Sunday, September 15, 2019

Wany Hasrita & Dato' Jamal Abdillah - Belenggu Rindu

Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)


Pertama kali dengar lagu ni dah fall in love.

Bila dengar banyak kali baru faham yang actually lagu ni berkisar tentang seorang ayah yang beri nasihat kepada anak gadisnya dalam percintaan/perkahwinan. It is a very nice song. Yang single dan belum kahwin tu better dengar lagu ni.

Aku suka dengan lirik ni 'Sia-sia jika diturutkan hatimu'.. teringat ibu dan ayah. Ibu selalu bagi nasihat, ayah pun selalu juga kirimkan whatapps nasihat, kadang-kadang ayah sampaikan pada ibu, dan ibu sampaikan pada kami. Allah, kakak rindu..

Jom dengar lagu sambil baca lirik dia

Wany Hasrita & Dato' Jamal Abdillah
Lagu & Lirik: Hael Husaini & Ezra Kong
©2019 FMC Music Sdn Bhd

Kalau benar bagai dikata
Aku rela serahkan semua
Ingin ku dimanja hidup serba mewah

Bukan benar bagai dikata
Godaan manisan pujangga
Dah kita dicipta bukan untuk bermegah

Saat di hanyut asmara
Asmara riang membara
Di jiwa

Sia-sia jika diturutkan hatimu
Yang terleka dibuai kata-kata palsu

Sia-sia jika tak dicuba dahulu
Kerna hatiku di belenggu rindu

Pasrah pasrah pasrah
Bila diperdaya dan terasa
Pedihnya bila
(Hatiku di belenggu rindu)

Kalau benar bagai dikata
Maka sudah dia berpunya
Sungguh tak ku duga begini akhirnya

Saat dihanyut asmara
Asmara riang membara
Di jiwa

Sia-sia jika diturutkan hatimu
Yang terleka dibuai kata-kata palsu

Sia-sia jika tak dicuba dahulu
Kerna hatiku dibelenggu rindu

Hati yang luka raga binasa

Jaga ku sampai sedar semula
Hati yang baik benangkan ia
Tenunkan jiwa dan raga
(Harus bersulamkan cinta)

Sia-sia jika diturutkan hatimu
Yang terleka dibuai kata-kata palsu

Sia-sia jika tak dicuba dahulu
Kerna hatiku dibelenggu rindu

Pasrah pasrah pasrah
Bila diperdaya dan terasa
Pedihnya bila
(Hatiku dibelenggu rindu)

Pasrah pasrah pasrah
(Dihatiku)
(Hatiku di belenggu rindu)

2 comments:

  1. Tak dengar lagi lagu baru depa dua ni. Nak pi dengaq la . hee

    Ika datang singgah sini https://ikashoid.blogspot.com/2019/09/temporary-mini-library-2019.html

    ReplyDelete
  2. First time dengar. Memang tersentap tangkai jiwa. Adesss

    ReplyDelete


Post Pilihan

randomposts

Instagram

Followers