Skill penulisan yang kian malap

Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)

Selamat malam!

Sejak kebelakangan ni aku hanya dapat update entri waktu malam je, sebab siang dah terlalu sibuk dengan urusan kerja dekat office tu. Tp buat masa ni, aku masih lagi sempat blogwalking dan tinggalkan jejak dekat blog rakan-rakan blogger yang lain. Walaupun tak pernah lagi jumpa, tapi rasa seronok bila dapat berinteraksi macam ni, selain dapat menambahkan ilmu dari pembacaan dan menambahkan lagi skill penulisan. chewah..

gambar : weheart it

Sebut tentang skill penulisan ni, teringat zaman masa sekolah dulu-dulu, selalu jugak karangan dan essei kena puji dengan cikgu, menang dalam pertandingan reka puisi, masuk pertandingan pantun dan macam-macam lagi yang melibatkan BM dan penulisan.  

Tapi tu dulu... sekarang skill tu dah makin malap dan kelam. sedih pulak, tapi nilah hakikat yang aku perlu terima. Kalau ada mana-mana tempat yang buat kelas penulisan, memang rasa nak join je untuk asah balik skill yang dah berkarat ni. Sebab aku memang minat menulis pun sebenarnya. Eh, sekarang ni menulis ke menaip ea? haha (abaikan) 

InsyaAllah, semoga Allah permudahkan (: 

Sampai di sini sahaja hari ni, jumpa lagi di lain post :) 


18 comments:

  1. Maybe kena keep on blogging kot sbb terbalik kes kita, dulu bm ntah macam apa je..skrg macam dah senang nak menulis. Tapi yg pasal menulis waktu malam tu, saya sempat menulis time awal pagi je..time lain jaga anak..huwa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. awal pagi je kan masa terbaik update blog sebab anak2 tgh lena.. tulah, kin kena keep berblogging la macamni. dah berkarat ni. hehe

      Delete
  2. Samalah Hana favourite gila kalau bab2 mengarang ni hehe selalu memang tak nak kalah dengan member lain yg selalu dapat pujian hahah >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh.. mesti terer hana ni, bukan BM je kan, english pun top ni :)

      Delete
  3. menulis perlu masa yang sesuai baru keluar ayat-ayat dgn mudah dan boleh cepat keluar entry..tapi kalau mood kelaut tapi idea banyak mmg tak dapat la nk ketuk keyboard..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha betul sis, kita kena istiqomah. chaiyok!

      Delete
  4. Saya punya skill pun tengah malap jugak ni.. Sigh

    ReplyDelete
  5. owh ramai juga menghadapi masalah sama ye. terutama yang lama tak menulis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. kena keep menulis baru idea tak putus :)

      Delete
  6. sama lah dengan akak, mood selalu malas nak menaip... selamat berkenalan

    ReplyDelete
  7. Malap sebab terlalu bz. Otak nak rest.

    ReplyDelete
  8. kena tiap hari post entri.Baru boleh improve skill. eheheh.. moga istiqomah dalam penulisan digital ini

    ReplyDelete
  9. masa sekolah dulu subjek yang sederhana bagi saya BM.

    alhamdulillah bila dah besar..jadi blogger.

    Fulltime lagi tu

    ReplyDelete