Tuesday, January 16, 2018

MISI DIET 2018 : Nak dapatkan BMI Normal

Assalamualaikum
Salam sejahtera buat semua (:

Lamanya tak update blog ni. Seminggu lebih dah rupanya. Bila dah masuk tahun baru ni, kerja dekat office pun makin banyak so kadang-kadang balik rumah pun dah penat sangat jadi ade sedikit kekangan masa untuk menaip. InsyaAllah, slow-slow aku akan bahagikan masa nanti.

MISI DIET 2018 

Tahun 2018 ni aku berazam nak dapatkan BMI Normal. Kalau nak kira yang paling cukup-cukup makan normalnya, dalam lebih kurang 10kg lebih kena kurangkan dari badan ni. Mesti boleh punya. Kena kawal pemakanan dengan exercise selalu. I can do it!

Sekarang pun tengah diet dan exercise sebab nak pergi UKJK PTD minggu depan. kena kurang sikit KG lagi. InsyaAllah semuanya akan baik-baik je nanti. Doakan aku ye (:

Selain tu, kurangkan berat badan ni juga sebagai salah satu usaha untuk pregnant. Semoga ade rezeki zuriat kami tahun ni. InsyaAllah.. Amin.. 


Image result for misi diet
pic from google

16 comments:

  1. good luck sis ! cikyan pon kne diet gak ni.. dah gemukss..

    ReplyDelete
  2. Jangan skip ambil breakfast, minum air masak banyak banyak. Good luck tauu. Semoga berjaya dapat bmi yang stabil ^^

    ReplyDelete
  3. Good luck! I'm also trying to be healthier this year by exercising and controlling my food intake especially nasi. Couldn't live a day without eating nasi dan lauk lol.

    nurulrasya.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, semoga dipermudahkan urusan kita bersama :)

      Delete
  4. all the best sis! keep fit ye. jaga kesihatan. hehe. yang pasti jangan skip meal :)

    jemput singgah blog, ada entri tips hamil : susu kambing + kurma :)

    http://zaza96.blogspot.com/2018/01/tips-hamil-susu-kambing-dan-kurma.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah zaza, tq for the great advice. Really appreciate it.

      Delete
  5. InshaAllah (for the baby) hehe.

    ReplyDelete
  6. Alhamdullilah, setakat ni bmi cikla normal. but, u can do it too.. never give up... btw, awk ditag

    http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2018/01/segmen-blogwalking-by-miss-kepeng.html

    ReplyDelete