakan pencuci oil-based

Biasanya dekat packaging dia akan terus tulis oil cleanser dan kebanyakannya sesuai untuk semua jenis kulit. Dekat Watsons dan Guardian pun banyak, korang boleh cari ikut brand yang digemari. Cara guna dia senang je, tapi berbeza sedikit dengan pencuci biasa. 

cleansing Oil - pic dari google

Sebelum guna. pastikan muka dan tapak tangan kering.

1) Pump/tuangkan pada tapak tangan
2) Gosok tapak tangan sampai rasa macam panas-panas sikit
3) Sapu di seluruh muka, urut-urut sikit
4) Titiskan air pada wajah yang ada cleansing oil tu, urut-urut muka sampai oil tadi jadi warna putih
5) Bilas dengan air

STEP 2 : Gunakan pencuci water based atau pencuci muka harian 

Lepas cuci muka dengan cleansing oil, teruskan pulak cuci muka dengan pencuci muka biasa yang korang guna, cuci muka macam biasa je. Bia dah siap, korang boleh belek-belek muka depan cermin dan rasailah perbezaannya. haha!

Untuk aku, aku gunakan cleanser macam di bawah ni, serius sangat best pada muka tau.

My double cleansing routine:
Step 1 : Nutox Cleansing Oil
Step 2 : Gel Pembersih Wajah SRG Beetox



Kena pakai hari-hari ke?

Untuk double cleansing ni aku akan guna sehari sekali je, biasanya lepas balik dari kerja. Kalau hari cuti kalau tak keluar rumah just pakai cleanser beetox tu je sebelum mandi. Sebabnya pergi kerja aku akan apply segala serum, essence, moisturiser dan sunblock tu dengan mekap sikit-sikit. Jadi bila balik rumah tu memang nak muka betul-betul bersih baru rasa selesa. 

Kalau hari cuti dan ade dekat rumah je aku selesa tak pakai apa-apa skincare dekat muka, just pakai bedak baby je, jadi takde keperluan pulak untuk buat double cleansing.

Untuk dapatkan kulit muka yang bersih kita memang perlu melabur sedikit. Tapi bukan mahal pun buat double cleansing ni. Harga cleansing oil ni pun dalam range RM30-RM60 je sebotol yang mampu bertahan berbulan-bulan. Nutox tu pun aku beli dalam RM32 je haritu dekat Guardian. Jadi aku rasa tak rugi pun.

Bila muka bersih, mekap pun senang nak pakai dan lebih tahan lama dekat muka. Jerawat pun segan nak ada tau. Jadi, jom amalkan dan sama-sama kita nikmati kebaikannya  :) 

Wednesday, September 13, 2017

Sakitnya scaling gigi!

September 13, 2017
Assalamualaikum
Salam Sejahtera buat semua (:

Alhamdulillah, dah selesai scaling gigi tadi.

Untuk pengetahuan semua, aku ada gigi berlubang yang perlu ditampal. Haritu masa proses nak tampal gigi, gusi yg dekat gigi tu tak berhenti berdarah so doktor cakap tampalan nanti tak cantik. Lepas siap tampal, doktor cadangkan untuk aku buat scaling gigi, katanya sebab gusi aku bengkak-bengkak sebab tu senang berdarah. 

Last scaling gigi masa 2014. hahaha lama kan? Aku ni adalah sejenis yang penakut nak jumpa doktor gigi. Tapi ade ke manusia yang suka jumpa doktor gigi? Ada ke? kalau ade tu macam tak normal je. haha!

image:google

So pagi tadi selepas bermuhasabah diri sendiri, aku pun pergi la Klinik gigi puspanitapuri kat Presint 10 untuk buat scaling. Untuk pengetahuan semua, Klinik gigi kat pusnitapuri ni hanya khas untuk kaum wanita sahaja. Lelaki tak boleh tau. Klinik ni best sebab tak ramai orang macam klinik kerajaan lain. Masa aku datang tadi pun takde orang, aku sorang je patient yang ada. Lagi satu yang bestnya, free je untuk penjawat awam tau. Kalau swasta paling murah pun dalam RM60-RM80 untuk kos scaling gigi ni.

ok, jom sambung cerita.

Masuk-masuk je bilik doktor rasa macam nak patah balik pergi kat kereta. Tak sanggup rasanya nak hadap. Tapi entah macam mana tetiba berani pulak, so kita redah je la. Masa doktor cuci gigi tu okey je, lembut je takde kasar-kasar pun, tapi SAKIT! Scaling gigi memang sakit kan? dulu masa scaling gigi pun sakit sama jugak mcm ni. Doktor cakap sebab gusi aku tak berapa sihat, bengkak-bengkak banyak. Karang gigi tak banyak mana cuma bengkak tu yang banyak. Sebab tu sakit kot, sebab bila gusi dah bengkak mesti sensitif area tu. 

