Unboxing Zucca Blouse yang Labuh, cantik dan selesa!

Zucca Blouse - Labuh, cantik dan selesa ! 




Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Bila meningkat usia, berat badan pun makin meningkat naik. Bila entah nak start diet dan exercise ni aku pun tak tahulah. Baju pun susah sangat nak cari sekarang ni. Yelah, dulu pakai saiz L je, sekarang dah XXL. Haru biru jadinya. Mujur jugak terjumpa satu website yang ada menjual baju-baju plus size macam aku ni dengan harga yang berpatutan. Nama kedai online tu Zucca. For sure ramai yang dah pernah dengar kan? Tempoh hari aku dah selesai order 3 pasang blouse untuk pakaian kasual. Cepat betul sampainya sebab mereka buat penghantaran pada setiap hari. Selain itu, Zucca jugak menawarkan Kos Penghantaran percuma untuk pembelian RM100 ke atas! 

Benda bagus memang patut dikongsi kan? So lets check it out!

UNBOXING BLOUSE DARI ZUCCA 


Yeay! Parcel dah sampai. Cepat betul. Penghantaran menggunakan Pos Laju. Poslaju memang merupakan kurier servis pilihan aku sejak dari dulu lagi, sebab tak pernah salah hantar, tak macam kurier lain yang asik suruh kita pergi collect je.huhu


Tadaaaaa! 3 Blouse pilihan iols dah sampai pun!

Wah, bukan blouse yang diorder je dapat, tapi Zucca Butik bagi free gift eye dan Face Mask tau! Thank you so much! Nah, 3 blouse yang aku order dari Zucca. Coklat, soft pink dan Maroon. Tak sabar nak try! 


BLOUSE PERTAMA - KOD V213 (BROWN)


• RM39 • Free size muat 2XL • Dada max 48 INCH'' • Bahu 18 INCH''• Hips max56 INCH''• Labuh 31 INCH''   Material : Kain Moss crepe

Blouse yang pertama ni aku ambil yang jenis berkolar. Walaupun pakai tudung dan tak nampak pun kolar ni, tapi aku selesa, sebab kain dia jenis yang tak panas tau. So takdelah nak berpeluh-peluh berbanding pakai baju biasa yang berkolar.


 Tangan jenis bergetah dekat pergelangan tu, Jadi mudah nak selak baju ke atas masa ambil wuduk.

Butang pada blouse yang pertama ni dijahit dengan kuat dan tak mudah tanggal. Baju ni pun senang sangat gosoknya, menjimatkan masa kita.

Dan tadaaaaa! bila dipakai maca ni lah rupanya.. labuh melepasi punggung serta tak ketat. Sejuk je mata suami memandang bila pakai macam ni kan. Ahaha!


BLOUSE KEDUA - KOD Y029 (PINK)


 • RM39 • Free size muat 2XL • Dada max 48 INCH'' • Bahu 18 INCH'' • Hips max56 INCH'' • Labuh 31 INCH''  • Material : Kain Moss crepe


Blouse kedua yang aku order warnanya soft pink. Pastel-pastel gitu. Sebenarnya blouse ni aku belikan untuk adik, tapi aku rasmikan dan try dulu sebab nak rasa jugak macam mana rupanya pakai color pastel macam ni. hehe. Baju ni macam 2 pieces tau, sebab ada ombak-ombak renda dekat belah bawah tu. Tapi sebenarnya baju ni bercantum. 


Ni bahagian leher baju, Ni sesuai untuk orang yang tak suka leher berkolar. Di belah belakang leher tu ada zip. senang untuk pakai dan buka blouse ni.

 Di bahagian pergelangan tangan juga ada zip, jadi mudah sekiranya korang nak ambil wuduk nanti, unzip je dan lipat ke atas.

Ini lah jadinya bila dah terletak di badan. hehe. Cantik jugak rupanya kaler pastel macam ni, cuma lagi sesuai kalau yang remaja-remaja pakai. hehe sebab tu nak bagi dekat adik..


BLOUSE KETIGA - KOD Y202 (MAROON)


• RM39 • Free size muat 2XL • Dada max 46/48 INCH'' • Bahu 18 INCH'' • Hips max48 INCH'' • Labuh 31 INCH''  • Material : Kain Moss crepe

Leher baju ni sama macam blouse yag no 2 tadi. Tak berkolar, jadi sesuai untuk korang yang tak sukakan baju berkolar.

Ni details pada tangan dan juga renda pada tengah baju. Nampak klasik tapi ekslusif. Sesuai juga untu dipakai ke pejabat mahupun bersiar-siar di luar.


Corak sulaman pada pergelangan tangan. Nampak klasik kan, teringat masa zaman kecik-kecik memang banyak sulaman macam ni dekat fabrik seperti telekung dan alas meja.

Baju ni labuh dan sangat selesa untuk bergerak. Tak payah nak pakai korset dah untuk menyembunyikan apa yang patut. haha!


DEKAT MANA NAK BELI BLOUSE BEST NI? 

So, untuk korang yang berminat  untuk tengok blouse-blouse yang ada,  boleh singgah di  kedai online mereka. Banyak sangat pilihan, jangan rambang mata sudahlah. Boleh klik salah satu pilihan link di bawah ni tau!



1.  Website : https://zucca.com.my/

/


2. Facebook  : https://www.facebook.com/zucca.my/



3. Instagram : https://www.instagram.com/zucca.butik/



4. Shopee : https://shopee.com.my/zucca.butik


Sampai kita bertemu lagi pada next entri . Much love! Bye.. 

4 comments:

Powered by Blogger.