Friday, June 28, 2019

Life Update as at 28 June 2019

Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Hai semua.
Rindu tak?
Lama sangat dah tinggalkan blog ni. Nasib baik masih belum bersawang lagi. hehe



Life Updated
Dah lama tak buat entri macam ni. Dah lama tak bercerita pasal diri sendiri.

Personal Life
Aku dan husband masih berdua, masih berusaha menuggu cahaya mata yang kami impikan. Namun alhamdulillah, walaupun masih berdua tapi kami bahagia. Masih boleh berdua kemana sahaja. Perasaan masih sama seperti masa bercinta dulu dan semakin berbunga. Syukur Ya Allah.

Rumah sendiri
Alhamdulillah, aku dah berjaya membeli rumah pertama atas nama sendiri. Rumah yang khas untuk penjawat awam. Rumah apartment sahaja sebab itu yang aku mampu. Ukur baju di badan sendiri orang kata. Walaupun loan government yang aku mohon tu layak untuk aku beli rumah landed, tapi komitment bulanan akan tinggi. Jadi biarlah. Biarkan yang biasa-biasa sahaja.

Kereta sendiri
Ini perancangan untuk tahun hadapan. Tahun depan baru kita update ye. hehe :p

Running Event
Tahun ni aktifkan diri dengan Fun Run. Banyak dah event yang aku join dan register. Ada yang masih belum update lagi. Nanti aku update ye. Slow slow.

Career Life
Dah nak masuk 5 tahun sebagai seorang penjawat awam. Kerja di pejabat, Waktu Kerja Office hour dan kadang kala outstation satu Malaysia. Memang kerja ini yang aku impikan sejak zaman universiti dulu. Kerja yang tak glamour tapi sekurangnya masih ada life untuk keluarga dan diri sendiri. Hidup bukan untuk kerja je kan? Kerja glamour dan banyak duit tapi kalau xde life, x sempurna rasanya.

Rasanya ini je kot. Ada masa aku update lagi. Take care semua. Jumpalagi di next entri (: 




5 comments:

  1. semoga dipermudahkan semuanya and dimurahkan rezeki. in shaa Allah. aamiin

    ReplyDelete
  2. Jangan stress tentang anak ye. enjoy je. Seronok baca entri macam ni..teruskan berkongsi

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum..
    Salam ukwah dari saya untuk anda..

    Jom follow blog https://www.iyaseo.id/

    Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
    Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
    Komen yang baik2 sahaja ye..
    Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..

    Terima kasih sekali lagi..ya

    ReplyDelete
  4. terbaik sis.. teruskan berblogging ye

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah. Bersyukurlah dgn apa yg ada. Moga cpt2 dpt baby tau....

    ReplyDelete


Post Pilihan

randomposts

Instagram

Followers