Monday, January 29, 2018

Demam teruk!



Assalamualaikum
Salam Sejahtera buat semua pembaca (:

Sebenarnya aku ni jarang sangat nak demam, tapi minggu lepas, aku dan suami sama-sama demam teruk. Asalnya suami yang demam dulu, sakit-sakit badan dan demam panas. agak teruk jugak sampai tak boleh buat kerja apa pun. Dekat tempat kerja pun dia sampai tak larat nak buat kerja. So esoknya bila husband cuti, memang fully rest je lah kat rumah. 

Aku pulak start demam esoknya. kebetulan lah pulak pagii tu ade UKJK PTD dekat INFRA, pagi tulah start selsema dan demam panas. Lagi-lagi buat aktiviti tu dalam dewan beraicond yang sejuk gila, memang badan tak berapa nak in dengan ujian-ujian haritu. Tapi alhamdulillah, aku try jugak buat sehabis baik. Alang-alang dah datang tu, buat jelah sampai boleh kan?

Image result for demam


Demam aku ni pulak macam-macam tau. Mula-mula selsema,lepastu demam panas yang sampai tahap sakit kepala tu. Sakit kepala bukan sakit kepala biasa tapi sampai rasa nak marah je orang kat opis yang bising-bising tu. Eh aku ni dah tau demam pun nak dtg opis jugak kan. last2 melepek je kat workdesk sampai waktu balik. Esoknya ambil EL sebab memang dah tak larat sangat. Lepas 2 hari demam panas dan sakit kepala beransur pulih, tapiiiiii tiba-tiba gusi pulak membengkak dengan jayanya dan sakit sangat, nak makan pun susah rasanya. huhu..

Mula-mula aku ingat kot-kot dah ada isi ke ni. Sebab kot-kot la laki bini demam ni penanda pregnant ke ape kan... Tapi rupanya tak. AF muncul dengan jayanya lepas je elok demam panas tu. belum rezeki kami lagi untuk bulan pertama Januari ni.Tapi memang dasyat la demam kali ni, memang kalau boleh dah taknak dah hadap demam macam ni..Semoga selepas ni kesihatan kami suami isteri di dalam keadaan yang baik sentiasa. Aminn..

..dan aku doakan juga semoga pembaca semua diberi kesihatan yang sejahtera selalu. InsyaAllah..

11 comments:

  1. Alahai.. Semoga diberi kesihatan yang baik ye awak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sis (:
      sy doakan sis juga semoga diberi kesihatan yg baik, InsyaAllah

      Delete
  2. kesiannya sampai laki bini demam serentak. Semoga cepat sembuh ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sis. Alhamdulillah, dah sembuh :)

      Delete
  3. Get well soon! ^^ btw Hana dah setahun tak demam... huhuh T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq Hana.. btw hana pun jaga kesihatan baik2 ya..

      Delete
  4. Get well soon sis. Semoga cepat cepat sihatt yea.

    ReplyDelete