After seminggu buat scaling, baru boleh tampal gigi tu. Doktor cakap nanti kumur je dengan air garam biar bengkak-bengkak di gusi tu hilang. Sakit dekat gusi masih terasa berdenyut-denyut lagi ni tapi dah reda sikit. Harap-harap bengkak ni cepat hilang dan semoga gusi aku kembali sihat. 

Tak sabar nak tampal semua gigi berlubang ni dan nak buat whitening nanti kalau ade rezeki. Nanti boleh senyum tunjuk gigi je. haha!

sehingga berjumpa lagi di next entri.


Monday, August 28, 2017

Jeju Lotus Flower Face Mask ♥

August 28, 2017
Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua pembaca (:

Siapa suka pakai Face Mask angkat tangan. yeay kita geng !

Sebenarnya aku baru start berjinak-jinak pakai face mask start dari 3 minggu yang lepas. Sebabnya dah nak start balik jaga kecantikan ( * chewah!. hahaha). Sebabnya umur pun dah nak masuk angka 30 dah 2 tahun lagi, so tak salah rasanya nak manjakan diri ni sikit-sikit. Suami pun takde cakap apa bila tau isteri dia ni sekarang dah ade hobi baru iaitu kumpul mask. hehee 

Mask yang aku pakai dua minggu lepas tak sempat nak review. Takpelah, kita start review dengan yang minggu ni punya dulu. Kalau ade masa maybe boleh buat satu entri lain nanti. Harap-harap masih rajin nak menaip (:

Jom kita mulakan review ni:

Tadaaa. ni lah dia rupa pakaging Face Mask ni. cantik kan? Warna pink putih, my always favourite!

Jeju Lotus Flower Face Mask by Guardian

Sebelum pakai tu, kita buat la research sikit. Mesti ramai yang ingat bunga Lotus ni ialah teratai, tapi dari pembacaan dan hasil yang aku dapat di internet, sebenanrnya Lotus Flower ni adalah bunga seroja dan bukan bunga teratai. Apa beza dia? Meh tengok gambar ni.

Lotus (Seroja) pic dari google
Tidak terapung di atas air.
Tumbuh dengan tangkai yang panjang menjulang ke atas permukaan air.

Water Lily (Teratai) pic dari google
Ia terapung dan mekar di atas permukaan air

Yeaaa.dah dapat satu lagi ilmu baru hari ini. Alhamdulillah. Okay, jom kita tengok pulak apa keistimewaan bunga Lotus ni untuk kecantikan :

 Melembabkan
 Anti- Oksidan
 Melambatkan penuaan wajah
Ok, kita belek belakang pakaging di pulak, ade state ingredient dan cara pemakaian.
Ni ingredient dia. eh nampak ke?
Manufactured di Hong Kong

Ni la rupa bentuk mask tu.
Sepatutnya mask ni boleh pakai paling lama 20 minit je sebab kalau pakai lebih nanti kulit kering, Tapi masa pakai Mask ni aku terlena sekejap, jadi dekat 30 minit pakai baru tersedar dan terus cabut. Tapi nasib baik kulit tak kering. yeayy! Alhamdulillah, Kesan dari pemakaian mask tu, muka aku jadi lebih lembab dan glowing glowing berseri-seri lain macam sikit..Best sangat mask ni, tak tipu tau (:

Dekat packaging dia sarankan pakai mask ni 2-3 kali seminggu, tapi bagi aku cukup lah sekali seminggu. Sebab bukan rajin sangat plus takde masa pun nak pakai. Hihihi.. 

ok, nanti ada masa aku edit balik post ni. Sehingga berjumpa lagi ^___^

Thursday, August 3, 2017

WATSONS BUY 1 FREE 1

August 03, 2017
Assalamualaikum wbt
Salam sejahtera buat semua pembaca (:

Watsons tengah sale sekarang ni. Sampai 4 september 2017 rasanya. Salah satunya ialah yang buy 1 free 1 tu. Bila aku belek-belek katalog online, tengok ehhh banyak jugak pilihan yang ada, so apa lagi tarik tangan husband teman pergi watson beli apa yang patut. Jimat sangat!

Ni antara barang yang aku beli.




Lip Ice Sheer color-1 Set
Aku memang guna yang ni kalau kat office. kalau malas nak mekap or pakai lipstick, yg ni je aku calit. Ikut warna darah, best jugak lah.



Maybelline White Super Fresh CC Cream-1 Set
Ni sesaje nak beli. Tak pernah pakai pun CCcream mana-mana jenis. Tapi bila dah beli, memang sangat tak menyesal la sebab memang best sangat, tekstur ringan dan boleh buat alas bedak.


ORITA Shower Gel-3 set
Yang ni paling best. Ada 3 jenis. Susu Kambing, Rose dengan Green Tea. Ni aku beli 3 jenis sekali. Boleh guna untuk 6 bulan kami laki bini.haha!

