Wednesday, September 25, 2019

Dah jadi Bokitta Lover?

Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Semua orang mesti ada jenis tudung kegemaran kan? Macam aku dulu masa single dan kurus suka sangat pakai bawal kangaroo. Bila dah kahwin, rajin pakai shawl pula. Sekarang ni dah upgrade sikit pergi ke instant dan Instant pilihan semestinya Bokitta! hehe..

google pic

Mula-mula saje nak try Bokitta sebab nak pakai masa hari Raya Aidilfitri haritu. Sekali bila dah sarung kat kepala, rasa jatuh cinta terus sebab material dan keselesaan dia. Lagi pula kita tak payah pin dekat dagu. so dagu takdelah rasa gatal-gatal semua tu.

Bokitta ade 4 saiz. Voila, Voila Maxi, Chic dan Chic Maxi. Aku selesa pakai yang paling labuh iaitu Chic Maxi, sebab menutup dada dan nampak sopan sebab badan aku berisi kan. Konsep bokitta ni pinless hijab, means tak payah pakai pin. Tapi disebabkan Chic Maxi agak labuh, so aku prefer pin di kiri dan kanan bahu. 

Meh nak tunjuk koleksi Bokitta yang aku beli setakat ni. hehe


Ni pun sebenarnya tengah tunggu Abang poslaju hantarkan Bokitta yang aku baru beli kelmarin. Haha. kebanyakannya memang beli online je daripada butik. Butik bukan jauh sangat dari rumah tapi sebab malas nak rambang mata bila pergi sana, so order online je. Selamat duit. haha. Bayagkan lah kalau sehelai je dah RM139.. fuh. menangis kalau beli banyak. Ni pun dah banyak rasanya ni, 8 helai dalam masa 4 bulan. haha

Kalau korang, korang suka tudung apa? 
jom lah share.


Sampai jumpa lagi next entri nanti (:  

5 comments:

  1. Kak feni pernah cuba bokkita tapi tak sesuai dengan muka yang bulat dan tembam ni. Btw cantik semua bokkita awak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, saya pun baru tahun ni try, terus jatuh cinta

      Delete
  2. nak komen pasal tudung tak reti.. follow jer la sini.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Masih peminat bawal. Sebab tu je yang pandai pakai. Huhuhu

    ReplyDelete


Post Pilihan

randomposts

Instagram

Followers