Saturday, April 14, 2018

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

Assalamualaikum 
Salam Sejahtera buat semua :)


Selamat tengah malam.

Tak lama je lagi kita akan menyambut kedatangan bulan yang penuh mulia, iaitu bulan Ramadhan. Semoga segala persediaan dan amalan kita di diterima Allah swt. InsyaAllah

Harini aku nak share sesuatu yang best masa bulan Ramadhan nanti . Yang ni khas untuk korang yang tinggal di putrajaya dan sekitarnya.

Apa dia? Lets check it out!





Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018

"Bersempena dengan ketibaan Ramadan yang saban tahun dinantikan oleh seluruh umat Islam khususnya, bakal berlangsung JUALAN BARANGAN RAYA FESTIVAL RAMADAN PUTRAJAYA 2018 bermula 17 Mei 2018 (1 Ramadan 1439) selama sebulan bertempat di Dataran Putrajaya, Presint 3. Dengan objektif untuk menyatukan ukhuwah rakyat Malaysia yang berbilang agama dan budaya, penganjuran festival ini juga membuka peluang perniagaan kepada usahawan muda yang pada hari ini seakan menjadi satu senario menarik setiap kali tibanya Ramadan.

Festival Ramadan Putrajaya 2018 disasarkan untuk mereka yang berada di kawasan seperti Bangi, Kajang serta kejiranan yang berhampiran bagi memudahkan mereka merancang masa untuk persiapan raya sepanjang Ramadan. Di samping itu, festival tersebut turut menawarkan pelbagai aktiviti menarik sepanjang Ramadan untuk para pengunjung.

Cabutan bertuah dan Persembahan Artis Popular

Selain itu, turut disediakan hadiah utama yang berupa sebuah kereta ataupun motosikal untuk cabutan bertuah, persembahan ‘busking’ para artis popular masa kini, penampilan artis-artis istimewa yang akan diumumkan dari masa ke masa serta akan diserikan lagi dengan gerai para selebriti terkenal seperti Ella, Hanez Suraya, Kaka Azraff, Ekin, Leez Rosli, Sofi Jikan, Haiza, Saiful Apek, Siti Sarah, Shuib dan ramai lagi. Program ini menggabungkan seramai 30 selebriti terkenal tanahair.



Program kerohanian dan Iftar bersama Anak yatim
  
Malah, turut diberikan perhatian khusus dalam penganjuran festival ini adalah program kerohanian. Tazkirah Ramadan bersama selebriti pilihan dan ceramah agama dari penceramah jemputan bakal menghiasi kalendar sepanjang bulan tersebut. Sebelah petang pula, program bubur lambuk akan memeriahkan lagi festival tersebut. Hujung minggu pula, direncanakan majlis iftar bersama anak-anak yatim yang terpilih.


Tumpuan juga akan diberikan kepada barisan gerai daripada pelbagai jenama terkenal dari kalangan hijabista dan lain-lain. Penjualan di gerai akan merangkumi tawaran pakaian muslimin  dan muslimah terkini, alat solek, perhiasan rumah serta kuih raya untuk persediaan Syawal kelak. 


Pastinya Festival Ramadan Putrajaya 2018 akan memudahkan persiapan keluarga mahupun individu kerana di sinilah bakal tertumpunya pelbagai aktiviti menarik dari segi intelektual dan kerohanian, penawaran jenama terkenal yang mampu milik dan juga ruang untuk beramah mesra dengan personaliti popular tanahair. 


Maklumat lanjut dan informasi terkini : 

Unit Publisiti Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajya 2018
(TEL:  Izainil: 017-3031 953/ Ashraf 017-8892909) "

12 comments:

  1. Thank you for sharing kak!! ^^ hashtag excited for ramadan!! hehe :D

    ReplyDelete
  2. Jom pakat serbu, bagus jugak shopping awal² ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom! shoping awal banyak pilihan lagi. hehe

      Delete
  3. sebulan lagi nak puasa. 2 bulan je lagi nak beraya. persiapan raya dah bleh dah cari slow slow ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2.. cari cepat2 supaya tak bersesak nanti

      Delete