Pantiliner KOTEX - 1 set

KOTEX Overnight Wing - 1 set


Watsons Gel Body Scrub- 2 set
yang ni pun best, so aku beli 2 set. dapatlah 4 haruman yang berbeza

Dengan promosi Buy 1 Free 1 ni, aku dapat jimatkan RM124.85. banyak kan? So korang tunggu apa lagi, pergi cepat sebelum kehabisan stok. Atau lagi senang korang beli online je dekat website dia. Beli online dapat free gift tau! Klik SINI

ok, jumpa lagi entry akan datang.

Assalamualaikum




Tuesday, July 11, 2017

KISAH MAKEUP REMOVER

July 11, 2017
Assalamualaikum
Salam Sejahtera

Yeayy!!  Akhirnya update pun blog. 

2017 ni baru satu entri rupanya. Maaflah, idea banyak dalam kepala tapi entah kenapa belum mahu terus menulis dan meluahkan kat sini. InsyaAllah nanti akan kerap menaip. Alahai...bukan ade sesiapa pun baca blog ni kan? hehe

Balik kerja ni sebenarnya nak ajak husband pergi drugstore jap, nak cari makeup remover. Sebab yang beli haritu dah habis dah. Yang aku cari ialah yang jenis wipes tu, senang nak bawa kat mana-mana dan bagi aku lebih berkesan menanggalkan mekap di wajah. chewahhh.

Aku bukan la mekap sangat pun. Kalau rajin je nak la jugak bersolek sikit. Terutama bahagian mata, eyeliner dengan mascara tu kene betul betul bersihkan sebab kalau tak bersih tak sah solat kita nanti kan. Sebelum cuci muka pun kene sental dulu dengan mekap remover bagi betul-betul bersih gitu. Yang aku guna sekarang ni jenama Simple,nah sebijik macam gambar kat bawah ni : 


So far pakai yang ni memang memuaskan hati aku. memang betul-betul bersih kat area mata tu. Nak bawak travel lg senang, letak je kat dalam handbeg tu. Kalau tak bawak susah jugak, lagi-lagi kalau travel nak solat kene tenyeh betul-betul. Tu yang husband selalu tunggu lama sikit tu. yela,lepas solat kene touch up balik.Hihi..

Tapi yang paling best pernah aku guna ialah wipes dari Biore. wipes dia sangat lembut di wajah, bau pun sedap je. Tak kebas pun muka bila sental sental mekap tu. so kalau nak try boleh cuba yang ni sebab dia sangat-sangat okey. Aku beli yg travel pack, kecik je pack dia. Sebab kerja aku kan banyak handle bengkel dan kursus, so boleh bawak bila pergi bengkel or kursus nanti. 

Ni gambar dia: 


Okey, selain jenis wet tissue ni, aku ade beli lagi satu.jenis yang air tu. Ni kiranya terpengaruh dengan iklan TV la ni. Kononnya dap dap dap je dah boleh hilang mekap. Tapi aku tak berapa suka la yg ni, sebab leceh ,plus kene sediakan facial tissue yg petak tu kan. Yang ni ade kat rumah, memang letak kat rumah je. Tapi area mata tu susah nak bersih. so memang aku prefer yang jenis wipes tu je.

Ni yg aku beli haritu, Garnier Micellar Cleansing Water: 

Tapi so far kedua-dua jenis ni okey la, tujuan untuk buang mekap je kan? Lagipun boleh dapat di mana-mana drugstore kat Malaysia ni tau. Untuk keterangan lanjut korang boleh layari website di bawah ni, klik je: 


Sampai kita berjumpa lagi pada entri yang akan datang. 

Friday, June 12, 2015

Kisah Safi Rania Gold

June 12, 2015
Assalamualaikum..

Nih nak cerita kisah semalam.

Dialog 1:

"Puan, kulit muka puan bersih ye, pakai ape?"

'saya pakai Safi Rania Gold la kak. Hadiah hantaran harituh.'


Dialog 2:

"Puan, kulit puan cantik la, yela sebab bila berisi dia mengembang nampak cantik pulak"

' Mekaseh kak, mmng sy cantik hari- hari kan. hihi'


Hahaaaaaaaa. yang no 2 tu tak taulah pujian ke perlian nih. Tapi aku anggap je tu pujian. Dorang kata bila aku berisi ni kulit makin cantik, berseri-seri, sampai ramai orang tersilap ingat aku pregnant. Kalau nak kata produk memang pakai Safi Rania Gold je pun. Pakai Gel Pencuci muka, Losyen minuman, serum, krim pelembab siang dan malam dan jugak krim kecantikan. Memang dari diploma pakai produk Safi je pun, sebab dipengaruhi oleh Nadia, roomate dulu. Sebab kulit dia bersih and smooth je. Nadia pun sekarang tengah mengira hari nak bersalin je tuh. Rindu kan zaman dulu-dulu, sebab ape yang kau buat cuma study, tido, gossip, dating dan lepak-lepak. Huh.

Nah, kalau nak kulit macm aku pakai la Sari Rania Gold. kuikui


image : dari google 



Sesaje post perasan lelebih kat sini. Nak perasan kat tempat lain x boleh, hihi Ok, sekian. 

bye