Selamat Hari Raya Aidil Adha 2018

Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)


Hai semua! Macam mana Raya haji tahun ni? 
Semoga semuanya gembira walaupun di mana sahaja korang berada.



SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA!

Aku dekat kampung sekarang ni, merayakan Aidil Adha bersama-sama keluarga. Tapi raya ni rasa kurang meriah sikit sebab suami kena kerja dan ibu dan ayah nun jauh di Mekah sana sedang menunaikan rukun islam yang ke-5. Semoga ayah dan ibu dapat menunaikan ibadah haji dengan sempurna, kami menanti kepulangan ayah dan ibu ke tanah air. Tak lama je lagi nak balik dah. hihi..

KALI PERTAMA BUAT KUAH KACANG
Raya tahun ni first time aku buat kuah kacang. Ambil resepi dari google dan compare dengan resepi dari google. haha okey lah, tak sesedap ibu buat tapi still ade rasa kuah kacang tu. Okay lah, yang makan pun kata sedap. Tapi tak mahu la reveal resepi kat sini, sebab aku pun tiru resepi orang je kan. Tapi puas hati jugak rasa bila dapat masak sendiri ni. Nanti lain kali boleh buat lagi. InsyaAllah.

KALI PERTAMA BERAYA TANPA AYAH DAN IBU
Rutin raya macam biasa, pagi-pagi dah ke surau untuk sembahyang sunat Aidil Adha dan lepastu balik rumah makan makan dan makan. Haha, bila ibu ayah tak beraya sekali ni kadang dah jadi blur pulak nak buat apa time raya ni. Haha.. maklumlah kali pertama juga beraya di kampung tanpa ibu dan ayah kan, so semuanya serba tak kena je. Aish rindu pulak..

Petang raya tu, aku dan adik-adik pergi jalan jalan jap. Girls Day Out katanya. Yelah, kadang bila balik tu jarang sangat dapat spent time bertiga. So kira macam bonding session jugak lah tadi :D

So apa  cerita hari raya haji korang tahun ni? kalau ade entri boleh la share, nanti aku dtg jengah (: 



5 comments:

  1. Salam aidiladha qin. Semoga ayah dan ibu qin beroleh haji yang mabrur.

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Raya Korban kak Asyiqin!!! :D rasa2 macam dah lama Hana tak menyampuk kat sini kan? Hehehh >_<

    ReplyDelete